Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Schattig die varkens! Vooral de Bonte Bentheimer helemaal te gek! Ik heb 2 jaar in Meppen gewoond en een boer had wel 40 van die varkens lopen en die konden wij zien uit de verte als wij met de honden gingen lopen. Ik heb er ook een keer wat vlees gekocht, o.a. Krakauer worst, echt heerlijk! En varkenshaas.
Ik liep daar graag langs de rivier en dan zag ik ze vaak achter elkaar hollen en geluiden maken.

aangepast door Petrasmoestuin
  • Like 1
Geplaatst:

Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet door willen lezen... maar we hebben de 2 gevlekte varkens naar de slager gebracht maandag. 

 

Ze waren totaal geen veewagen gewend, maar liepen er zo in. Ze moesten ook nog een 'slachtblik' (een oormerk voor slachtvarkens) in hun oor, dat is toch zo'n leuke verplichting :thumbdown: Maar ook daar werd bijna niet op gereageerd want ze hadden appeltjes om te eten en dan is alles al snel goed ;) 

 

De slager belde gisteren voor wat extra toelichting op wat ik volgens mij best duidelijk had gemaild haha. Maar beter dat dan helemaal geen reactie wat ook vaak voorkomt. Hij had het over een totaal-hanggewicht van 150 kilo. Ik heb alleen de officiële weegbon nog niet gekregen. Ik neem aan dat de ene echt wel een stukkie zwaarder was dan de ander. 

 

Morgenochtend halen we het vlees weer op, ik heb er een boel rookworsten en knakworsten van laten maken die we dan hier zelf nog gaan roken. En als het goed is komt er ook wat buikspek terug wat dan eerst nog in het zout moet en daarna ook gerookt kan. 

  • Like 7
Geplaatst:

Zo, dat was weer een drukke dag :) 

De rookworsten en knakworsten zijn ondertussen gaar gerookt. Samen met heel wat stukken buikspek en kinnebakspek komen we op zo'n 80 kilo vlees van de 2 varkens. 

Het spek ligt in het zout(+suiker en peper en jeneverbessen en laurierblaadjes) en er staat een pan met wat restjes vet om dat uit te smelten tot reuzel. 

 

227_3108.JPG

  • Like 6
Geplaatst:

@Jorieke123 Dat is toch wel heel fijn, om je vlees (en dan ook nog in zoveel verwerkingen) van eigen dieren te hebben. Wetende dat ze een goed en gezond leven hebben gehad. Dat spek ziet er ook zo goed uit, net als jullie eigen rookworsten. 

Hoe gaat het nu verder? Groeien Puur en Melk dan verder op voor einde van dit jaar? En komen er dan komend seizoen weer een paar nieuwe biggen voor het jaar daarop? Het lijkt me ook zo leuk om af te wisselen met rassen zoals jullie volgens mij doen. Andere karakters en misschien ook wel smaak? 

Geplaatst:

Ja dat is zeker fijn! Morgen ga ik het spek roken, ik heb nu al steeds de dunnere stukken uit het zout gehaald en afgespoeld en in de koelkast gelegd. Alleen de dikke stukken kinnebakspek liggen nu nog in het zout-mengsel. En dan komt mijn moeder donderdag helpen met het verpakken van al dat spek. Ook zit er nog wel wat mooi buikspek bij om plakjes bacon van te snijden. Maar veel van het spek is voor spekblokjes voor door de stamppot en over de salade enzo.  

 

Melk&Puur zijn van 1 maart dus over een paar weken zijn ze 1 jaar. Het is even aankijken hoe ze groeien, ik denk dat ze dan nog een vol jaar rond mogen rennen hier, misschien nog wat langer. En dit voorjaar willen we dan inderdaad weer 2 nieuwe biggen. Ik houd Marktplaats in de gaten. 

 

We hebben aardig wat verschillende rassen gehad hier. Maar omdat die grotere rassen toch best veel schade aanrichten in een jong bos, hebben we nu alleen nog deze kortneuzige buikschuivers ;) 

  • Like 4

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...