Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025

Featured Replies

Geplaatst:
Op 14-7-2025 om 14:43, Vrouwholle zei:

Ook gister dan eindelijk de aan @Beukwood beloofde zomerstoof gemaakt…


Oeh dit ziet er smakelijk uit! Je neemt me helemaal mee in de beleving :) thanks voor het taggen!

Geplaatst:
Op 13-7-2025 om 14:49, Petrasmoestuin zei:

@Fruittuin17 wat zijn die roze en witte vruchtjes rechts boven?

Dat zijn moerbeien. Die jij bedoelt is het ras Lavendel. Die zijn wit en worden bij rijping roze/lila.

Geplaatst:
Op 13-7-2025 om 08:19, CJodokus zei:

En die eerste fruitschaal! Een schilderij!

Onbetaalbaar als je dat allemaal bio wilt kopen, wat een schatkamer heb je in je tuin @Fruittuin

Ja ben er echt heel blij mee. En het wordt elk jaar alleen maar meer.

Ik ben me nu aan het focussen op vaste groentes, aangezien ik dus niet ga moestuinieren (teveel werk, ik wil 1 keer planten en klaar). Heb net een pakketje ontvangen met aspergeplanten, en binnenkort komt er wat zaad van dingen die zichzelf blijven uitzaaien, en wat vaste planten en bomen die groente opleveren

Geplaatst:

Cacık met dille en knoflook en komkommer uet. Het zijn kwa volume misschien kleine ingrediënten, maar wat zijn vers geoogste dille en knoflook toch lekker!

Geplaatst:

Gisteren de pasta gemaakt van het recept dat ik op zondag had gemaakt maar niet zo beviel. Nog wat schorseneren die ik over had erbij gedaan, macaroni gekookt en de groente erbij gedaan. En een verse salade van rucola, bosuitjes uet met tomaatjes en lekkere dressing.

20250715_210848.jpg


Vandaag had ik ook een bijzonder gerecht, hahaha. Ik had al een idee dat het zo er niet uit ging zien.
Ook hiervan ga ik morgen de bovenlaag eraf halen en dat gebruiken voor mijn pastagerecht. Wat een flop!
Ik zal het recept wat ik probeerde te maken vermelden, het plaatje wordt in werkelijkheid heel anders uiteraard, dat kun je via de omschrijving al lezen, maar dat ik het i.p.v. 25 minuten het 45 minuten in de oven heb gehad en dat de courgette eigenlijk nog nattig en niet gaar is....
Het was te eten, maar dus niet meer.
Hierbij de link om te zien wat ik bedoel.
https://kochbossblog.com/2025/06/28/dieses-rezept-fur-zucchini-mit-nur-2-zutaten-hat-mich-begeistert-ich-habe-es-gestern-abend-gemacht-und-mein-mann-konnte-kaum-glauben-wie-lecker-es-ist/?fbclid=IwY2xjawLc0PtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBaUtlb0xMZFBJS0Judm14AR7lUgwabQLLISSF6FHpkkLqeU2XEY66wYT5qDaNqk7nhXCR3VdyUheWAX7EiA_aem_Ld7w4bZHkpdqf9QFb7VmeA

20250716_171655.jpg

20250716_171705.jpg

20250716_174203.jpg

20250716_180442.jpg

20250716_190905.jpg

20250716_191258.jpg

20250716_191310.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

@@vrouwholle kan niet citeren, maar je he t de druivenbladeren droog geslingerd staat hierboven ergens. Hoef je de volgende x niet meer te doen. Doe je bladeren in een vergiet, gekookt water overheen en dan met een bord eronder in de koelkast. Zijn ze gemakkelijk te verwerken en blijft wel zeker 4 dagen goed. Je kunt je werk dus over meerdere dagen uitspreiden.

Geplaatst:

Oh top!

Dankjewel @Mellie dat scheelt weer werk👍😊🌱👩‍🍳🌱🐓🌱🌻🌱

Geplaatst:
12 uren geleden, Petrasmoestuin zei:

Wat een flop!

