Geplaatst: 10 september 20213 j @appelvrouw normaal maak ik jam altijd zonder deksel, dus ik kan alleen maar dat bedenken waarom het zo snel is aangebrand eigenlijk…
Geplaatst: 10 september 20213 j 15 uren geleden, Mellie zei: rozenbotteljam de lekkerste jam die er is. Zie ik het goed? Gooi jij ze gewoon compleet in de pan 🧐 En zeef je de jam dan later? Met een draaizeef ofzo? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 10 september 20213 j O mooi! Dát scheelt een hoop werk 😅 Hier vandaag een kilo kerstomaatjes ingekookt en in kleine potjes gedaan. Heerlijk! 10 september 20213 j aangepast door speets aanvulling "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 10 september 20213 j druivensap/diksap Er zaten dit jaar zoveel pitten in de druiven, het is sowieso niet bepaald een pitloze druif maar 4 a 5 pitten in een niet al te groot druifje eet niet lekker. Dan maar koken, zeven, iets inkoken en in flesjes.
Geplaatst: 11 september 20213 j Begonnen aan ingemaakte aubergines. Nog nooit zo veel aubergines geschild. 3 kg.
Geplaatst: 11 september 20213 j 3 potten appel Rabarbercompote gemaakt en het begin van de rabarber taart. (Heb gisteren bij masterchef een rabarbertaart gezien obv biscuitdeeg. Is allemaal op de gok, maar ik gok erop dat het lekker wordt [emoji16])
Geplaatst: 11 september 20213 j @Mellie Wat doe je met de aubergines om ze in te maken? Graag een receptje.
Geplaatst: 11 september 20213 j Als het gelukt is, zal ik een recept delen. Is een probeersel. Ik ben dol op Italiaanse melanzane. (Is gewoon Italiaans voor aubergine) geen idee of het gaat lukken.
Geplaatst: 11 september 20213 j 7 kg tomaten, ui, knof, oerprei, 1 bloody hot Turkse peper omdat ik niet meer durfde -want laatste x iets te pittig voor de koters- en diverse kruiden. Is nog aan het inkoken. Ik ga het vandaag niet meer afmaken. Morgen opnieuw even opwarmen en dan in potten. Tis mooi geweest voor vandaag.
Geplaatst: 11 september 20213 j Dat receptje voor onrijpe vijgen kan je dat ook eens meegeven @Mellie ?
Geplaatst: 12 september 20213 j @redzebra ik denk dat ik 2 Marokkaanse kookboeken heb -van die flitdingen die weinig voorstellen-, want hier staat het niet in… heb het ooit via een Marokkaanse webwinkel gekocht toen ik net begon met tajines maken. Als ik hem vindt, zal ik het posten. Heb zelf ook nooit die tajine gemaakt, maar elke x als ik het recept tegen kom denk ik: o ja, handig voor de onrijpe vijgen! Maar nooit gemaakt. De melanzane is klaar. Veel werk zeg en met 3 kg mega veel potjes. Ik hoop maar dat het lekker wordt…
Geplaatst: 13 september 20213 j Had voor de vakantie al kruiden te drogen gelegd. Eindelijk in potjes gedaanteverandering kruiden en 1 alleen majoraan. Heb net een nieuwe batch thijm en salie te drogen gelegd.
Geplaatst: 13 september 20213 j Auteur Ik heb ketchup gemaakt, een paar flesjes volgens Jamie Oliver-recept, en een paar volgens een recept van Cornersmith. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 september 20213 j De eerste stoofpeertjes in witte wijn met steranijs, kaneel, vanille en een scheutje Ricard. En de laatste tomaten als pasta/pizzasaus. 14 september 20213 j aangepast door mdubbelm Nu met foto…
Geplaatst: 17 september 20213 j Paprika, prei en passata basissaus ingemaakt. Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 18 september 20213 j 10 potjes salsa verde van 2 kilo tomatillos. En er komen er nog meer aan!
Geplaatst: 23 september 20213 j Vandaag van onze eigen druiven, begonnen om een druiven likeur te maken.ruim een maand staan dan zeven,en dan door de kaasdoek.en hopelijk een lekker likeurtje. Morgen een tomatenchutney maken, tomaten liggen al in de pan.
Geplaatst: 25 september 20213 j De afgelopen week lekker wat gemaakt! 6 potjes frambozenjam 2 potten Mellie’s paprika salade 4 potten paprika zoetzuur 4 flessen vruchtensiroop! ( bramen, bessen, franbozen, kruisbessendoor elkaar) 1 potje walnootboter ( recept Landleven) én een wortelcake/taart….maar die is gewoon om gelijk op te ( vr) eten!
Geplaatst: 26 september 20213 j Auteur Goed bezig! Dankzij jou heb ik ook die walnootboter gemaakt. Ik ga het zeker vaker maken, maar dan met wat minder olie want die van mij werd wel erg dun. Die van jou dan? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.