RobO Geplaatst: 12 juli 2016 Geplaatst: 12 juli 2016 Hoelang droog jij Salie Rob en op welke temperatuur? IK had het 7 uur op bijna 40 graden maar droog is het absoluut niet. ik snipper ze in stukjes met de keukenmachine, zonder steeltje, dan een uur of 12 op 45 graden; is hier nog goed van vorig jaar(weet het niet zo precies, maar voel of het knispert) Quote
Stan Geplaatst: 14 juli 2016 Geplaatst: 14 juli 2016 Goudsbloembloesem droog ik op 40 graden tussen de 2 en 4 uur net als rozenbloesem(idem bij knoppen). Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
jootje Geplaatst: 16 augustus 2016 Geplaatst: 16 augustus 2016 Gisteren heel veel braamblad gedroogd om thee vn te drinken! Heb er wat venkelAad bij gedaan. Flinke pot geworden! Quote
Nynkef Geplaatst: 16 augustus 2016 Geplaatst: 16 augustus 2016 Ik heb voorheen regelmatig vlees gedroogd voor mijn honden, maar heb de machine met droogrekken alweer een jaar niet gebruikt. Minstens. Heb trouwens 2 droogmachines, met in totaal 8 goeie rekken en een paar waarvan alleen de rand nog goed is, daarin kun je dus makkelijk grotere stukken vlees of kruiden leggen zonder ze plat te drukken en met genoeg luchtcirculatie. Ik wil ze verkopen voor €25,- totaal. Iemand interesse ? Stuur medan svp een peebeetje, anders zie ik het misschien niet omdat ik niet meer zo vaak hier aanwezig ben Quote
paddestoelengek Geplaatst: 31 augustus 2016 Geplaatst: 31 augustus 2016 peterselie en knoflook gedroogd gisteren een verwoede poging gedaan om peterselie en dille te drogende blaadjes waren relatief snel droog maar de steeltjes waren 6 uur later nog niet "breekbaar"wat doen jullie, steeltjes verwijderen van te voren of kneuzen zodat het vocht er sneller uit kan of iets anders? wat ben ik blij dat er geen domme vragen bestaan gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
RobO Geplaatst: 1 september 2016 Geplaatst: 1 september 2016 wij drogen peterselie (en thijm en munt) tot het blad redelijk droog is en rissen het dan van de steeltjes afdat worden dunne scherpe stokjes als je ze doordroogt dus die wil je liever nietje kunt het ook eerst van de steeltjes knippen/trekken = iets meer werk bij rozemarijn rissen we eerst het blad eraf en dan drogen webij dille snij ik eerst de toppen af en dat drogen we dan Quote
paddestoelengek Geplaatst: 1 september 2016 Geplaatst: 1 september 2016 dat worden dunne scherpe stokjes en vandaag wou ik nog wel aan de bieslook beginnen deze snij ik eerst in dunne ringen en droog ik op horrengaas denk ik gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
RobO Geplaatst: 1 september 2016 Geplaatst: 1 september 2016 nee, alleen de steeltjes van de peterselie worden scherpbieslook maakt niet uit maar snijden/knippen is idd beter, krijg je mooie droge ringetjes Quote
Bubbels Geplaatst: 1 september 2016 Geplaatst: 1 september 2016 Eergister een flinke portie Lemon Drop pepers gedroogd in mijn eenvoudige doch doeltreffende Princess drogertje. Gedroogde pepers fijngemalen in een koffiemalertje en nu heb ik een potje met prachtig lichtgeel peperpoeder. Ik maak elk jaar wel een potje van een nieuwe pepersoort die ik heb geteeld. Alle poeders smaken anders. Leuk klusje ook vind ik, poeder maken. Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.
henkg Geplaatst: 2 september 2016 Geplaatst: 2 september 2016 Interessant apparaat, zo'n voedseldroger! Over drogen van sperziebonen:Als ik superverse boontjes het rapportcijfer 10 geef, ingevroren boontjes een 7, en geweckte boontjes een 6 (mijn smaakervaringen),Welk cijfer zou jij geven aan eerst gedroogde en daarna gewelde sperzieboontjes?Hebben ze nog enige bite, of zijn ze net zo soppig als ingevroren / geweckt. Graag jouw ervaringen. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
speets Geplaatst: 2 september 2016 Geplaatst: 2 september 2016 Vanmiddag dit draadje doorgespit en helemaal enthousiast geworden.Eerst maar eens een 'goedkope' uitproberen*: De Bomann ( = Clatronic) van 4 etages zonder thermostaat kost €35 incl. verzenden.De Princess van 6 etages mét thermostaat kost €46 incl. verzenden. Een apparaat met een thermostaat is handiger in verband met afstelling én is (veel) zuiniger.Dus dan is de keuze snel gemaakt. Leuk, blij mee *Zie kieskeurig.nl En ik wil dat ook wel graag weten, van die boontjes Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jenneke Geplaatst: 2 september 2016 Geplaatst: 2 september 2016 Tja, smaken verschillen natuurlijk, maar ik geef gedroogde sperziebonen een 8+, vind ze veel lekkerder dan ingevroren. Geweckte heb ik geen ervaring mee, maar ik vermoed dat dat richting bliksperziebonen gaat.Ik zou zeggen probeer het gewoon eens met een pondje Quote
paddestoelengek Geplaatst: 2 september 2016 Geplaatst: 2 september 2016 Een apparaat met een thermostaat is handiger in verband met afstelling én is (veel) zuiniger.Dus dan is de keuze snel gemaakt. Leuk, blij mee om nog energiezuiniger zijn gebruik een tijdschakelklok,stel deze in op de verwachte tijd +1 uurtjeals je de droger dan vergeet (drogen is een langdurig klusje) stopt de machine van zelf gr Adriaan ps bij lidl een grote pot basilicum voor 99 ct.raden wat er in mijn droger zit verklapt Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
