Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

De eerste rattenstaartjes! Een hete verrassing. Blij mee

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Aardappels, salade van sla, radijs, rucola, bieslook en verse knoflook. Bloemkool en goulash van wild zwijn en Lakenvelder, net als vanmiddag, gisteren en eergisteren.

Helaas is de goulash op, hij werd steeds lekkerder.

Geplaatst:

Kabeljauwfilet uit de oven op een bedje van aardbeispinazie uit de tuin. Met lekkere aardappeltjes uit de tuin.

Geplaatst:

Kersen uit eigen tuin, dat moet lekker zijn!

Twee speltbroodjes een met kaas (gekocht) rucolapesto en salade, de ander met de laatste aardbeienjam van vorig jaar. Goed gegokt dus met het aantal potten!

Geplaatst:

Is inderdaad heerlijk, vooral als we er een paar mogen plukken van de vogels En dat ging dit jaar goed

 

Ik heb net (en gisteren ook al) een peentje gesnoept uit de tuin. Zonder beestjes er in! Ze doen het hier alleen goed onder een tunneltje van (Ikea)doek, anders heeft de wortelvlieg de helft al op gegeten

Geplaatst:

Kruidige broccoli-aardappelsoep met vv-bbq-worstje. Heerlijk

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

pasta spinazie pesto. met nieuw-zeelandse spinazie en basilicum uit eigen tuin

 

n-z spinazie is een blijvertje!

Geplaatst:

Ik had tussen de middag risotto gemaakt met ui, wortelloof, snijbiet, peultjes, thijm, salie, marjolein en zelf gemaakt kruidenzout. En wat room en kaas die helaas niet uit de tuin kwamen.

Geplaatst:

Pompoensoep! Van een pink banana jumbo van vorig jaar Die bewaren echt geweldig! Gewoon in een kamer waar het ook warm werd elke dag de afgelopen weken. Er ging een flinke olifantenknoflooksolo doorheen. Het loof was flink aangetast door preimineervlieg, de solo zelf was nog heerlijk.

 

Plus een Gelderse schijf op een broodje.

Geplaatst:

Tuinbonen met een béchamelsaus met bonenkruid erin, zoooooo lekker! Tuinbonen kennen ze in Duitsland haast niet, dus wij eten alleen tuinbonen uit eigen tuin nu. Heerlijk!

 

Dat de pink babanapompoen zo goed bewaart wist ik ook niet. De butternutpompoen is ook heel lang houdbaar, maar niet zo lang. Voor volgend jaar staat de pink banana in de moestuinplanning.

Geplaatst:

aardbeien, frambozen, de eerste augurk, broccoli, bloemkool, sugersnaps en peultjes, anais aardappels, knoflook, kruiden. verveine thee, muntthee, aalbessen, kruisbessen en rucola. o ja en vanmorgen nog verse aardbeien/rabarber jam.

Geplaatst:

Anneke, wat gaaf, de eerste tomaatjes!

 

Hier vandaag bio witlof met bio varkenshaas en toch maar de angst overwonnen en in de aarde gegraaid naar verse opperdoezertjes. Geen gore slijmdingen tegengekomen, wel een maaltje mooie aardappels naar boven gehaald. Er zat er eentje tussen helemaal zonder bulten en putten, en die moederplant staat nog in de grond met groeiende zaadbolletjes, dus daar ga ik echt zaad van oogsten. Stel je voor, die smaak en niet een dik half uur schrapen/schillen/pitten.

 

Uitje uit de tuin dat omgevallen was meegebakken met de varkenshaas, Klein maar erg fijn.

Geplaatst:

ik weet niet of het zaad van je aardappeltjes wel weer dezelfde plant gaat opleveren, kruisbestuiving of F1 oid

Geplaatst:

Broccoli met rupsjes

De rupsjes heb ik aan de Nepenthes gevoerd, maar toch nog een heel stel levend meegekookt. Nou ja, ik eet ook garnalen

Verder veldvarken-gehaktballen een aarpeltjes.

 

Later zag ik dat er een paar rupsjes ontsnapt waren. Ik weet niet of die andersom ook Nepenthes lusten, maar het is wel link

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Gisteren nieuwe aardappeltjes (gezaaid door de ratten die onder een huisje van de varkens woonden En toen we het huisje wegtrokken waren al die gehamsterde aardappels uitgelopen) met pompoensoep en warme grillworst.

 

Vandaag eten we wraps met gehakt en capucijners en maïs (van vorig jaar) met Mexicaanse kruiden.

 

En ik heb net in de tuin gezien dat we morgen bloemkool eten met kaassaus en speklap

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...