Dit is een hasselback-variant zoals je ongetwijfeld weet 😊, maar daarvoor heb je de courgette veel te ondiep ingesneden. En de afstand tussen de sneden is ook te groot. Ik vermoed dat daardoor de zaak niet gaar genoeg is geworden. Ken je de pollepel-truc voor het insnijden van hasselbacks? Superhandig! Zou zonde zijn als je het niet meer maakt, zelfde geldt voor de aardappels. Ook zo lekker als hasselback 😋.

Geplaatst:
2 uren geleden, Dahli zei:

te ondiep

Mijn man dacht dat het zo gesneden moest worden. Ik twijfelde ook. Maar de groente krijg je nooit tussen de snedes in. Er gaat zo veel groente erbij. Heb je naar het oorspronkelijke recept gekeken? Daar zie ik ook niet van die diepe sneden.
Wat is de pollepel truck? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Het is wel heel veel werk dit recept. En ik heb nog een heleboel recepten klaar staan om te proberen. Want als het zo doorgaat heb ik heel veel courgettes.

Geplaatst:
9 uren geleden, Dahli zei:

hasselback-variant

Dit wilde ik ook zeggen. Heb ook het recept even doorgenomen en op de foto’s is het ook duidelijk te zien. Dieper en dichter bij elkaar.

@Petrasmoestuin . Ik ga het zeker een keer maken. De aardappelen ben ik ook gek op. Maak ik regelmatig. De pollepel truck is dat je naast de courgette pollepels legt. Dan kun je de courgettes tot aan de pollepels insnijden voor de juiste diepte. En een halve centimeter per snede. Dan kun de groente er makkelijker tussen doen.

aangepast door Gitta

Geplaatst:

Die pollepel is dan alleen aan de kanten aanwezig. Niet over de hele courgette.
Er is veel te veel groente, dat krijg je er niet tussen. De groente is ook nog eens groot, zoals paprika reepjes en tomatenplakjes. Dat moet je dan met de hand erin doen. Nu waren wij samen al een uur bezig en dan moet het nog in de oven. Als jij het hebt gemaakt, dan hoor ik het wel van je, oke?

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

Gisteren een gemengde sla gegeten, met Batavia pluksla, snacktomaatjes, worteltjes en basilicum uet.

Vandaag een groente soep gemaakt met alle restjes groente uit de koelkast en een krop ijsbergsla die geoogst moest worden. Was heerlijk.

Geplaatst:
2 minuten geleden, Petrasmoestuin zei:

Die pollepel is dan alleen aan de kanten aanwezig. Niet over de hele courgette.

Klopt inderdaad. Die ligt aan de zijkant er naast. Na onze vakantie komen er vast nog genoeg courgettes aan. Ik zal het laten weten wanneer ik het heb gemaakt.

Geplaatst:

Donderdag de courgette in stukjes gesneden en even gebakken, macaroni gekookt en alles erdoor gehusseld wat woensdag fout was gegaan en smaakte lekker.
Vrijdag had ik ook weer een recept wat totaal niet goed ging. Er stond niet bij of je verse spinazie moest nemen. Je gaat ervan uit dat als er gehakte spinazie staat dat het geen verse is toch? Dus ik had snijbiet geblancheerd, uitgewrongen, ook wat stelen erbij en dat gebruikt. Een natte soep natuurlijk, dat moest deeg worden. Ik heb er bloem bij gedaan en ik dacht: ik maak er een hele koek van, want uitrollen gaat dan niet.
Die koek was aan de randen hard en van binnen dus wel zacht. Ook de kliko in.
Als ik twijfel moet ik er niet aan beginnen heb ik besloten en ook meer met kant en klaar deeg gaan werken. Zonde van de 250 gram snijbiet. Gelukkig had ik wel de helft van het recept dus gemaakt.
Voor de liefhebbers hier de link. Je kunt sowieso zien dat er amper spinazie in het deeg zit toch?

https://kochbossblog.com/2024/06/25/suchtig-machendes-mit-spinat-gefulltes-geback/?fbclid=IwY2xjawLkXiFleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBaUtlb0xMZFBJS0Judm14AR7HSth6IBKOj3gKMbXv0eADoy5n1NhqV8ofL8b33OOguAhomjRDFZaY7HXOCw_aem_NUTJ2Ge7qvX3KNmvx6rMHw#google_vignette

Geplaatst:

Ik heb het idee dat recept niet helemaal goed naar het duits is vertaald en de verse spinazie in de vulling hoort ipv het deeg.
Maak je het jezelf niet te moeilijk met Duitstalige recepten? Er zijn zoveel leuke Nederlandstalige recepten te vinden en dan loop je minder aan tegen interpretatie- en vertaalfouten.

Hier staat vanavond kofta op het menu met knoflookbloemen ipv teentjes en 1 courgette uit eigen tuin (+ 2 uit de winkel want nog niet genoeg eigen oogst)

Geplaatst:

Ik kreeg wat gooise courgettes en maakte een heerlijk stoofje met wortels en verse kruiden, peterselie, dragon,majoraan.

Een Franse biokip uit de oven erbij gevuld met citroen en rozemarijn en omringd met opperdoezen, de laatste kwamen uit de winkel.😋

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Jij zegt dat het vertaald is naar het Duits. Het is geen Duits recept dus. Dat zal het zijn.

Ik gebruik juist vele Duitse recepten. Die vind ik vaak goed.

@loes

Geplaatst:

Vandaag stond op het menu een favoriet gerecht; gewokte paprikaschotel in sojasaus met gamba's, erbij wat notenbrood.

thumbnail_IMG_4743.jpg

Geplaatst:

Even offtopic als dat mag.

5 uren geleden, Petrasmoestuin zei:

Jij zegt dat het vertaald is naar het Duits. Het is geen Duits recept dus. Dat zal het zijn.

Ik gebruik juist vele Duitse recepten. Die vind ik vaak goed.

@loes

Dat idee heb ik ja want zoals je zelf al opmerkt er op de foto weinig spinazie in het deeg zichtbaar is en de titel zegt met spinazie gevuld wat niet overeenkomt met de stappen.
Daarop ging ik verder zoeken met de afbeelding en ik kom wel op andere recepten maar in allemaal talen die ik niet machtig ben dus dan moet ik vertrouwen op de vertaalmachine. Deze bijvoorbeeld: https://www.equipemaissaude.com/receita-de-delicia-de-familia-um-sabor-inesquecivel-de-tradicao-e-carinho/

Heeft vrijwel dezelfde ingrediënten maar daar moet je de spinazie bij stap 1 hakken en bewaren. Pas na het maken van het deeg bij stap 6 komt de spinazie terug bij het op smaak brengen. Bij stap 7 gaat de groentestoof in het midden van elke dumpling. Daar mis ik in het recept een stap tussen op smaak brengen en dat het ineens een groentestoof is dus ook dit is mogelijk niet het originele recept maar dit klinkt allemaal al een stuk logischer.

Klein kijkje in hoe ik recepten uitpluis voordat ik überhaupt in de keuken sta. Ook een hobby van mij al komen er sinds er kinderen zijn niet zoveel nieuwe recepten meer op tafel, het moet nu allemaal iets sneller en meer voorspelbaar zijn. Zoals de kofta van vandaag wat een favoriet is van de kinderen en in het courgetteseizoen 1x in de maand op het menu staat zodat we het niet te snel zat zijn.

aangepast door loes

Geplaatst:

Vandaag toch weer een Duits recept geprobeerd maar via een blad van een supermarkt en geen FB of rare internetsite die verdienen aan reclames.
Was heel erg lekker. Ik begon er 19.30 uur aan en mijn man heeft ook wat geholpen, maar het meeste door mijzelf en ik moest er een salade bij maken natuurlijk. Dus pas om 22.00 uur aan het eten hahaha.

20250719_220417.jpg

Geplaatst:

Wat een feest tomatensaus uit eigen tuin van de Turboreactivny struik tomaat. Die was super vroeg en ik had zomaar 6 mooie vruchten tegelijk rijp dus een heerlijk sausje gemaakt voor bij de gnocchis samen met wat venkel van de winkel en rozemarijn en tijm uest. Helaas was er een tak afgebroken bij het verhuizen dus een flink deel van de vruchten zal niet meer lekker afrijpen.

Voor Lie wat rauwe kleine tomaatjes erbij en een lekker snack komkommertje uJt.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic