bertie Geplaatst: 27 juli 2013 Geplaatst: 27 juli 2013 Vandaag veel geoogst.2 witte kolen voor zuurkool. ( gaat morgen van start)9 courgettes voor potten zoet/zuur die inmiddels klaar zijn.Bijna 2 1/2 kilo aardbeien en 1 kilo frambozen voor jam ( inmiddels 7 potten klaar)20 kg wortelen en 15 kg prei.Alles al in porties in de vriezer.Ook de paarse truffel aardappels geoogst.Bijna 13 kilo, wel veel kleintjes.Ook 7 komkommers uit de kas gehaald.Deze worden deels vers gegeten, deels ingemaakt.Straks maar ff naar bouwmarkt.nl om nieuwe potjes!!Jeetje, wat ben je er vroeg bij! Woon je wel in Nederland? Vandaag hebben wij voorgekiemde courgettes in potjes gedaan in een laatste poging. De eerdere courgettes hebben het loodje gelegd (slakken?), en jij oogst al!Ben jaloers! Quote
appelvrouw Geplaatst: 27 juli 2013 Geplaatst: 27 juli 2013 @Appelvrouw: zo vers/rauw in de potten, en dan overgieten met suikerwater (750 gram suiker op 1 liter water, en een vanillestokje mee laten koken), en dan 30 minuten op 80 graden wecken. gedaan! Gaat het met rode bessen hetzelfde ongeveer? Vanille erin is heerlijk! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
meekje Geplaatst: 27 juli 2013 Geplaatst: 27 juli 2013 Bietjes!Van de geoogste courgettes soep gemaakt en de snijbiet daar ook maar door gedaan, lekker!.. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
malouis Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 De (bijna) 8 kg kruisbessen verwerkt tot kruisbessen op siroop (3 kg) en kruisbessenchutney (de rest). Op dit moment staat er een bak courgettes in het zout om te ontwateren. Quote
Danuta Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 Eerste pond bramen uit de tuin, die gaat straks in de potjes als gelei...... MVG Danuta Quote MVG Danuta
jootje Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 Van bijna een kilo zwarte bessen saus gemaakt....moest eigenlijk limo worden....is nu saus...bijna jam..maar wel erg lekker! Wortels zitten in het droog apparaat, en er staat een volgend beetje klaar. 3 kilo kapucijners gedopt. ( niet mijn favoriete klus.) die gaan zo de vriezer in. Voldaan! Quote
jasmin Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 Ik durf eventjes niet te wecken of in te maken, want alles bederft onder mijn handen door. Gewone dingen dan. Ik wacht even wat minder benauwd en drukkend weer af (warm geen probleem). Dus ik heb net als Jootje mijn droogapparaat aan staan... er zit nu courgette in. Ben ook au naturel bloemen en kruiden aan het drogen. Zeep maken, tinctuurtjes... dingen die niet echt kunnen bederven. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
bertie Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 15 potjes van een kwart liter gevuld met zwartebessengelei, 3:1. Niet te zoet, dus.De buren hebben al van onze twee struiken genoeg geplukt voor wijn. Maar .. wat nu? Wat kunnen we die 15 Weckpotjes? Zwarte bessen zijn enórm sterk van smaak. Quote
Annette Geplaatst: 28 juli 2013 Geplaatst: 28 juli 2013 verschillende groenten ingemaakt, doperwten, boontjes, tuinbonen. Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl
Katja1604 Geplaatst: 29 juli 2013 Geplaatst: 29 juli 2013 Ik ben bezig met rode bessengelei.En dan ga ik vanmiddag aan mijn nicht vragen hoeveel rode bessen zij nog wilt, daarna ga ik nog meer gelei maken, hmmm!!! Quote
Sovreze Geplaatst: 29 juli 2013 Geplaatst: 29 juli 2013 Helaas nu al 2 potten tuinbonen en 1 poten erwten-met-wortelen weg moeten gooien. De schroefdeksel potten heb ik zoals altijd goed schoongemaakt in soda en na 20 minuten op kook te hebben gestaan waren ze goed afgesloten, dopje was naar binnen, maar ik vertrouwde nu na 5 dagen het resultaat niet. Koel en donker weggezet, maar helaas. Zwarte schimmel en witte waas is duidelijk zichbaar in de potten, vooral op de bodem veel zwarte 'harige' schimmel en een ander kleurtje dan in de andere potten. Zo zie je maar weer, duidelijk ben ik ergens niet snel genoeg of hygiënisch genoeg geweest... zonde. Ter illustratie: Weet wat je eet Quote
