Geplaatst: 17 maart 20178 j Edit voor de MTFD van 15 april 2018: Mocht er interesse zijn in meikaas dan maak ik die weer, Ik maak ook meikaas en die kost hetzelfde, 2 euro, maar dan krijg je zo'n 270 gram kaas in een plastic bakje met deksel Ik maak hem een paar dagen voor de MTFD, dus je kunt meteen na thuiskomst gaan eten (en de rest van de week nog). Je eet er vrij dikke plakken van per keer, dus geloof me maar dat ie zo op is Voor de camembert hoop ik dat ze deze keer iets minder snel rijpen en dat ze nog heel even (een aantal dagen tot een week) bij jullie in de koelkast moeten liggen. Ik houd er ook zeker 1 zelf, dus ik kan je op de hoogte houden van wanneer je hem aan kunt snijden. Dat mag ook meteen hoor, maar dan is hij binnenin nog wat stug en niet mooi rijp. Maar verder wel al lekker ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Van de week maak ik een flinke witschimmelkaas, die ik daarna in punten verdeel en laat schimmelen en rijpen Ik moet nog even wegen hoeveel zo'n punt weegt straks. Maar ga er maar van uit dat het rond de 200 gram zal zijn. Vergelijkbaar met een gemiddelde punt brie uit de super. Hij zal op/na 8 april goed rijp moeten zijn, dus je kunt er meteen aan beginnen Gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ik vraag 2 euro voor zo'n punt, alleen al voor de melk die ik koop bij de buurman. En daar dan wat bovenop om weer een een flesje stremsel, pakje kaasferment, of dat soort zaken te kopen Ik verdien er dus niets aan Het is wel handig om te reserveren, ik maak niets teveel want dan zit ik straks met een boel kaas Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 maart 20178 j En 2 voor Weknow. (Als er veel klanten zijn...eerlijk delen...dan wordt het er een) (Mjam, mjam!) In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Geplaatst: 18 maart 20178 j Hier ook graag twee "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 18 maart 20178 j Auteur Dat worden dus in ieder geval 2 van die grote ronde kazen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 maart 20178 j Auteur De 2e kaas is ook gemaakt, en de 1e al in punten verdeeld: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 maart 20178 j Auteur Ja, EN 1 voor mijn vaders verjaardagsfeestje de volgende dag Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 22 maart 20178 j Kun je die datum niet Nadi?Nee helaas niet heb die zaterdag een verjaardag.
Geplaatst: 23 maart 20178 j Mmm het zou nog eens kunnen. De tijden van de verjaardag is alleen nog niet bekend. Oke oke ik kom onder voorbehoud (Overhalen was ook niet zo heeeel moeilijk hoor ) Dan zal ik maar eens beginnen aan een ruillijstje
Geplaatst: 27 maart 20178 j Auteur De 1e kaasjes hebben al een mooie witte laag en ik heb ze ingepakt in plastic. Nu liggen ze in de koelkast (daarvoor in de kelder) om wat rustiger verder te rijpen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 april 20178 j Auteur Ze voelen goed, zien er goed uit, en ruiken ook al lekker. Er zijn er een paar (die van de laatste kaas, vreemd genoeg) die al rijper lijken dan de rest. De mensen die er 2 hebben besteld; zal ik 1 van de rijper-voelende kaasjes combineren met 1 die nog wel even in de koelkast kan liggen? Dan schrijf ik een '1' op het rijpere exemplaar. Nemen jullie een afsluitbaar bakje mee? Iets van Curver of Ikea ofzo Zodat je niet thuiskomt met een platte kaas met zand? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 april 20178 j Goed idee. Ik zit me hier al de hele week op te verheugen "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 7 april 20178 j Kom maar door met die kaas! Ik lust ook wel een puntje Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug)
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.