appelvrouw Geplaatst: 28 juli 2021 Geplaatst: 28 juli 2021 Mm lekker rosevalletjes hebben we niet dit jaar. Sla devils ear met eerste biet en eerste wortel. Komkommer. Gebakken tong met gesnipperde sjalot gris sausje. Foccacia met eigen kleine tomaatjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
fre3ke Geplaatst: 4 augustus 2021 Geplaatst: 4 augustus 2021 Mini-artisjok (dit jaar gezaaid dus ik ben best tevreden) als tapa. Handje gebakken padron paprika als tapa. Pasta met saus van mijn eerste rijpe buiten-vleestomaat. Helaas weinig smaak, dat is na alle gedoe met phytophtora wel jammer. Aan de saus nog wat fijngehakte pompoenscheut toegevoegd op het einde, en eigen basilicum erover. Paar blaadjes sla ernaast. Het was echt een bij elkaar gescharreld maaltje. Quote
mdubbelm Geplaatst: 4 augustus 2021 Geplaatst: 4 augustus 2021 Zelfgemaakte verse tagliatelle met roomsaus met raapstelen uet en erbij salade met tomaat uet en komkommer. Quote
Joan Geplaatst: 4 augustus 2021 Geplaatst: 4 augustus 2021 Soparnik. Een Kroatische specialiteit van snijbiet, vermengd met ui, zout, olijfolie en knoflook. Bovenop nog eens ingesmeerd met olijfolie en fijngesnipperde knoflook. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 5 augustus 2021 Geplaatst: 5 augustus 2021 Ziet er erg lekker uit. Beetje als gözleme, een Turks flatbread, maar dat maak je niet in de oven. Ben benieuwd naar je recept! Quote
Arja Geplaatst: 5 augustus 2021 Geplaatst: 5 augustus 2021 Boontjes uet met rijst en zelfgemaakte Thaise currysaus 1 Quote
RobO Geplaatst: 6 augustus 2021 Geplaatst: 6 augustus 2021 bonensalade, geprolongeerd wegens smaaksucces (elke keer weer een beetje anders...) Quote
Joan Geplaatst: 6 augustus 2021 Geplaatst: 6 augustus 2021 Op 5-8-2021 om 10:51, Mellie zei: Ziet er erg lekker uit. Beetje als gözleme, een Turks flatbread, maar dat maak je niet in de oven. Ben benieuwd naar je recept! Deze eigenlijk ook niet, maar met houtskool. Quote
fre3ke Geplaatst: 6 augustus 2021 Geplaatst: 6 augustus 2021 Rijst met thee, met onrijpe mini-pompoentjes en Okinawa-spinazie uit eigen tuin. Pompoentjes waren in plakjes gesneden en gestoofd in water met sojasaus, suiker en wijn. Ook wat gehakte pompoenscheut erin. Quote
Mellie Geplaatst: 6 augustus 2021 Geplaatst: 6 augustus 2021 Rijst met thee? Oeh, dat klinkt spannend! De rest eigenlijk ook wel. Of in elk geval apart. Wij aten gisteren stamppot roze andijvie (casterfranco). Was me niet eerder opgevallen, maar hoe verder je naar het hart toe ging, hoe witter en rozer het werd. Buitenste bladeren waren groen met roze. Naar binnen toe wit met roze. Niet dat je er wat van zag nadat het in de stamppot ging, maar toch even geinig. Had er ook waterkers en peterselie doorheen gedaan. Vandaag aten we wel 1 hele tomaat uit de tuin die door de bruschetta ging met eigen knof en basilicum. Ook tomatensoep met eigen ui, knof en kruiden. Verder allerlei mezze met diverse kruiden zoals peterselie. Veel te zomers maaltje voor een regenachtige dag! Maar wel lekker. Quote
RobO Geplaatst: 10 augustus 2021 Geplaatst: 10 augustus 2021 kouseband, uit de kas, wat een lekkere boon is dat! gaan we elk jaar doen! een aantal was iets te ver maar ze waren nog sappig makkelijke teelt ook, voorzaaien ivm muis, uitplanten, af&toe wat water, plukken voordat ze gelig worden (note to self!) 1 Quote
