Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het liep niet helemaal naar wens, ik ging eerst aan de slag met citroensap maar dat werkte niet goed. Vanmorgen de boel nog eens opgewarmd en 2 lepels gips toegevoegd. Het leek wat te stremmen en nu hangt het in een kussensloop boven een pannetje. Ik voel er een lekkere vieze kledder in al. Vanavond ga ik kijken wat ik gewonnen heb,.

Geplaatst:
Het liep niet helemaal naar wens, ik ging eerst aan de slag met citroensap maar dat werkte niet goed. Vanmorgen de boel nog eens opgewarmd en 2 lepels gips toegevoegd. Het leek wat te stremmen en nu hangt het in een kussensloop boven een pannetje. Ik voel er een lekkere vieze kledder in al. Vanavond ga ik kijken wat ik gewonnen heb,.

 

gips toegevoegd...stremmen met gips? (doen we hier in nederland op de muur, gestremd gips )

Geplaatst:

Ik wou puddingsaus maken met vruchten stukjes.

Ik heb de tayberries en frambozen schoongemaakt en mijn moeder de aardbeien nu dacht ik dat ik totaal 1 kilo fruit had maar mijn moeder wist zeker 2 kilo.

Ik heb dus 1 pak gelei suiker toegevoegd alles mooi in flesjes gedaan, kijk ik vandaag is het spul zo stijf dat het met het omkeren van de flesjes niet eens terug naar de bodem zakt.

Word lastig smeren en mijn flesje zijn nu ook nog op dus kan even geen tweede poging doen

Geplaatst:

Als je de flesjes op een doek in een pan opnieuw iets verwarmd, zal het weer vloeibaar worden. Je kunt het geheel dan iets aanlengen en opnieuw in de potten/flesjes doen.

 

Kijk eens naar de verpakking van de suiker die je gebruikt hebt. Sommige geleisuiker hoeft maar een halve kilo op 1250 gram vruchten.

 

Weeg alles tesamen; je kunt evt terugrekenen hoeveel vrucht je hebt gebruikt als je het gewicht van de suiker van het totaal aftrekt.

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Zwarte bessen in pannetje gemikt, beetje citroenzuurpoeder en een kwak suiker erbij. Opgekookt en platgedrukt en vervolgens in 1 grote (augurken)pot en 1 klein potje gegoten.

Maakt niet uit als het niet stijf wordt, eet het toch niet als jam. Als het maar goed blijft.

Geplaatst:

Ik sta de kruisbessenjam te maken. De andere helft van de oogst van vandaag gaat in taarten.

Geplaatst:

Stekelbessen.

Het zijn er niet veel maar ik wilde het eens proberen om deze winter een taart mee te bakken of om op te eten met yoghurt of zo. Technisch gezien is het niet mijn oogst maar van m'n vader. Het is ook een ecologisch moestuintje die hij heeft.

 

stekelbessen114681405758886.jpg

 

stekelbessen235541405758879.jpg

 

Ik heb een beetje verkeerd gerekend waardoor er nog twee bokalen suikerwater over zijn. Zal ik nog wel een toepassing voor vinden ergens.

Mijn blog is een feit, wilde ik al heel lang opstarten: www.bloggen.be/chiwiwawa

Geplaatst:

Thx Jootje! Scheen ook een goeie cognac te zijn geweest. Zie eigenlijk nu pas wat er op het etiket staat:

 

"Enticing notes of ripe summerfruits with the promise of incredibly smooth sensation".

 

Dat is wel passend lijkt me...

 

Gisteren de bramen, gekregen van oude tuinbuuv, tot jam gekookt samen met restje zwarte bessen en aangevuld met wat gammele perzikken. Goed voor 1 potje.

 

En in flesje met restje goedkope cognac ook wat bramen gepropt met wat suiker en een scheutje wodka om het af te toppen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...