Geplaatst: Dinsdag om 19:243 d Op 14-7-2025 om 14:43, Vrouwholle zei:Ook gister dan eindelijk de aan @Beukwood beloofde zomerstoof gemaakt…Oeh dit ziet er smakelijk uit! Je neemt me helemaal mee in de beleving :) thanks voor het taggen!
Geplaatst: Woensdag om 08:143 d Op 13-7-2025 om 14:49, Petrasmoestuin zei:@Fruittuin17 wat zijn die roze en witte vruchtjes rechts boven?Dat zijn moerbeien. Die jij bedoelt is het ras Lavendel. Die zijn wit en worden bij rijping roze/lila.
Geplaatst: Woensdag om 08:183 d Op 13-7-2025 om 08:19, CJodokus zei:En die eerste fruitschaal! Een schilderij!Onbetaalbaar als je dat allemaal bio wilt kopen, wat een schatkamer heb je in je tuin @FruittuinJa ben er echt heel blij mee. En het wordt elk jaar alleen maar meer. Ik ben me nu aan het focussen op vaste groentes, aangezien ik dus niet ga moestuinieren (teveel werk, ik wil 1 keer planten en klaar). Heb net een pakketje ontvangen met aspergeplanten, en binnenkort komt er wat zaad van dingen die zichzelf blijven uitzaaien, en wat vaste planten en bomen die groente opleveren
Geplaatst: Woensdag om 19:072 d Cacık met dille en knoflook en komkommer uet. Het zijn kwa volume misschien kleine ingrediënten, maar wat zijn vers geoogste dille en knoflook toch lekker!
Geplaatst: Woensdag om 19:352 d Gisteren de pasta gemaakt van het recept dat ik op zondag had gemaakt maar niet zo beviel. Nog wat schorseneren die ik over had erbij gedaan, macaroni gekookt en de groente erbij gedaan. En een verse salade van rucola, bosuitjes uet met tomaatjes en lekkere dressing.Vandaag had ik ook een bijzonder gerecht, hahaha. Ik had al een idee dat het zo er niet uit ging zien.Ook hiervan ga ik morgen de bovenlaag eraf halen en dat gebruiken voor mijn pastagerecht. Wat een flop!Ik zal het recept wat ik probeerde te maken vermelden, het plaatje wordt in werkelijkheid heel anders uiteraard, dat kun je via de omschrijving al lezen, maar dat ik het i.p.v. 25 minuten het 45 minuten in de oven heb gehad en dat de courgette eigenlijk nog nattig en niet gaar is....Het was te eten, maar dus niet meer.Hierbij de link om te zien wat ik bedoel.https://kochbossblog.com/2025/06/28/dieses-rezept-fur-zucchini-mit-nur-2-zutaten-hat-mich-begeistert-ich-habe-es-gestern-abend-gemacht-und-mein-mann-konnte-kaum-glauben-wie-lecker-es-ist/?fbclid=IwY2xjawLc0PtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBaUtlb0xMZFBJS0Judm14AR7lUgwabQLLISSF6FHpkkLqeU2XEY66wYT5qDaNqk7nhXCR3VdyUheWAX7EiA_aem_Ld7w4bZHkpdqf9QFb7VmeA Woensdag om 22:042 d aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: Donderdag om 05:262 d @@vrouwholle kan niet citeren, maar je he t de druivenbladeren droog geslingerd staat hierboven ergens. Hoef je de volgende x niet meer te doen. Doe je bladeren in een vergiet, gekookt water overheen en dan met een bord eronder in de koelkast. Zijn ze gemakkelijk te verwerken en blijft wel zeker 4 dagen goed. Je kunt je werk dus over meerdere dagen uitspreiden.
Geplaatst: Donderdag om 08:352 d 12 uren geleden, Petrasmoestuin zei:Wat een flop!Dit is een hasselback-variant zoals je ongetwijfeld weet 😊, maar daarvoor heb je de courgette veel te ondiep ingesneden. En de afstand tussen de sneden is ook te groot. Ik vermoed dat daardoor de zaak niet gaar genoeg is geworden. Ken je de pollepel-truc voor het insnijden van hasselbacks? Superhandig! Zou zonde zijn als je het niet meer maakt, zelfde geldt voor de aardappels. Ook zo lekker als hasselback 😋.
Geplaatst: Donderdag om 11:072 d 2 uren geleden, Dahli zei:te ondiepMijn man dacht dat het zo gesneden moest worden. Ik twijfelde ook. Maar de groente krijg je nooit tussen de snedes in. Er gaat zo veel groente erbij. Heb je naar het oorspronkelijke recept gekeken? Daar zie ik ook niet van die diepe sneden.Wat is de pollepel truck? Daar ben ik wel benieuwd naar.Het is wel heel veel werk dit recept. En ik heb nog een heleboel recepten klaar staan om te proberen. Want als het zo doorgaat heb ik heel veel courgettes.
