Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Kastanjes verwerken, recepten, enz.

Featured Replies

Geplaatst:
50 minuten geleden, peulenschil zei:

nadat ik een ovenschotel had gemaakt dan gelijk gebruikt gemaakt van de oven.

Ook een goed idee. Voor een volgende keer.

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:
Op 12-10-2025 om 15:05, fre3ke zei:

Het vruchtvlees laat heel makkelijk van de binnenschil los.

Dit was echt een gouden greep fre3ke! Ik had gisteren wat kastanjes bij een kraampje langs de weg gekocht. Ik snijd ze doormidden om ook te kunnen zien of er beesten o.i.d. in zitten. De buitenste schil ging er heel makkelijk van af. Daarna jouw truc toegepast in de magnetron. Je trekt de binnenste vliesjes er zo in 1 x van af, geweldig! Zo meteen opbakken met wat katenspek, spruitjes en knof.

Ik heb nog over, van de rest ga ik morgen crème de marron maken, ook op jouw manier 😃.

Geplaatst:

@Dahli Dat is dan een verbeterde versie van mijn manier, want ik deed ze met buitenschil en al in de magnetron. Ik ben blij dat jouw methode ook goed werkte!

Geplaatst:

Aan het einde van de middag eindelijk crème de marron gemaakt. Het is erg lekker geworden.

De kastanjes lagen al even, dat had als gevolg dat ook het binnenste schilletje bij 2/3 vrij makkelijk losliet. De rest op de fre3ke-manier behandeld.

IMG_8673.jpeg

IMG_8674.jpeg

Na de kastanjes 20 minuten te hebben gekookt, het kookwater bewaard zoals in het recept van Appelvrouw. Een siroop gemaakt van het kookwater, licht bruine basterd, half vanillestokje, snuf zout en mespunt kaneel. Daarin de kastanje-stukjes nog 10 minuten laten sudderen en inkoken.

IMG_8678.jpeg

Vervolgens alles gepureerd en nog even kort verwarmd en in de gesteriliseerde potjes gedaan.

IMG_8682.jpeg

Wat over was nog doorgeroerd met een lepel cognac in een schaaltje gedaan om binnenkort te gebruiken.

IMG_8681.jpeg

Ik ga er één van mijn lievelingstoetjes mee te maken: Marron Suisse.

IMG_1105.jpeg

(Foto van ‘atablonous’)

Geplaatst:

Wat lekker Dahli. Ik denk dat er tegen de kerst hier weer pakjes kastanjes te koop zijn.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.