Ga naar inhoud

Gezocht, een lekker (vegetarisch) soep recept


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Nog eentje.

Aardappel mosterd soep. Kook 750 gram aardappelen in ongeveer 1,2 liter water, ze moeten net onder staan, met twee bouillon blokjes. Draai na twintig minuten het vuur laag en voeg 250 ml slagroom toe. Breng de soep hierna niet meer aan de kook. Pureer de soep en voor 3 a 4 eetlepels mosterd toe naar smaak.

omdat aardappel lekker zijn, mijn website vol met aardappel recepten: http://www.aardappel-recepten.nl/

Geplaatst:

Ha lekker soep! Hier nog een veggie recept:

 

Dhal (indiase linzensoep)

 

Dit heb je nodig (voor +/- 6 personen):

500 g rode linzen, gewassen en gecontroleerd op steentjes ed

1,2 liter water

1 ui, gepeld en gesnipperd

3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd

3 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld

2 tl kurkuma

1 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

2 tl garam masala

sap van 1 citroen (of meer naar smaak)

eventueel fijngehakte verse koriander ter garnering

 

Dit moet je doen:

Doe alle ingredienten, behalve de verse koriander, in een grote pan, breng aan de kook en laat afgedekt een half uur a 3 kwartier sudderen. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap. Doe er extra H2O bij als je ‘m te dik vindt. Garneer met de eventuele koriander.

Serveer gloeiend heet met pappadums en verschillende soorten chutney.

mijn receptenblog: http://www.laag-pitje.net/

Geplaatst: (aangepast)

Eergisteren maakte ik aardpeer-doperwtjes-soep (http://www.nrc.nl/thuiskok/2009/02/10/niet-vergeten-aardperen). Lekker Als je veel minder boeljon toevoegt kun je er een stoofschoteltje van maken. Ook lekker.

 

Wortelsoep:

1 ui goudgeel bakken,

1 preitje (wit en groen) meebakken (ik doe de prei en de uien meestal even apart, dat vind ik gemakkelijker voor de timing)

1 rood pepertje en ca 2 cm verse gember (allebei heel fijn gesneden) even meebakken.

3 middelgrote winterwortels (in stukjes) toevoegen + boeljon (of water+boeljonblokje). Lekker laten prutten (het duurt een half uurtje of zo voor de wortels echt gaar zijn).

Als je wilt even met de pureestamper fijn maken.

 

Ik neem aan dat je borsjt en gazpacho wel kent, zo niet even goegeloeren.

 

Oh ja, dit is een errug lekker recept voor tomatensaus, het vlees gewoon niet doen, nergens voor nodig. Boeljon bij de saus en je hebt soep. Eventueel nog wat groenten als spercieboontjes, mais, etc.. Het kost wel veel tijd, maar het grootste deel van die tijd kun je gewoon andere dingen doen. Ook als je niet kijkt pruttelt het wel verder. Ik maak dit recept één of twee keer per jaar en weck het dan. Zo heb ik een fijne voorraad basis tomatensaus. Invriezen kan ook natuurlijk. Link: http://koken.met.aschwin.net/ doorklikken naar Braadstuk in tomatensaus

 

Nog een klassieker alhier, kaassoep:

Maak een stevige kaassaus (bijv. op basis van oude koe / blauwschimmel / oude geit / rijpe camenbert, aangevuld met ui, knof, pepertjes / sambal / mosterd / prei / stengelui enzo (vooral het groen doet het leuk))

Boeljon erbij. Et voila: kaassoep.

De hoeveelheden doe ik op gevoel en die kan ik zo gauw niet geven (en het gaat dus ook wel eens iets minder goed).

 

Ergens heb ik nog een leuk recept van een Turkse linzensoep. Ik moet er nog even naar zoeken. Komt later.

 

NB

Kan ik al intekenen op het grootse soepboek?

aangepast door Gast
Geplaatst:

De beloofde linzensoep: http://www.superluminal.com/cookbook/soup_lentil.html

Let even op de Amerikaanse eenheden. Die lopen niet helemaal gelijk met wat we in NL gewend zijn.

Ik gebruikte rode linzen, maar groene moet m.i. ook kunnen, de kooktijd wordt dan wat langer gok ik en je krijgt natuurlijk een andere smaak en structuur.

 

Het recept vond ik via www.vegatopia.com , een leuke bron voor vega recepten.

  • 4 weeks later...
  • 2 years later...
Geplaatst:

Winter groenten soep:

 

Men neemt een pan water

Daaraan voegt men toe:

1 Prei

1 ui beetje grof gesneden.

Knolselderij in blokjes. (Ligt aan de grote van je pan en de knol, ik gebruik een halve maar heb wel een grote pan soep)

1 winter wortel in schijfjes gesneden.

1 rode paprika in blokjes gesneden.

1 gele paprika in blokjes gesneden.

1 grote pot witte bonen in tomaten saus. (kan natuurlijk ook witte bonen uit eigen tuin en tomaten saus/ketchup)

 

Op smaak brengen met groente bouillon blok of zout.

