henkg Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Ik las zonet: Bakproductenfabriek Koopmans heeft in sommige pakken oliebollenmix geen gist verwerkt. Daardoor rijst het deeg niet en mislukken de oliebollen. Koopmans adviseert de mix met productiecode L212447 niet te gebruiken. Op het pak staat de houdbaarheidsdatum 03-02-2022. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rorror Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Tja dat soort dingen kan je verwachten van de nachtploeg 😂 Quote De pakken zonder gist hebben de productiecode L212447 en een tijdsaanduiding tussen 2.30 en 5.00 uur. De houdbaarheidsdatum is 3 februari 2022. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Moet wel gist in en liefst verse van een bakker, voor de luchtige 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Ik sluit me aan bij @Jane Doe, liefst verse gist. Het is echt een wereld van verschil met korrelgist/oliebollenmix. In Duitsland is verse gist in bijna iedere supermarkt te koop voor 7-9 cent per blokje, fantastisch. In Nederland moet je naar de bakker, en dan is het een euro. Dat is toch wel jammer. Bij mij leeft nog de volgende oliebollenvraag: moet het beslag kort of lang worden gemixt? Bij lang mixen activeer je het gluten en dan krijg je mooie elastische bollen. Maar misschien hoort dat niet, en moet je juist zo kort mogelijk mixen, net als bij pannenkoeken. Ik mix altijd lang, trouwens, dus ik heb altijd een soort broodbollen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Dank Henk, ik had het al gezien, maar voor degene die dat niet gezien hebben..ik zou echt niet blij worden als mijn oliebollen mislukten. Ik gebruik altijd oliebollenmix, vroeger thuis al en nu zelf…dus dat is al 100 jaar ofzo..😂…..en houd het daarbij, dus geen idee of verse gist, beter of lekkerder is. Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. ik vervang wel een gedeelte van het water door bier. En mix niet, maar roer alles rustig door elkaar. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loes Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Ik denk dat mensen die een kant en klaar pak kopen over het algemeen niet het type zijn dat met verse gist aan de slag gaat. Maar een zakje instant gist bij de oliebollenmix zonder gist zal het probleem ook wel oplossen. Wij halen oliebollen elk jaar bij een vereniging die zo een zakcentje verdient dus die hoef ik niet te bakken (die oliebollen zijn ook nog eens beter dan van de oliebollenkraam in het dorp). Ik bak wel weer een paar appelbeignets maar daar gaat geen gist in. 8 uren geleden, fre3ke zei: In Nederland moet je naar de bakker, en dan is het een euro. Ligt in Nederland ook gewoon in de supermarkt voor 20cent. De meeste supermarkten dan, gek genoeg bij onze Duitse supermarkten dan weer niet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Ik denk dat je daar gelijk in hebt, Loes. Dat mensen die oliebollenmix kopen ook met andere baksels niet met verse gist werken. ik gebruik het nooit, en bak en rommel toch heel regelmatig. Zal wel te maken hebben met waar je mee “ groot” gebracht word…ofzo! 😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Ik ga dit jaar voor het eerst zelf oliebollen bakken. Met zuurdesem. Als jullie niets meer van me vernemen, dan weten jullie waarom. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 (edited) 6 hours ago, jootje said: waar je mee “ groot” gebracht word… Dat, en of je eens wat anders probeert hè 😁. Verse gist vind ik veel lekkerder. Fijn te weten dat het in Nederland ook voor een drol te koop is. Maar als je het ingewikkeld vindt, dan is korrelgist natuurlijk de beste oplossing voor dat dure pak tarwebloem dat nu als oliebollenmix verkocht is. "Koopmans", een goede benaming voor deze verkoop 😂 Edited December 30, 2021 by fre3ke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Als je altijd gist gebruikt lijkt me dat ook een oude vastgeroeste gewoonte. Wat de dure oliebollenmix betreft, ik heb het hele jaar gespaard voor die twee pakken a 1,49 . En zo blijf ik het dus maar doen! 😉 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 On 12/30/2021 at 11:16 AM, mdubbelm said: Ik ga dit jaar voor het eerst zelf oliebollen bakken. Met zuurdesem. Jeuj, het is heel goed gegaan! De bollen zijn lekker geworden. Volgens recept van Levine. Niks geen Koopmans voor nodig, alleen een beetje geduld! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Smaken ze dan ook een beetje zuur? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Nee. Mijn brood smaakt ook nooit zuur. Als je desem goed gevoed is, dan ruikt ie eerder zoetig vind ik. Naar geprakte banaan ofzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Ze zien er in ieder geval heel smakelijk uit, mdubbelm! 😋😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Dat zijn ze ook *gloep* - volgend jaar nog een beetje aan de vorm werken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 (edited) Hahaha..ik doe mee….aan die vorm… hoewel….heeft ook zo zijn charmes! 😱 Edited December 31, 2021 by jootje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Je kunt dan iig goed zien dat ze zelfgebakken zijn toch? Ze zien er heerlijk uit Ik heb liever een boel van die knapperige uitstulpingen aan mijn bal! 1 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 (edited) Koopmans heeft zelfs een mix zonder gist en melkbestandsdelen. Ik heb de mix gebruikt aangezien er geen melkbestanddelen in zitten (wegens allergie kleindochter). Eerst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gemaakt, 1 lading met de meegeleverde vruchtjes, 1 lading zonder. Niet laten rijzen maar 2 minuten laten rusten. Het beslag dook gelijk gelijk naar beneden in de frituurpan om vervolgens na ongeveer 1 minuut naar boven te komen. Verbazend genoeg werden de oliebollen erg mooi rond en zekers zeer luchtig, helaas liet te smaak te wensen over. De 2e lading heb ik gemaakt door het water te vervangen door bier, bakte net zo goed, en de smaak was verbeterd tot zeer redelijk! Grootste nadeel: de volgende dag zijn de overgebleven oliebollen alleen nog maar goed om aan de eendjes te voeren. Edited January 1, 2022 by paddestoelengek Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.