Geplaatst: Donderdag om 18:001 d 9 uren geleden, Dahli zei:hasselback-variantDit wilde ik ook zeggen. Heb ook het recept even doorgenomen en op de foto’s is het ook duidelijk te zien. Dieper en dichter bij elkaar.@Petrasmoestuin . Ik ga het zeker een keer maken. De aardappelen ben ik ook gek op. Maak ik regelmatig. De pollepel truck is dat je naast de courgette pollepels legt. Dan kun je de courgettes tot aan de pollepels insnijden voor de juiste diepte. En een halve centimeter per snede. Dan kun de groente er makkelijker tussen doen. Donderdag om 18:061 d aangepast door Gitta
Geplaatst: Donderdag om 18:091 d Die pollepel is dan alleen aan de kanten aanwezig. Niet over de hele courgette.Er is veel te veel groente, dat krijg je er niet tussen. De groente is ook nog eens groot, zoals paprika reepjes en tomatenplakjes. Dat moet je dan met de hand erin doen. Nu waren wij samen al een uur bezig en dan moet het nog in de oven. Als jij het hebt gemaakt, dan hoor ik het wel van je, oke? Donderdag om 18:101 d aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: Donderdag om 18:101 d Gisteren een gemengde sla gegeten, met Batavia pluksla, snacktomaatjes, worteltjes en basilicum uet.Vandaag een groente soep gemaakt met alle restjes groente uit de koelkast en een krop ijsbergsla die geoogst moest worden. Was heerlijk.
Geplaatst: Donderdag om 18:131 d 2 minuten geleden, Petrasmoestuin zei:Die pollepel is dan alleen aan de kanten aanwezig. Niet over de hele courgette.Klopt inderdaad. Die ligt aan de zijkant er naast. Na onze vakantie komen er vast nog genoeg courgettes aan. Ik zal het laten weten wanneer ik het heb gemaakt.
Geplaatst: 6 uren geleden6 u Donderdag de courgette in stukjes gesneden en even gebakken, macaroni gekookt en alles erdoor gehusseld wat woensdag fout was gegaan en smaakte lekker.Vrijdag had ik ook weer een recept wat totaal niet goed ging. Er stond niet bij of je verse spinazie moest nemen. Je gaat ervan uit dat als er gehakte spinazie staat dat het geen verse is toch? Dus ik had snijbiet geblancheerd, uitgewrongen, ook wat stelen erbij en dat gebruikt. Een natte soep natuurlijk, dat moest deeg worden. Ik heb er bloem bij gedaan en ik dacht: ik maak er een hele koek van, want uitrollen gaat dan niet.Die koek was aan de randen hard en van binnen dus wel zacht. Ook de kliko in. Als ik twijfel moet ik er niet aan beginnen heb ik besloten en ook meer met kant en klaar deeg gaan werken. Zonde van de 250 gram snijbiet. Gelukkig had ik wel de helft van het recept dus gemaakt.Voor de liefhebbers hier de link. Je kunt sowieso zien dat er amper spinazie in het deeg zit toch?https://kochbossblog.com/2024/06/25/suchtig-machendes-mit-spinat-gefulltes-geback/?fbclid=IwY2xjawLkXiFleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBaUtlb0xMZFBJS0Judm14AR7HSth6IBKOj3gKMbXv0eADoy5n1NhqV8ofL8b33OOguAhomjRDFZaY7HXOCw_aem_NUTJ2Ge7qvX3KNmvx6rMHw#google_vignette
Geplaatst: 5 uren geleden5 u Ik heb het idee dat recept niet helemaal goed naar het duits is vertaald en de verse spinazie in de vulling hoort ipv het deeg. Maak je het jezelf niet te moeilijk met Duitstalige recepten? Er zijn zoveel leuke Nederlandstalige recepten te vinden en dan loop je minder aan tegen interpretatie- en vertaalfouten. Hier staat vanavond kofta op het menu met knoflookbloemen ipv teentjes en 1 courgette uit eigen tuin (+ 2 uit de winkel want nog niet genoeg eigen oogst)
Geplaatst: 5 uren geleden5 u Ik kreeg wat gooise courgettes en maakte een heerlijk stoofje met wortels en verse kruiden, peterselie, dragon,majoraan.Een Franse biokip uit de oven erbij gevuld met citroen en rozemarijn en omringd met opperdoezen, de laatste kwamen uit de winkel.😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 uren geleden4 u Jij zegt dat het vertaald is naar het Duits. Het is geen Duits recept dus. Dat zal het zijn.Ik gebruik juist vele Duitse recepten. Die vind ik vaak goed.@loes
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.