HuubvG Geplaatst: 12 december 2023 Share Geplaatst: 12 december 2023 Invriezen, of heb je geen vriezer? Gesneden brood kun je dagelijks wat plakjes eruit halen. Heel brood in porties snijden en invriezen. Telkens een portie eruit halen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 12 december 2023 Share Geplaatst: 12 december 2023 3 uren geleden, Arja zei: Koelkast lijkt me ook te vochtig Niet voor het meel maar voor het brood. De helft die je (nog) niet eet. Ingepakt, eventueel in twee plastic zakjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 12 december 2023 Share Geplaatst: 12 december 2023 Ik vind invriezen een goed idee, dat doe ik met mijn eigen brood ook. Dit is het brood van mijn partner, die eet zoutloos en hij vriest het niet in. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 december 2023 Share Geplaatst: 18 december 2023 (aangepast) Omdat ik geen zuurdesem meer heb en ik het op dit moment ook te lastig vind het te onderhouden bak ik brood met gist in de broodbakmachine. Dat gaat wonderwel goed. Ik hou over het algemeen 500 gram meel aan, dit is meestal 450 gram mix van speltmeel en spelt bloem. De 50 gram extra is havermeel of havervlokken, soms boekweit- of roggemeel en vandaag bv griesmeel. Er gaat 250 gram lauw water bij en bij de tweede kneedronde meestal nog 1 à 2 eetlepels extra water. Ik doe 7 gram instantgist en doe er ook iets zoets bij, op dit moment is dat dadelpasta, iets van 20 gram. Maar het kan ook agave siroop, honing of zoiets zijn. Vandaag heb ik er ook twee gekookte aardappels in, een scheut olie, een theelepel gedoogde tijm. Ik kies een programma voor 1000 gram met donkere korst en bak soms/vaak 5 minuten langer. Als ik de schoepen eruit haal vorm ik een batard van het deeg en leg het dan terug in de bakvorm, ik bestrooi het vaak met zaadjes.. Er gaat ook 6 gram zout in. Ik bak geen zoutloos maar wel zoutarm brood, ik bouw het langzaam af. 18 december 2023 aangepast door appelvrouw 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 19 december 2023 Share Geplaatst: 19 december 2023 (aangepast) Dit is het resultaat van gisteren. Het brood was vrijwel tot het deksel gerezen en daardoor misschien ook ingezakt bij het bakken. Meestal zakt het niet in, ik denk dat ik gestart ben met te warm water waardoor de rijs als een dolle ging. En als té veel combinatie een te zware laag zaden Het smaakt er niet minder om. Voor de volledigheid, het is is programma van ongeveer 3.10 uur. 19 december 2023 aangepast door appelvrouw 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lia56 Geplaatst: 21 december 2023 Share Geplaatst: 21 december 2023 @appelvrouw ziet er heerlijk uit. Toch ook luchtig ondanks dat t wat ingezakt is 👍 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
fre3ke Geplaatst: 23 december 2023 Share Geplaatst: 23 december 2023 (aangepast) In de koelkast is brood veel langer te bewaren @Arja. Ik bewaar er al mijn brood. 23 december 2023 aangepast door fre3ke Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 25 december 2023 Share Geplaatst: 25 december 2023 Ik heb vandaag 2 grote broden gebakken voor het kerstdiner. 2,5 kg bloem. Je kunt zien welke oven het beter doet. Ik bewaar brood trouwens nooit in de koelkast. Ik vind het taaier worden. Maar ik heb misschien makkelijk praten. Vers brood blijft eigenlijk nooit over bij ons en anders maar een mini beetje. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 25 december 2023 Share Geplaatst: 25 december 2023 Met eigen rozijnen 7 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 25 december 2023 Share Geplaatst: 25 december 2023 Wow dat ziet er prachtig uit. Met bloem en ei? Bravo! 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 26 december 2023 Share Geplaatst: 26 december 2023 Ja zo'n mooie stol heb ik nog niet eerder gebakken En nog lekker ook. Ik zou alleen het spijs nog wat fijner willen hebben van structuur, maar mijn foodprocessor vindt dat het zo wel goed is. 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 26 december 2023 Share Geplaatst: 26 december 2023 Goed gelukt en de smaak blijkbaar ook. Netjes! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 29 december 2023 Share Geplaatst: 29 december 2023 Bij de kringloop in Martenshoek staan 3 broodbakmachines te koop. 'Getest' staat erop, zouden ze in elk een broodje gebakken hebben? Ik dacht dat ik het merk ook in beeld zou hebben, maar van deze weet ik het niet Severin Neo? Alsof iedereen stopt met broodbakken, ik hou het ook voor gezien. Ik krijg geen standaard brood voor elkaar, het is telkens anders. En ook niet echt lekker na een halve dag bewaren. Het enige brood dat ik nog zelf bak, is stokbrood. Maar dan met moerdeeg en heel weinig kneedwerk én in eigen oven afbakken, dus daar heb ik de machine niet voor nodig. Mag weg voor 15,00 inclusief verzending (ophalen 7,50) Is dit nou de oudste van de vier? Die andere glimmen zo mooi?! Deze zet ik ook op MP. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mdubbelm Geplaatst: 29 december 2023 Share Geplaatst: 29 december 2023 On 12/26/2023 at 6:13 AM, Jorieke123 said: Ik zou alleen het spijs nog wat fijner willen hebben van structuur Maak je het met hele amandelen? Ik maak het altijd met amandelmeel van de biowinkel, dat is redelijk fijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 30 december 2023 Share Geplaatst: 30 december 2023 Ja, hele amandelen. Ik heb volgens mij wel een goeie foodprocessor maar het blijft wat korrelig. Zo ook bij de praliné die ik een tijdje terug heb gemaakt van eigen hazelnoten. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 30 december 2023 Share Geplaatst: 30 december 2023 Grrr nu ook gewoon schimmel op het brood wat ik bij de bakker kocht. Ik denk dat ik maar een bierbrouwerij begin in dit huis, dan doen die schimmels nog wat nuttigs. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 1 januari Share Geplaatst: 1 januari @Jorieke123 Mijn foodprocessor maakt het ook niet zo fijn. Ik maal vaak half amandelen en half geschaafde amandelen of geschaafde amandelen en de rest amandelmeel. Met alleen amandelmeel vind ik het te fijn, dan lijkt het ook net van dat goedkope 'spijs' met een groot deel bonenmeel. Als het alsnog te fijn is doen ik grovere suiker 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mdubbelm Geplaatst: 5 januari Share Geplaatst: 5 januari On 12/30/2023 at 8:01 AM, Jorieke123 said: Ja, hele amandelen. Ik heb volgens mij wel een goeie foodprocessor maar het blijft wat korrelig. Als ik cashew creme maak, dan laat ik de rauwe cashews een nachtje in water weken voordat ik ze vermaal. Misschien helpt dat ook bij amandelen of hazelnoten om het minder korrelig te maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Ik was dit weekend bij een vriendin om te leren zuurdesembrood te bakken. Super gezellig en productief, ik ging met vier halve broden en een starter naar huis. 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Mooi! Heb je het brood op het gasfornuis gebakken? Wat voor een desem gebruik je met tarwe? Ik ben ook bezig met desem met een rogge desem 100% hydratie 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Nee, in de oven, in een gietijzeren pan en een gietijzeren broodpan. De starter is een hele oude die steeds doorgegeven wordt. Uitgangspunt is ook 100% hydratatie, heb ik geleerd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mdubbelm Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart @Arja - ziet er lekker uit, wat voor soorten brood zijn het? Ik bak overigens (weer, na een tijdje op een steen te hebben gebakken) in een emailen pannetje, werkt ook prima en is minder zwaar dan zo'n gietijzeren. 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Chocoladebrood met chocolate chips Tarwebrood met kaas en jalapeños Tarwe/spelt/witte bloem Volkoren tarwe 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Wat een lollige pan is die speciaal om brood te bakken? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arja Geplaatst: 10 maart Share Geplaatst: 10 maart Ja mooi is die he? Ik zit me sowieso nog helemaal te verwonderen over deze manier van bakken in de oven in een gietijzeren braadpan of in deze broodpan. Samen met mijn vriendin ging het erg goed, ik hoop dat ik er in mijn uppie ook wat van bak. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.