angela († maart 2025) Geplaatst: 19 oktober 2016 Geplaatst: 19 oktober 2016 Gisteren pompoen geslacht (de kleinste) en in de oven gaar laten worden.Alleen de kleinste was toch nog groot dus nu zit ik met meer dan een halve pompoen even kijken wat ik daar mee doe?Smaak was trouwens prima had alleen iets te lang in de oven gestaan waardoor de blokjes iets te gaar waren.Gegeten met stoofvlees.
Anna3 Geplaatst: 19 oktober 2016 Geplaatst: 19 oktober 2016 Curry met paksoi, pompoen, paprika's, cayennepepers, taugé en knoflook van eigen kweek
angela († maart 2025) Geplaatst: 19 oktober 2016 Geplaatst: 19 oktober 2016 Vandaag pompoen gegaard met stoofvlees en aardappels alles in de zelfde pan zeg maar en ik moet zeggen vond dit veel lekkerder dan de pompoen apart garen.
Jorieke123 Geplaatst: 19 oktober 2016 Geplaatst: 19 oktober 2016 Is inderdaad erg lekker Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 23 oktober 2016 Geplaatst: 23 oktober 2016 Turkse linzensoep met wortel uit eigen tuin. De tomatenpuree is gemaakt uit 350 kilo (!!!) tomaten uit eigen tuin in Turkije met zelfgemaakte Turkse chilivlokken (die hebben een olielaagje in tegenstelling tot de rest van de wereld) en gedroogde pepermunt uit eigen (Hollandse) tuin. Net m'n soepje geproefd. Zaaaaaaligggg!De wortels waren trouwens ook heel knapperig en lekker. Ik had diverse kleuren, maar voor de soep voornamelijk oranje gebruikt
speets Geplaatst: 23 oktober 2016 Geplaatst: 23 oktober 2016 Courgettesoep. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
pippi Geplaatst: 24 oktober 2016 Geplaatst: 24 oktober 2016 Rijst met vis (scholfilet), allebei niet uit eigen tuin en roerbakgroenten wel uit eigen tuin. Rucola, prei, worteltjes en verder van alles waarvan ik dacht dat het er wel doorheen kon, wat andijvie, roodlof, paarse boerenkool, paardenbloemblad , flinke scheut ordinaire zoete chilisaus door het groente/vismengsel en het was verbazingwekkend lekker.
Jorieke123 Geplaatst: 25 oktober 2016 Geplaatst: 25 oktober 2016 Van de week o.a. : tortilla's met gehakt en maïs en paprika en tomatenchutney en zure room. En bietjes met mislukte (niet mooi gesneden, het bakken is wel gelukt hoor ) speklappen. En bloemkool (er staan nog 3 planten in de tuin, waarvan dit de grootste/eerste was) met aardappel en kaassaus en een slavink. Vanavond maar weer iets zonder vlees. Een grote salade met ei. Of... zou ik er toch ook wat krokant gebakken ham overheen doen? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 31 oktober 2016 Geplaatst: 31 oktober 2016 Ik heb gisteren een grote salade gemaakt van geraspte zwarte rammenas, winterpeen, venkelknol (en wat van het loof) en een goudrenet. Beetje yoghurt, schep mayo, lekker hoor We aten er gisteren een pizza bij met plakjes oregano-salami. En vandaag kunnen we er nog een keer van eten, en dan eten we er broodjes Gelderse schijf bij Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Sarah Geplaatst: 31 oktober 2016 Geplaatst: 31 oktober 2016 Een wortelsoepje met gember en rode ui, natuurlijk met worteltjes en rode ui uit de moestuin.Hoofdgerecht was couscous met een salade van aubergine, feta en granaatappelpitjes, op smaak gebracht met munt uit de kruidentuin. Een hamburgertje erbij van onze eigen varkens.En straks als dessert een stukje vlaai, gemaakt met de melk van onze koetjes Dat geeft toch zoveel voldoening om ingrediënten van eigen boerderij te gebruiken Een moestuin, kruidentuin, buitenloop varkens, Hereford koetjes, Holsteinmelkkoeien, een boerderijwinkel,... het goei leven, da's hier! http://www.vaneigenkweek.be http://www.facebook.com/vaneigenkweek
Jorieke123 Geplaatst: 3 november 2016 Geplaatst: 3 november 2016 Noodles met koolspul ('roze stengelmix' van Denieuwetuin) en een gebakken spiegeleitje en wat zoetzure komkommerschijfjes. Oh en straks nog een beetje griesmeelpudding met braamframboossaus. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 7 november 2016 Geplaatst: 7 november 2016 We aten net bietenstamppot met gehaktbal Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
pippi Geplaatst: 8 november 2016 Geplaatst: 8 november 2016 De allerlaatste aubergine (toch wel stoer, gisteren geoogst op 6-11, da's best wel laat toch?) twee kleurende paprika's die toch niet meer groter gaan worden, samen met gekochte bio-ui, bio-kipfilet, bio-knoflook en niet bio-tortillawraps omgetoverd in echt een superlekkere soort gebakken pizza calzone maar dan anders. Vulling bakken van kip/ui/knoflook/paprika/aubergine/zout/peper/paprikapoeder/chilipoeder/oregano/tijm/ peterselie/scheutje ketchup. Tortilla bakken in wat olie, meteen vulling erop verdelen en dan geraspte kaas erover. Tweede wrap er op plakken en zodra de onderkant mooi bruin kleurt, omdraaien met behulp van een plat bord. Weer een lading vulling erop, kaas erover en een nieuwe tortilla erop plakken, weer wachten op een mooie onderkant en weer draaien. Zo kan je eeuwig doorgaan tot je een hele dikke tortillataart hebt, maar ik stopte bij 3 lagen en dat was ook helemaal prima. Erg lekker met een sausje van mayo/yoghurt/knoflook/peper/zout/scheut chilisaus. Ik had het nooit eerder gemaakt, maar het is zo simpel dat het direct lukte. Zoon vond het ook superlekker, klaagde dat het te weinig was...
