Jump to content

Zelf Cassis maken


Menph
 Share

Recommended Posts

De frisdrank, niet de likeur.

 

* Goed recept? Heb het hele internet afgespeurd maar krijg het niet gevonden.

* Welk R. nigrum ras geeft de 'beste' smaak/opbrengst?

* Op een etiket lees ik wortelsap en hibiscusconcentraat. Is dit Hibiscus Subdarifa? Waarvan de gedroogde bloemen ook wel in thee worden verwerkt?

 

Link: http://www.baldur-nederland.nl/produkt/Kraeuter_und_mehr/4596/Fruit+und+groente/Kruiden+und+meer/Thee-Hibiscus+Rosemallow/detail.html

Link to comment
Share on other sites

"Zwarte bes en cassis

 

Het is vrij eenvoudig om van zwarte bessen

limonade te maken, en dat smaakt naar cassis.

Maar Cassislimonade wordt vooral van cassis

smaakstoffen en kleurstoffen gemaakt en

natuurlijk zoetstof en conserveermiddelen.

Er wordt een klein gedeelte zwartebessensap toegevoegd,

omdat dat wettelijk verplicht is."

 

Aldus http://www.waterwereld.nu/zwartebes.php

 

 

Als ik u was, dan zou ik gewoon zwartebessensap maken en proeven of de smaak in de buurt komt.

Eventueel aanzoeten en met bronwater aanlengen.

 

Vaak komen smaken pas vrij wanneer iets met water word aangelengd.

Soms is zelfs een vruchtensap zonder water niet te genieten.

Zo drink ik graag sauerkirsch saft.

Toen ik las hoeveel water erbij word gevoegd was ik geiriteerd.

Tot ik puur sauerkirsch saft dronk ....getver.....bah.

 

 

Ik denk: gewoon uitproberen, ik vind ook geen recept op het internet.

Het lijkt echt iets Nederlands te zijn.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link to comment
Share on other sites

De sap maken van zwartebessen en misschiem eerst thee zetten van de hibiscus bloemen (deze koop ik van een mevrouw wonend in Groningen,en zij doet zaken met plattelands vrouwen in Afrika zie sis-line thee site)

En deze thee gebruiken voor de bessensap/siroop.

Als je in het glas heb en water bij heb gedaan dan met een slagroom spuit koolzuur toevoegen,dan heb je echte cassis.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

In de slagroomspuit moet je patronen stoppen voor volumme.

Slagroompatroon voor de slagroom,maar voor koolzuurdrankjes heb je koolzuur patronen en dan gebruik je deze en dan heb je echte cassis.

Mocht je de koolzuur patroon op de slagroom doen dan is het ZUUR.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

@Jorieke,

Ja je koopt een vol patroon bij de slijter. Er zit wel statiegeld op. Ik ruil hem dus elke keer in en betaal bij voor een gevulde. Ben erg blij met dat soda club ding. Ik drink er echter alleen spa rood uit. En eventueel gewoon limonade. Misschien ga ik dit jaar ook zelf limo maken.

Jooze

 

Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com

Link to comment
Share on other sites

Wat als je nu natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) in de cassis/zwartebessensap doet?

Natriumbicarbonaat in verbinding met een zuur geeft koolzuur.

En volgens mij zit er in zwartebessensap "zuur".

Zit er te weinig "zuur" in, voeg er dan Bakpoeder aan toe.

Dit bakpoeder bestaat normaal gesproken uit gelijke hoeveelheden dubbelkoolzure soda (natriumwaterstofcarbonaat (NaHCO3)) en citroen- ofwijnsteenzuur.

Natriumwaterstofcarbonaat wordt verkregen uit steenzout.

In de angelsaksche landen in kilo's te koop, in Nederland vaak enkel in "homeopatische dosis" te koop.

De grootste kans heb je nog bij de drogist als zuiveringszout of als maagtabletten.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Nee dat staat nog ergens op zolder...maar de drinkers van zelfgemaakte-gezonde-puur-natuur-met-bubbels-frisdrank zijn het huis uit....ik = cola light fan Ik vond m wel handig....spa rood maken van kraanwater

Handy Geedee, ik wil er wel een...ruilen?

Sorry Menno, ik wil je topic niet vervuilen.

Ik maak gewoon zwarte bessen limonde en leng dat aan met koolzuur-bron-water..misschien wel binnenkort met water uit eigen bron

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik zie het al - ik ben te laat. Wou hem ook graag hebben...

 

Weet je in ieder geval weer iets voor je verjaardag te vragen

laat je familie deze link maar zien : http://www.sodastream.nl/nlretail/category.asp?catalog_name=Sodastream&category_name=Apparaten&Page=1

 

Ik heb m een keer aangeschaft tijdens de lentebeurs....jaren geleden...geen idee of ze daar nog staan....maar zijn wel altijd goedkoper dan of je krijgt extra dingen erbij.

 

@ menph ik denk gewoon de zwarte bes Ribes nigrum ; er zijn verschillende rassen die in Nederland voor de cassis gekweekt worden...misschien moet je eens speuren naar "zwarte bessen kweek in NL"....Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_bes

Link to comment
Share on other sites

@ Gedee,kijk ff op marktplaats,daar staan er zat,ook met flessen en cilinder.Wij hebben er al jaren 2 ,één in de camper,en één thuis.Voor cassis gebruik ik de limonadesiroop van de lidl,erg lekker.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Onze Johannisbeeren (Ribes) kunnen bijna het gewicht van de zwarte bessen niet meer dragen.

Tja wat doe je er dan mee?

Jam maken, compote maken, invriezen..... allemaal gedaan.

Toen dacht ik aan dit draadje.

Cassis!

 

Ik naam een hoeveelheid zwarte bessen, deed er koolzuurhoudend water bij en wat vloeibare zoetstof.

De eerste keer deed ik de bessen gewoon in mijn glas en kneusde deze dan (de bessen dus )

Dit gaf veel rommel, later perste ik vooraf ik flinke hoeveelheid, en deed dit in een flesje.

Vanuit het flesje schenk ik het in een glas, bronwater er bij, en vloeibare zoetstof horen daarbij.

De zwarte bessen, zijn wegens gebrek aan zon deze zomer, vreselijk zuur.

 

U zult zich afvragen, waarom de Cassis niet direct aanmaken in een fles.

De gazeuse gaat een reactie aan met het zwarte bessen sap, waardoor de bubbeltjes vrij snel doodslaat.

Hoe ze dat in de fabriek doen weet ik niet.

 

En smaakte het?

In het begin niet, maar ik wist steeds vaker de Cassis smaak te benaderen.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link to comment
Share on other sites

Nee dat staat nog ergens op zolder...maar de drinkers van zelfgemaakte-gezonde-puur-natuur-met-bubbels-frisdrank zijn het huis uit....ik = cola light fan Ik vond m wel handig....spa rood maken van kraanwater

Handy Geedee, ik wil er wel een...ruilen?

Sorry Menno, ik wil je topic niet vervuilen.

Ik maak gewoon zwarte bessen limonde en leng dat aan met koolzuur-bron-water..misschien wel binnenkort met water uit eigen bron

 

 

Ik heb m eindelijk gevonden lag bij de kampeerspullen....had ik m niet verwacht

 

....wil je m nog?

 

Er zit nog n patroon in....heb geen fles meer erbij maar die moet je sowieso elke 2 jaar vernieuwen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...