Voor niet vegetariërs kun je een in schijfjes gesneden rookworst toevoegen (Let dan wel op met het op smaak brengen, door de worst word je soep zouter.

Vermicelli toevoegen kan ook, net zoals aardappel.

Geplaatst:

Klinkt goed. Ongeveer hetzelfde gemaakt van de week maar dan zonder bonen in tomatensaus. Volgende keer dat ik knolselder in huis heb ga ik dat zeker is proberen

 

Ik maak soep altijd vegetarisch klaar, al willen de vrouw en Kids er meestal balletjes in.

Geplaatst:

Hier maak ik o.a. vegan(veganistisch en dus 100% plantaardig) uiensoep met Healthy Planet uienblokjes(2 per liter), zamek(magi zonder tarwe), uienpoeder, zout, peper, sojasaus(voor de kleur) en gebakken ui in olijfolie. Erg lekker en snel klaar.

 

Groentensoep start ik ook met Healthy Planet uienblokjes(1 per liter), zamek(magi zonder tarwe), uienpoeder, zout(veel), peper,knoflookpoeder, sojasaus(een heel klein beetje) en doe er dan o.a. gember, komijn en koreander door. Als groenten gebruik ik dan zeer fijn gesneden spitskool, bleekselderij en bosui(wat je er ook pas in kan doen op je bord(blijft het lekker knapperig)).

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Pompoensoep

 

Bereidingswijze

Een ui en 2 a 3 teentjes knoflook fruiten in een koekenpan. Pompoen uithollen en in stukken snijden(1kg) . Ongeveer 2 minuten mee laten bakken in de koekenpan. Een liter water aan de kook brengen met 2 groentenbouillon blokjes. Rest van de ingrediënten toevoegen en koken tot de pompoen gaar is, dit duurt gemiddeld zo`n 15 minuten, nadat het water heeft gekookt. Soep helemaal fijn maken met de staafmixer. Als je de soep te dik vindt, dan nog wat water toevoegen. Variatie: naar smaak kerriepoeder, crème fraiche of/en cayennepeper toevoegen.

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Receptje van het werk erg lekker!

 

Kerriesoep met banaan en koriander

 

Recept en benodigdheden voor vier personen.

Ingrediënten:

• 700 dl kokosmelk

• 300 dl water

• 4 gele bananen

• 5 theelepels kerriepoeder

• ½ ui gesnipperd

• 1 dl gember sap

• ½ bosje koriander

• 2 blokjes kippenbouillon of 100 gram kippenbouillon pasta

• Scheutje olie

Bereidingswijze:

• Snijd de bananen in gelijke stukjes

• Snipper de ui

• Snijd de koriander stelen fijn (bewaar de blaadjes, deze hebben we later nodig)

• Zet een pan met goede bodem en voeg een scheutje olie toe

• Als de olie heet is, de banaan, ui, koriander stelen en kerriepoeder aanzetten (aanbakken)

• Als de bananen zacht zijn kun je de gember sap, cocos melk, water en de kippenbouillon toevoegen

• Laat dit alles rustig koken op laag vuur voor een kwartiertje (wel af en toe roeren om aanbakking te voorkomen)

• Na het kwartiertje het geheel staafmixen tot een mooie gladde en gebonden soep

• Garneer het geheel af met een paar koreander blaadjes.

 

Weetje:

• de banaan in dit gerecht zorgt voor een mooie binding in de soep

• is je gerecht te pittig? Voeg er wat extra gember sap of banaan aan toe. Zoet is een goede tegenhanger van pittig

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Heerlijk romige pompoensoep (als ik hem maak wil meteen de hele familie mee komen eten )

 

Ingrediënten:

700 - 800 gr pompoen

1 liter bouillon

2 teentjes knoflook

1 flinke ui

1 a 2 theelepels kerriepoeder

verse rozemarijn, tijm en bieslook

flinke scheut room

peper en zout naar smaak

 

Snij de pompoen in blokjes of rasp deze. Snij een ui fijn en fruit deze even kort aan. Breng ondertussen een liter bouillon aan de kook en voeg de rozemarijn, tijm, blokjes pompoen, de in fijne stukjes gesneden knoflook en de gefruite ui toe.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Na de 20 minuten zeef je de soep en vang je de bouillon op in een aparte kom. Haal de takjes rozemarijn en tijm uit de soep. De puree mag nu in de blender tot het een zacht en romig geheel is. Doe de puree nu terug in de pan waarin je de soep gekookt hebt en voeg langzaam de apart opgevangen bouillon weer toe, tot je de juiste dikte van de soep hebt. Voeg het kerriepoeder en de room toe en meng goed tot de soep een gladde, romige structuur heeft. Voeg nu pas peper en eventueel zout toe naar smaak. Serveer met wat verse bieslook gesprenkeld over de soep.

 

(ps. overigens gebruik ik de tuinkruiden bouillon van Knorr, deze is vegetarisch!)

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...