Anna3 Geplaatst: 9 november 2016 Geplaatst: 9 november 2016 Pasta met o.a. de laatste 3 vandaag geplukte paprika's die nog rijp zijn geworden (1 buiten, 2 van een plant binnen)!
speets Geplaatst: 10 november 2016 Geplaatst: 10 november 2016 Pasta met sponszwam en boursin. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
appelvrouw Geplaatst: 10 november 2016 Geplaatst: 10 november 2016 Ik ga zo pasta maken met gedroogde shiitakes en gestoofde puntarella..eitje erbij en veeeeeel kaas!Edit: er zijn ook uien en knoflooktenen, tomatensaus en Provençaalse kruiderijen uit eigen tuin bijgekomen ! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Goldfish Geplaatst: 12 november 2016 Geplaatst: 12 november 2016 Tomaat (kas) , een paar Pepino's en een heel zooi olijfkomkommers.
appelvrouw Geplaatst: 23 november 2016 Geplaatst: 23 november 2016 Ik maak gehaktballetjes ( van veldvarkensgehakt naturellement) met shiitakes ( ik vond er nog drie) en rode kool met st. antoine salade..gebakken charlotteaardappeltjes..kweepeer a la van Boven toe. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 23 november 2016 Geplaatst: 23 november 2016 Wij aten gisteren stamppot van palmkool, met een rookworst. Zometeen eten we pizza met salami, en een pompoensoepje. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 26 november 2016 Geplaatst: 26 november 2016 Puntarella gewokt met knoflook, af laten koelen en als lunch salade gegeten met ansjovis, gekookt eitje en avocado. Bitter maar toch lekker. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 26 november 2016 Geplaatst: 26 november 2016 Stamppot van zoete aardappel en boerenkool met veldvarkenrookworst. (Uit eigen vriezer, kan geen pap kaas meer zeggen.)
Enjoy! Geplaatst: 27 november 2016 Geplaatst: 27 november 2016 Pompoensoep met de laatste Jalenopeper en Italiaanse puntpaprika uit de kas. Verrukkelijk soepje geworden!
koolrabi Geplaatst: 28 november 2016 Geplaatst: 28 november 2016 Vanavond als groente een mix van wintersla en winterpostelein met chutney van o.a ui, paprika, courgette en knoflook uit eigen tuin. Ik heb wat verse peterselie geplukt voor over de (gekochte) aardappeltjes die we lekker bakken. Toch leuk om nog steeds wat te kunnen oogsten uit eigen kweek. met groene groet, koolrabihttps://zolekkergezond.nl/
Erny Geplaatst: 28 november 2016 Geplaatst: 28 november 2016 Het zijn hier aardappels wat mijn pot schaft.Want... behoorlijk wat zijn aangevreten door de ratten in mn huisje. Dus die probeer ik te redden voordat ze gaan rotten. Waarom nemen ze ook van elke aardappel een hapje ipv ze 1 voor 1 op te eten? In plaats van bijna elke dag pasta of noedels dus nu een aardappelperiode. Gisteren en eergisteren met ribbetjes (AH noemden het Krabbetjes (35% korting) maar dat waren het écht niet, waren gewoon in stukken geknipte ribbetjes) zelf gemarineerd in bbqsausje die op moest. In de pan, lekker bakken, onderwijl heb ik er fllinke handvol knoflookteentjes bijgegooid (met schil) en zo ook de sjalotjes (met schil) en een paar milde pepers. Toen kreeg ik het idee om de palmkool eroverheen te leggen zodat deze bovenop lekker mee gaar kon sudderen.En zo geschiedde.Aardappels apart gekookt, jus afgemaakt (voor de leuk eens met een zakje, ook in de aanbieding bij AH) en het geheel op mijn bord samen laten komen.Heb wel de palmkool vervolgens in fijne reepjes gesneden want van zo'n blad afhappen was wat taai.Voor de rest was het heerlijk. Jammie... Twee dagen van kunnen eten. En dat voor het luttele bedrag van 5,25 (is 2,12 per dag!) voor de ribbetjes en het juszakje. En nu staan er weer aardappels in het water te weken zodat ik ze kan schoon schrobben en de aangetaste delen kan wegsnijden. Misschien maar eens een pompoen slachten en samen in de oven gooien.
Aanbevolen berichten