henderika Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Ik wil zoute snijbonen gaan maken (want ik heb wel heel veel snijbonen in mijn moestuin). Ik weet wel hoe het moet, maar waar koop ik inmaakzout of gewoon zout zonder jodium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Mij staat bij dat het zout van Euroshopper (AH basic) geen jodium bevat. Edit: even opgezocht: http://www.ah.nl/producten/product/wi202014/ah-basic-zout En zeezout (al dan niet 'fijn') bevat ook geen jodium. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciska Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Zag van de week grote zakken met zeezout in de toko liggen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
henderika Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Bedankt voor de antwoorden, net bij de AH geweest om zout te halen, de eerste snijbonen zijn ingemaakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flos Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Ik koop inmaak zout of slagerszout bij horeca totaal. Die winkel keten bestaat zowel in België als in Nederland. Quote Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is.Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aseel Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Wat maakt het uit of het zout met jodium is of niet??ik heb altijd normale zout gebruikt voor het inmaken . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Ik denk idem als Aseel. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JudithD Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Het word niet aangeraden omdat zout met daarin jodium de inmaak kan verkleuren, of vlekken kan geven waardoor je misschien denkt dat het bedorven is. Bron. Ook kan het zorgen voor een troubele azijn. Quote It ain't what you do, it's the way that you do it Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Bij het maken van kaas wordt ook aangeraden om zout zonder jodium te gebruiken. De reden verschilt per boekje, maar vandaar dat ik er op let Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Ik koop inmaakzout of slagerszout...Zijn dat niet twee verschillende zaken?In slagerszout zit nitriet. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flos Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Er bestaan daar veel meer dan 2 soorten in denk ik. Quote Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is.Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.