jootje Geplaatst: 10 augustus 2021 Geplaatst: 10 augustus 2021 Stamppot snijbiet met blokjes geitenkaas en veldvarken gehaktbal! dat was lekker joh! 😋 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 augustus 2021 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2021 Wij juist een zappalito-soepje met een grote lepel zelfgemaakte pesto er door. En een kaasbroodje er bij, totaal NIET uit de tuin. 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jeanne heijmans Geplaatst: 10 augustus 2021 Geplaatst: 10 augustus 2021 Vandaag sperziebonen ,morgen Nieuw-Zeelandse spinazie. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 12 augustus 2021 Auteur Geplaatst: 12 augustus 2021 Gisteren hebben we heerlijke pizza's gegeten uit de pizzaoven van @Anna3 Ter plekke gemaakt, Ook een zoete pizza, met lemoncurd, perzik, bramen en basilicum. 6 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 12 augustus 2021 Geplaatst: 12 augustus 2021 Oeh..donders! Die zien er lekker uit! Hmm…een pizzaoven…die zie ik bij jullie ook nog wel eens komen! 😊😋 Quote
Charly Geplaatst: 12 augustus 2021 Geplaatst: 12 augustus 2021 Oh was het zo’n stenen echt op vuur enzo? Of zo’n ijzeren waarin je een fikkie stookt? Zien er idd bijzonder smakelijk uit! Hier moussaka. Had ik nog nooit gemaakt maar we hadden plots twee aubergines en dan moet je wat hè. Combi met natuurlijk die fijne hoeveelheden courgettes en daar ga je dan!Had dit recept gevonden:Daarbij hoef je niets eerst te frituren. Scheelt veel vet. Maar nog steeds allejezus veel tijd hoor. En dan op t laatst nog die saus maken én de bechamelsaus. Poeheee! Maar t was het waard. Gisteren een schaal gemaakt en vandaag weer. Lekker ook wat voor in de vriezer. En nu zijn de aubergines op en heb ik er ook wel weer genoeg van. Wacht. Ik maak nog ff foto van de schaal van vandaag. (Bechamelsaus is zonder melkproducten gemaakt. Met sojamelk en vegan ‘kaas’rasp. Ging heel goed en qua smaak heus niet slecht te doen!)(Niet echt een spectaculaire foto. Maar het was wél echt heel lekker!) 4 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 13 augustus 2021 Geplaatst: 13 augustus 2021 De eerste 2 vijgen! Jaaaaaaaaa lekker Maar dit jaar rijpen ze groen af ipv blauw. Dus was er bij 1 iets te laat bij. Quote
fre3ke Geplaatst: 13 augustus 2021 Geplaatst: 13 augustus 2021 (aangepast) Net als gisteren een portie padron paprika. Net te lang gebakken, maar wel nog eetbaar. Daarbij een stukje zelf gebakken pompoenbrood, volgens het recept dat op dit forum wordt aangeprezen. Bij mij wat klef geworden, maar prima om de olie op te vegen. Als aperitief had ik een cocktail met eigen appelbessap. Lekkerrrr. Nu moet ik nog onrijpe pompoen uit de oven met thijm en knoflook eten, maar ik heb niet zo'n trek meer. Ik had al rijpe stukken pompoen rauw lopen eten tijdens het koken, ik zit best vol. Verder bezig met zoetzuur en confituur maken van pompoen. Nog 5/8e pompoen te gaan! 13 augustus 2021 aangepast door fre3ke 2 Quote
RobO Geplaatst: 15 augustus 2021 Geplaatst: 15 augustus 2021 wegens succes geprolongeerd met een twist bonensalade met hilde's, droogbonen, knof, ui, bosui, puntpaprika, augurk, radijs, wortel, en daarbij gebakken roseval Quote
Jeanne heijmans Geplaatst: 16 augustus 2021 Geplaatst: 16 augustus 2021 Vandaag weer heerlijk bloemkool gegeten uit de vriezer,maar wel uet.dat verschil proef je zo. 1 Quote
speets Geplaatst: 19 augustus 2021 Geplaatst: 19 augustus 2021 Opuntia - nopales uit de kas, als salade, met tomaten-komkommer-okknoflook-houttuynia uet. En bleu en olijven nuet. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Arja Geplaatst: 19 augustus 2021 Geplaatst: 19 augustus 2021 Iets met sperziebonen en ui en knoflook en courgette en paprika uet. De rest (aardappelen, limoen en kruiden) uit de winkel. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.