bertie Geplaatst: 29 juli 2013 Geplaatst: 29 juli 2013 Wat zonde, zeg!Heb je gebruikte potjes gebruikt? Soms is de afdichting daarvan niet meer goed. Voor sommige (standaardmaat) potten kun je nieuwe deksels kopen. Quote
Itoero Geplaatst: 29 juli 2013 Geplaatst: 29 juli 2013 Ik heb net augurken ingemaakt, op Poolse wijze.Hoe is dat, die Poolse manier?Een recept vanop weckenonline.Met wijnazijn, zout, suiker, ui, laurier, witte peper, dille en mierikswortel (ik heb mosterdzaadjes in de plaats)http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Augurken_op_poolse_wijze/augurken_op_poolse_wijze.html Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
RobO Geplaatst: 30 juli 2013 Geplaatst: 30 juli 2013 vrouwlief: 8 potten jam voor de eet & voor de geef in mooie italiaanse potten van Dille en Kamille (jam: aardbei met heul veul rode bessen, we hebben maar 1 struik maar die gaf dit jaar 6 kg ) en wat boeketten me: nz spinazie ingevroren, moet nog wel even aan de bak met de rattenstaartjes, zwarte bessen, kruisbessen, jostabessen, blauwe bessen, courgettes, rode kolen, botlotto's (hebben jullie dat nou ook na de vakantie? ) Quote
Itoero Geplaatst: 30 juli 2013 Geplaatst: 30 juli 2013 1 kg peren op siroop met vanilleEen recept dat ik op dit forum heb gevonden Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
wilmer Geplaatst: 30 juli 2013 Geplaatst: 30 juli 2013 me: nz spinazie ingevroren, ) Hoe doe je dat, met blancheren? Hoe lang? Quote
malouis Geplaatst: 30 juli 2013 Geplaatst: 30 juli 2013 Courgette-appel chutney.Er staan nu 10 potten af te koelen onder een doek op het aanrecht. Quote
malouis Geplaatst: 30 juli 2013 Geplaatst: 30 juli 2013 Helaas nu al 2 potten tuinbonen en 1 poten erwten-met-wortelen weg moeten gooien. De schroefdeksel potten heb ik zoals altijd goed schoongemaakt in soda en na 20 minuten op kook te hebben gestaan waren ze goed afgesloten, dopje was naar binnen, maar ik vertrouwde nu na 5 dagen het resultaat niet. Koel en donker weggezet, maar helaas.Tuinbonen moeten volgens mijn inmaakboeken 1,5 uur (kleine potjes) à 2 uur (normale potten) wecken op 100°C. Quote
RobO Geplaatst: 31 juli 2013 Geplaatst: 31 juli 2013 me: nz spinazie ingevroren, ) Hoe doe je dat, met blancheren? Hoe lang? 0,5 minuut in kokend water, afspoelen, grof hakken en in de freezer Quote
MartinH Geplaatst: 31 juli 2013 Geplaatst: 31 juli 2013 Net komkommers in zoetzuur ingemaakt. Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
RobO Geplaatst: 1 augustus 2013 Geplaatst: 1 augustus 2013 hier augurken, courgette + papika +ui, rattestaartjes, witte biet + ui Quote
jasmin Geplaatst: 1 augustus 2013 Geplaatst: 1 augustus 2013 Een boel rabarberjam. De favoriet werd niet de rabarber-gemberjam, maar de ongepland opgedoken rabarber-bananenjam... zo lekker, dat er overhaast een tweede pan van werd gekookt... De courgettes die nou inmiddels bíjna een volle dag hebben uitgedropen en ontvocht... gaan zo het zoetzuur in... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
karins70 Geplaatst: 1 augustus 2013 Geplaatst: 1 augustus 2013 Net voor het eerst augurken ingemaakt, ben heel benieuwd hoe ze over twee maanden gaan smaken. Quote
jasmin Geplaatst: 1 augustus 2013 Geplaatst: 1 augustus 2013 Net voor het eerst augurken ingemaakt, ben heel benieuwd hoe ze over twee maanden gaan smaken.Ik heb mijn eerst vijf geplukt, nog even opsparen voor het eerste potje... ha, ha... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
snekermoestuin Geplaatst: 2 augustus 2013 Geplaatst: 2 augustus 2013 courgettesoep om te wecken (voor het eerst) Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.