geedee Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Grappig recept geedee..misschien bij de recepten plaatsen..hoeven we van de zomer niet zo te zoeken.. Quote
Rantje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Dit lijkt me erg lekker en leuk om te maken! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
geedee Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 En snél....10 minuten ...klaar Ik was nog het langst bezig met een pot te zoeken, schoon te koken en afkoelen Nadeel is dat je wel 3 maanden moet wachten Quote
sannie Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 rare vraag, moet het goudse kaas zijn of kan alle jonge kaas? Quote
geedee Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Gewoon met de kaas die je gewend bent...ik heb jong belegen gebruikt van de lidl Quote
Rantje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 En je zou misschien ook de kruiden wat kunnen aanpassen?Geen idee wat er lekker in is hoor, ben nog niet zo heel erg thuis in het verzinnen van leuke ingrediënten Maar ik wil het zeker wel een keertje proberen...hoe zou je het eind produkt kunnen omschrijven? En hoe zit het met een kans op botulisme enzo? Na dat weck verhaal had ik daar weer het een en ander over opgezocht (iemand die z'n geweckte groenten niet durfde te eten) Ik dacht toen gelezen te hebben dat je nooit verse kruiden en knoflook in olie moest zetten omdat er vocht in zit. In kaas zit ook vocht. Of heb ik dat verkeerd begrepen? Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
geedee Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 (edited) Ik heb toevallig ook nog met een restje kaas ge experimenteert en die in een piepklein potje gezet met cayenne schilfertjes en mosterd zaadjes...gewoon eens kijken hoe dat proeft. Kaas in olie en botulisme....geen idee...ik heb mn eigen gedroogde kruiden gebruikt....en geen knoflook zit erbij Edited March 11, 2012 by Guest Quote
Rantje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Dat klinkt ook wel lekker Nee maar 't gaat omdat er vocht in zit en je dat dus niet helemaal veilig in olie mag/kan stoppen...Weet het niet zeker, heb het druk met typen vanovond. Volgens mij op de site van Diana stond ook zo iets... Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Astrid Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Het hierboven gegeven recept vraagt toch allemaal om gedroogde kruiden?Ben wel benieuwd, zelf maak ik feta kaas en gebruik zout water als brine om in te bewaren, feta in olie vind ik persoonlijk niet lekker en aangezien onze Nederlandse kaas hier schreeuwend duur is, moet ik nog even nadenken of ik er kaas aan wil wagen. Heb er in elk geval een kopietje van gemaakt...bedankt. Quote
Rantje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 http://www.freewebs.com/ruudendiana/inmaakrecepten.htm Staat niets over kaas...maar wel over vochthoudende dingen en olie en een hoop nuttige info verder! Blijf het zo'n geweldige site vinden! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
geedee Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 ff gelezen over botulisme...http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/trefwoord/wecken.aspx ze hebben het over wecken van groenten(geen kruiden) en een zuurstofarme omgeving De kaas wordt niet geweckt en de pot is ook niet vacuüm...kaas staat gewoon in olie Quote
Rantje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Mooi zo! Had al ffies in de koelkast gekeken...ligt nog maar een klein stukje kaas. Van de week maar langs de Aldi gaan, wil ook die Italiaanse kruidenplantjes hebben 3 Maanden wachten is wel erg lang...zoveel geduld heb ik helemaal niet Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
geedee Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Ik ook niet wedstrijdje doen wie het langst het potje dicht kan laten? Quote
thea Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ja als je kruiden op olie zet moet het droog zijn anders schimmelt het.Ik zelf denk dat je geen jonge kaas moet nemen maar belegen die zijn droger. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
davo1979 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 En hoe zit het met een kans op botulisme enzo? Na dat weck verhaal had ik daar weer het een en ander over opgezocht (iemand die z'n geweckte groenten niet durfde te eten) : Je kan een eetlepel azijn erin doen. Botulisme kan namelijk niet tegen zuur. Quote
geedee Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Ik weet niet of 1 eetlepel azijn zich vermengd met 250 ml olie en ook afdoende is zou ook kaas gevoelig zijn voor botulisme(heb dat nog nergens kunnen ontdekken op internet) De kruiden die ik gebruik zijn altijd gedroogd. Quote
Erny Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Heb maand geleden ofzo stukken kaas in augurkenpot gestopt. Noodgedwongen (vanwege niet in huis en het moest gewoon op dat moment gemaakt worden blijkbaar...) dus witte peperkorrels ipv zwarte gebruikt, paar pimentkorrels erbij. Olijfolie ipv zonnebloem en voor de extra pittig aardig wat mosterdzaad (eigen oogst) erbij gemikt,En toen... keek die pot me de hele tijd aan als ik de koelkast open deed. Vorige week maar eens begonnen met een beetje voorproeven... enne... nu is'ie al bijna leeg! Erg lekker dus... maar daardoor érg moeilijk te bewaren... Volgende keer maar wat meer potten vol stoppen zodat er misschien één het 3 maanden overleeft... Bedankt voor het idee... ga ik dus echt vaker doen. Heerlijk!!! Quote
Helly Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Moeten die potten persé in de koelkast overleven?Lijkt mij ook wel s lekker om te proberen. Kan het ook met geitenkaas? Hier blijft nog wel s een stuk liggen wat ik later moet weggooien en dat vind ik zonde. En kan je nog wat met die olie als de kaas op is? Quote Good things come in small packages
geedee Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Heb vandaag de pot opengemaakt. Was erg lekker Ik had ook een proef van kaas in olie met mosterdzaden en peper....die was ook lekker....naar mijn smaak mag er meer peper bij......eet graag pittig. En Rantje?? is die bij jou nog dicht?? dan heb je gewonnen Quote
Erny Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Die van mij had ik binnen een maand al leeg Maar was enorm lekker!! Had er ook (want veel mosterdzaad uit eigen oogst) veel mosterdzaad doorgedaan. Hopelijk binnenkort wat meer geduld om de kruiden wat meer op de kaas in te laten werken... Quote
Inez Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Hoe zetten jullie deze potten weg? In de koelkast? Of laten jullie hem rijpen buiten de koelkast? Hier is het namelijk 35 graden op het moment en het onweert aardig. Weet niet of dat potje daar tegen kan. Kan je het ook laten rijpen in de koelkast? Wil dit recept zo graag maken Quote Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!
geedee Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Ik zet ze in de kelder om te rijpen...de koelkast is een goed alternatief....gevoelsmatig denk ik dat 35 graden niet goed voor kaas is.... succes ermee enne....Bonaire..... ...zal ik je komen helpen ? Quote
Inez Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Dank Geedee! Je mag komen helpen hoor, is zwaar werken in de warmte! Quote Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.