loes Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 wij hebben de plant niet in het echt gezien dus ik moet afgaan op de foto's, dat is soms best lastig. vanaf de foto is het bijvoorbeeld onmogelijk te zien of het 1 of 2 planten zijn, hoe de uiteindelijke bladeren eruit zien, enzovoort. dan wordt er een gok gewaagd, soms in de goede richting, soms totaal mis. maar dat is niet om jou te pesten. en nee ik weet het nog steeds niet met 100% zekerheid.
Paksoi Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 http://mimi-inmijntuin.blogspot.nl/2014_05_09_archive.html Jammer dat er niet bij staat welk soort, normaal heb je die groot bloemige soorten (corpus bloempje)
weknow Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 Ik was serieus aan het meezoeken. Gebruikte de foto's en vooral ook de beschrijving die Speets erbij gaf om te proberen hem verder te helpen. Tuurlijk is een reactie in de stijl van "Je weet er weinig van af" best wel wat lullig, maar daar zit ik verder niet mee. Voel me daardoor echt geen plantensul. Zie het absoluut niet als een soort wedstrijd, hoor, en heb volstrekt niet het gevoel "af" te gaan als ik een plant niet herken van onduidelijke foto's (of duidelijkere). Het ging er op dit forum toch om, om anderen verder te helpen....? Wat mij betreft is dit thema hiermee afgesloten. In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Paksoi Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 In dit geval niet raar om verder te kijken/denken want het is beslist geen gangbare Houttunya.Ik heb ook nog aan evt. andere soorten gedacht maar de wortelstok en het blad is typisch dat 'geliefde' plantje.Bijzonder soortje, haha! Moet je meer van maken
Bit Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 @ Speets ? : Heksenkruid ?? Houttunya is het niet nee. Moest er wel ook even aan denken heel kort, maar bloeit totaal anders he ? dan een heel end terug zei iemand iets over pioenen op een afbeelding op een Sluis-zakje. Nou dat zijn geen pioenen hoor.
speets Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 Ja! Dat is 'm Bit! Heksenkruid. Leuk, bedankt Wat ik hierboven probeerde te zeggen was: "laat maar even rusten. Er komt straks wel iemand langs die in één oogopslag ziet wat het is". Zoals nu dus. Dat scheelt een hoop heen-en-weer gepraat. Maar goed: allemaal bedankt voor de moeite "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Bit Geplaatst: 4 augustus 2015 Geplaatst: 4 augustus 2015 niet voor de discussie er over hoor, maar ik zelf vind heksenkruid dus echt niet te vergelijken met zevenblad. Heksenkruid is weliswaar ook eenl astige vanwege wortels, maar zijn veel kieskeuriger kwa grondsoort en standplaats he ? Althans, is mijn ervaring hoor. En nee, inderdaad, nu gelukkig geen heksenkruid in de huidige tuin.
Maarten Geplaatst: 8 augustus 2015 Geplaatst: 8 augustus 2015 Ik ben in het voorjaar vergeten om de meeste zaailingen te labellen . Nu weet ik niet welke vrucht er groeit:Gezien hetgeen ik gezaaid heb zijn er maar twee mogelijkheden:1) Meloen "Sakata's Sweet"2) Komkommer "Little Potato", ook wel "Khira Balam" genoemd. De vrucht op de foto lijkt groter dan die in werkelijkheid is. Heeft ongeveer de grootte van een behoorlijke pruim. Uiteraard kom ik er vanzelf achter wat het is maar als iemand nu een idee heeft dan hoor ik het graag.
appelvrouw Geplaatst: 8 augustus 2015 Geplaatst: 8 augustus 2015 Ik ga voor de meloen. de komkommer is toch een bruinige soort? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Maarten Geplaatst: 8 augustus 2015 Geplaatst: 8 augustus 2015 De komkommer rijpt inderdaad bruin af maar deze is nog (lang) niet rijp. Ik hoop ergens ook op de meloen. Dan zou het mij dit jaar lukken om deze in de volle grond te kweken.
jonas_g Geplaatst: 11 augustus 2015 Geplaatst: 11 augustus 2015 Dag iedereen, Dit groeit nu in ons tuintje maar we weten nietmeer hoe de plant/bloem noemt. Graag enkele tips zodat we deze volgend jaar opnieuw kunnen planten!
Deborah Geplaatst: 11 augustus 2015 Geplaatst: 11 augustus 2015 Dat lijken mij gladiolen Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
prettig gestoord Geplaatst: 12 augustus 2015 Geplaatst: 12 augustus 2015 Wie kan mij vertellen wat deze bloemen zijn? Ze staan op een lange dunne steel, bloeien 1 dag in verschillende kleuren en verwelken dan. Edit, gevonden dankzij mijn stokoude buuf die zojuist vanaf de oprit riep dat de tijgerbloemen prachtig waren hehehe Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Anna3 Geplaatst: 12 augustus 2015 Geplaatst: 12 augustus 2015 prettig gestoord, tigridia pavonia inderdaad! Ik had ze vorig jaar ook en kon maar niet op de naam komen toen ik je foto's zag..
Dickings Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 Wie weet wat voor soort plant dit is ?
Jenneke Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 Karmozijnbeshttp://www.tuinieren.nl/plant/karmozijnbes-phytolacca
Dickings Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 Dank je Jenneke.Ik kan me nu verder verdiepen in de plant, vruchten, blad en wortels.Verder had ik al even hiervoor gelezen ( nadat ik van jou de naam van de plant gekregen had. ) dat bijna alles hiervan giftig is, dus misschien maar geen proeven mee gaan doen, b.v. wijn ervan maken.
Dickings Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 Als het een soortgelijke giftigheid is als de vlierbes, valt het allemaal erg mee. Vlier bevat een stofje (een ribosome inactivating protein) dat erg lijkt op het extreem toxische ricine maar de vlierversie wordt juist bestudeerd omdat het niet erg giftig is.
appelvrouw Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Ik vind het ook niet ter zake doende inderdaad. Dit over de giftigheid van de karmozijnbes: (Gezondheid plus) OverigVoor volwassenen geldt een dosering van 10 bessen nog als ongevaarlijk. Een kleuter kan bij deze hoeveelheid echter ernstige vergiftigingsverschijnselen vertonen. VergiftingsverschijnselenDe eerste symptomen van een vergiftiging zijn braken, een ontsteking in de keelholte en gezwollen amandelen. Later kunnen zich sterke krampen ontwikkelen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jo_De Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Kan iemand mij helpen en mij zeggen welke plant dit is: Alvast bedankt!
Jan P Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Nachtschade denk ik. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_nachtschadeDe besjes zijn giftig dus oppassen!
appelvrouw Geplaatst: 21 augustus 2015 Geplaatst: 21 augustus 2015 Het lijkt op de wortelopslagen die wij hebben van de pruimen.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten