Geplaatst: 26 februari26 Feb Ik ben nu pastinaak/mosterdsoep aan het maken. Geen idee, hoe dat gaat smaken,
Geplaatst: 26 februari26 Feb Aardappel mosterd is heel lekker. Met pastinaak aardser denk ik. vast lekker @rookie
Geplaatst: 26 februari26 Feb Ik hoop het... We gaan het zien. . 26 februari26 Feb aangepast door Rookie
Geplaatst: 28 februari28 Feb Auteur Gisteren: hutspot met rookworst. Vanavond: zoete aardappelblokjes uit de oven, gekruid met o.a. eigen paprikapoeder en zwartmoeskervelzaad. We eten er zo'n lekkere veldvarkenkarbonade bij, en een kleine salade van zoetzure wortel-, en bietensliertjes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 februari28 Feb Mmmm Hier wordt niks uit eigen tuin gegeten maar iets uit eigen tuin at wel mij..een teek. Nu al😱 O toch, een beschuitje met vruchten jam uit de eigen tuin van @jootje Lekker hoor Jo! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 februari28 Feb O, dat is echt vroeg! Dank voor de waarschuwing, vanaf nu weer opletten dus.
Geplaatst: 28 februari28 Feb Een teek! Wauw, dat is wel erg vroeg. Maar goed om te weten. Toch beter controleren na werk in de tuin, dat deed ik nog niet, * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 28 februari28 Feb Simpel maar lekker gegeten: zoete aardappel, bloemkool, ui en Cabanocci worst, wat kerrie, kurkuma en zout erdoor. En dan knoflooksaus erover natuurlijk. Een teek lees ik hierboven? @appelvrouw Wat vroeg! 28 februari28 Feb aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 28 februari28 Feb Zullen we in de klaagbaak even verder gaan over de teek? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 februari28 Feb Tomatensoepje van een fles gepelde tomaten uit 2023. Geen idee hoe die daar zo lang heeft kunnen overleven maar ik ben blij dat hij gevonden en opgegeten is. Ik vond hem heel zomers buiten in de zon op het terras. Het is al bijna zomer toch?
Geplaatst: 2 maart2 Ma Wij aten gisteren lahmacun. Paar volle eetlepels paprikapoeder en chilivlokken. Peperpuree. Zelfde als tomatenpuree, maar dan gemaakt van hete pepers. Peterselie. Rest gekocht. Superlekker, maar na 1,5 lahmacun zat ik helaas al vol…. Ik dacht vanavond er nog wel een paar te kunnen eten, (want ik had er 49 gemaakt) maar mijn kinderen hebben goed huis gehouden. Alles op…. Vanavond maar kijken wat het menu wordt. Minder arbeidsintensief dan gisteren in elk geval!
Geplaatst: 2 maart2 Ma Wij eten straks curry madras met een chili peper uit eigen tuin (ingevroren). De rest is gekocht.
Geplaatst: 2 maart2 Ma Hier staat winterwortel in stukjes te roosteren in de oven, met olijfolie en agavesiroop. Daarbij rösti van zoete aardappel en een nep kipfilet.
Geplaatst: 2 maart2 Ma Rösti van zoete aardappel klinkt goed! Wij houden het simpel met een soepje van gekochte zoete aardappel en wortel maar ook met drie peterselie wortels die eerst in de tuin van @Anna3 groeiden en toen hier van de winter nog even verder en dikker zijn gegroeid We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 maart3 Ma Zometeen ratatouille met groentes uit de supermarkt én veldgehaktballetjes gemaakt naar aanleiding van een recept dat ik las in de Volkskeuken, een recept snel klaar te maken door half dronken moeders aan t eind van een kinderfeestje als de moeders die de kinders komen ophalen nog even blijven pimpelen. Je braad de balletjes niet maar kookt ze zachtjes in de passata waar je een half bouillonblokje en wat oregano in doet. En die passata had ik ook van @Jorieke123. Beetje pasta erbij en geraspte kaas. Moeders en kinders kunnen aan tafel!🍷🧃 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 maart3 Ma @appelvrouw stond dat in een column van Sylvia Witteman toevallig?! Wij aten oa Turkse kippensoep. Geen eigen kip, wel eigen paprikapoeder en puree.
Geplaatst: 3 maart3 Ma Inderdaad bijna goed Mellie! Naar aanleiding van een avondeten onderzoek welke recepten uit de volkskeuken waren blijven hangen ( in hun hoofd, of als uitgeknipt recept op de koelkast deur). Dit recept kwam nogal eens ter sprake ook al was het een recept uit een bijdrage aan de volkskeuken van Sylvia Witteman uit 2001! Hier is het denk ik ook een blijvertje, we vonden het beide heerlijk, lekker snel en geen gedoe met aanbraden en zo. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 maart7 Ma https://moesmeisje.nl/recepten/pasta-met-winterpostelein-en-zalm/ Deze wil ik jullie niet onthouden, net gemaakt, gegeten en errug lekker. Denk dat hij ook goed kan met spinazie!
Geplaatst: 9 maart9 Ma Broodje met rucola, uitjes en gerookte forelfilet. Mijn Rucola nooit zo mooi en lekker geworden. Via mijn nagebootste kas (niet geheel gesloten b,v) 9 maart9 Ma aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 9 maart9 Ma @Rookie hoe was de pastinaak mosterd soep? Wij aten een curry van pastinaak, wortel, paprika en tomaat uit blik en uit eigen tuin wat veldkers en paardenbloem- en eeuwig moes blaadjes door de sla. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 9 maart9 Ma Op roti gebaseerd kipstoofje met tomaat en madam Jeanette (uit de vriezer) uet. Knof, ui en overige ingrediënten uit de winkel. Moest nog wel wat inkoken toen ik de foto nam. Lekker met rijst en komkommer zoet-zuur erbij.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.