Jump to content

Recommended Posts

Posted

En snél....10 minuten ...klaar

 

Ik was nog het langst bezig met een pot te zoeken, schoon te koken en afkoelen

 

Nadeel is dat je wel 3 maanden moet wachten

Posted

En je zou misschien ook de kruiden wat kunnen aanpassen?

Geen idee wat er lekker in is hoor, ben nog niet zo heel erg thuis in het verzinnen van leuke ingrediënten

 

Maar ik wil het zeker wel een keertje proberen...hoe zou je het eind produkt kunnen omschrijven?

 

En hoe zit het met een kans op botulisme enzo? Na dat weck verhaal had ik daar weer het een en ander over opgezocht (iemand die z'n geweckte groenten niet durfde te eten)

Ik dacht toen gelezen te hebben dat je nooit verse kruiden en knoflook in olie moest zetten omdat er vocht in zit. In kaas zit ook vocht.

 

Of heb ik dat verkeerd begrepen?

Posted (edited)

Ik heb toevallig ook nog met een restje kaas ge experimenteert en die in een piepklein potje gezet met cayenne schilfertjes en mosterd zaadjes...gewoon eens kijken hoe dat proeft.

 

Kaas in olie en botulisme....geen idee...ik heb mn eigen gedroogde kruiden gebruikt....en geen knoflook zit erbij

Edited by Guest
Posted

Het hierboven gegeven recept vraagt toch allemaal om gedroogde kruiden?

Ben wel benieuwd, zelf maak ik feta kaas en gebruik zout water als brine om in te bewaren, feta in olie vind ik persoonlijk niet lekker en aangezien onze Nederlandse kaas hier schreeuwend duur is, moet ik nog even nadenken of ik er kaas aan wil wagen.

 

Heb er in elk geval een kopietje van gemaakt...bedankt.

Posted

ff gelezen over botulisme...http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/trefwoord/wecken.aspx

 

ze hebben het over wecken van groenten(geen kruiden) en een zuurstofarme omgeving

 

De kaas wordt niet geweckt en de pot is ook niet vacuüm...kaas staat gewoon in olie

Posted

Ja als je kruiden op olie zet moet het droog zijn anders schimmelt het.

Ik zelf denk dat je geen jonge kaas moet nemen maar belegen die zijn droger.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Posted

En hoe zit het met een kans op botulisme enzo? Na dat weck verhaal had ik daar weer het een en ander over opgezocht (iemand die z'n geweckte groenten niet durfde te eten)

:

 

Je kan een eetlepel azijn erin doen. Botulisme kan namelijk niet tegen zuur.

Posted

Ik weet niet of 1 eetlepel azijn zich vermengd met 250 ml olie en ook afdoende is zou ook kaas gevoelig zijn voor botulisme(heb dat nog nergens kunnen ontdekken op internet) De kruiden die ik gebruik zijn altijd gedroogd.

  • 1 month later...
Posted

Heb maand geleden ofzo stukken kaas in augurkenpot gestopt.

Noodgedwongen (vanwege niet in huis en het moest gewoon op dat moment gemaakt worden blijkbaar...) dus witte peperkorrels ipv zwarte gebruikt, paar pimentkorrels erbij. Olijfolie ipv zonnebloem en voor de extra pittig aardig wat mosterdzaad (eigen oogst) erbij gemikt,

En toen... keek die pot me de hele tijd aan als ik de koelkast open deed.

Vorige week maar eens begonnen met een beetje voorproeven... enne... nu is'ie al bijna leeg!

Erg lekker dus... maar daardoor érg moeilijk te bewaren... Volgende keer maar wat meer potten vol stoppen zodat er misschien één het 3 maanden overleeft...

 

Bedankt voor het idee... ga ik dus echt vaker doen. Heerlijk!!!

Posted

Moeten die potten persé in de koelkast overleven?

Lijkt mij ook wel s lekker om te proberen. Kan het ook met geitenkaas? Hier blijft nog wel s een stuk liggen wat ik later moet weggooien en dat vind ik zonde. En kan je nog wat met die olie als de kaas op is?

Good things come in small packages

  • 2 months later...
Posted

Heb vandaag de pot opengemaakt. Was erg lekker

 

Ik had ook een proef van kaas in olie met mosterdzaden en peper....die was ook lekker....naar mijn smaak mag er meer peper bij......eet graag pittig.

 

En Rantje?? is die bij jou nog dicht?? dan heb je gewonnen

 

pict357880141341347060.JPG

Posted

Die van mij had ik binnen een maand al leeg Maar was enorm lekker!!

Had er ook (want veel mosterdzaad uit eigen oogst) veel mosterdzaad doorgedaan. Hopelijk binnenkort wat meer geduld om de kruiden wat meer op de kaas in te laten werken...

  • 10 months later...
Posted

Hoe zetten jullie deze potten weg? In de koelkast? Of laten jullie hem rijpen buiten de koelkast? Hier is het namelijk 35 graden op het moment en het onweert aardig. Weet niet of dat potje daar tegen kan. Kan je het ook laten rijpen in de koelkast? Wil dit recept zo graag maken

Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!

Posted

Ik zet ze in de kelder om te rijpen...de koelkast is een goed alternatief....gevoelsmatig denk ik dat 35 graden niet goed voor kaas is....

 

succes ermee

 

 

enne....Bonaire..... ...zal ik je komen helpen ?

Posted

Dank Geedee!

 

Je mag komen helpen hoor, is zwaar werken in de warmte!

Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...