RobO Geplaatst: 3 september 2016 Geplaatst: 3 september 2016 ga ik ook ns langsen nu eerst wat knoflookschijfjes en uien en als het meezit nog een ladinkje spercie of snijbonen hier zijn de thijm en munt wel droog. ga nu de citroenboontjes even nadrogen Quote
speets Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 Mooie kast, Adriaan Die van mij kwam gister al aan. Er gaat (alweer) een wereld voor me open. Morgen gaan de pepers die nu nog in de auto liggen te 'drogen' (? ?) in het apparaat. Vraagje: het lijkt me niet handig om bijvoorbeeld uien en bananen tegelijk te drogen. Of trekken die smaken niet door elkaar? (Dit gaat even niet over temperatuur of droogtijd ) Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
paddestoelengek Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 Vraagje: het lijkt me niet handig om bijvoorbeeld uien en bananen tegelijk te drogen. Of trekken die smaken niet door elkaar? ga ik nog een keertje uitproberen met een kleine hoeveelheidik denk dat het niet veel gaat uitmaken als je de bananen onderin doet en de uien bovenin zodat de lucht eerst langs de bananen gaat en daarna langs de uien. Maar het zal me ook niets verbazen als ik een nieuwe snack heb uitgevonden gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
speets Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 (aangepast) het zal me ook niets verbazen als ik een nieuwe snack heb uitgevonden Jij? Ik dan toch zeker?! Ik heb het patent al aangevraagd hoor Weckenonline heeft trouwens heel veel info over drogen op de site gezet Ook recepten, en een tabel met temps en tijden. Edit: het boekje met tabellen en recepten van Stockli staat hier 7 september 2016 aangepast door Gast Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
paddestoelengek Geplaatst: 6 september 2016 Geplaatst: 6 september 2016 gisteren (vannacht) bezig geweest om super fijngesneden prei te drogenik kwam er al snel achter dat de losse stukjes veel sneller drogen dan de "rolletjes" die nog heel warendus alles snel laten losmaken door de vrouw des huizes gr Adriaan Quote moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
RobO Geplaatst: 6 september 2016 Geplaatst: 6 september 2016 vandaag selderij, tomaatjes, thijm2 , munt2 gedroogdhele boontjes duren me te lang , na 36 uur nog sponzig, dat wordt dus schuin snijden en drogen toch? Quote
speets Geplaatst: 6 september 2016 Geplaatst: 6 september 2016 Hier de pruimen en Jalapeño's, die in de auto maar niet goed droog werden, in de machine gedaan. Verder van alles uitgeprobeerd: vooral heel veel werk. Ook limónpepertjes gedroogd en gemalen: daar ben ik blij mee. Da's handig van de winter (Ik begon al na 3 pepers schoonmaken te niezen! Wat een scherpe dingen). Als de paprika's rijp zijn, ga ik die drogen én roken. En daarna samen met pepers vermalen: hete gerookte paprikapoeder uet Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
henkg Geplaatst: 7 september 2016 Geplaatst: 7 september 2016 Korte review Stockli voedseldroger.Ik heb (sinds gisteren) de versie zonder timer, met kunststof roosters (met 3 roosters, 2 extra erbij aangeschaft, alles bij Brouwmarkt: 119,50 + 2x 10,95). Apparaat oogt degelijk, ook de roosters. Uitgepakt, en direct aangezet op laagste temperatuur. Toen me afgevraagd waarom er geen handleiding bij zat. Oeps, die zat dus in een rooster, snel eruit gehaald.De bijgeleverde handleiding en receptenboekje geven een goede start over droogtijden per soort product. Geluid: De ventilator is goed hoorbaar, vergelijkbaar met mijn afzuigkap op lage stand.Energiekosten bij 10 uur drogen: Kost op 60 graden ca 0,85, op 70 graden ca 1,15. Dit apparaat verstookt max. 600 Watt. Ongeveer twee keer zoveel als een Bomann / Clatronic of een Princess. Hiermee is niet gezegd welke zuiniger in gebruik is. Voor drogen is warmte nodig, wellicht duurt het drogen bij een lager Wattage een stuk langer. Dit apparaat heeft een thermostaat. Voor het beperken van het energieverbruik bij 70 graden niet onmisbaar, want de verwarming is dan 9/10e van de tijd aan. Wel belangrijk voor een juiste en constante droogtemperatuur, denk ik. Totale hoogte van één rooster: 4,0 cm, netto 3,5 cm. Bij een voedseldikte van 1,5 cm is er voldoende ruimte voor de luchtcirculatie. De roosters mogen in de vaatvasser, echter bij max 40 graden (volgens handleiding). Geen flauw idee hoe heet het in mijn vaatwasser wordt, moet ik eens opzoeken … Nu staan de pepers te drogen, voor pepperflakes.Straks als test een rooster met verse sperzieboontjes, en een rooster met een paar Elstar appels. Over de duurzaamheid kan ik na één dag uiteraard nog niets melden. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
appelvrouw Geplaatst: 7 september 2016 Geplaatst: 7 september 2016 Drogen jullie de pepers in hun geheel of in reepjes? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
speets Geplaatst: 7 september 2016 Geplaatst: 7 september 2016 De grote Jalapeño's in heel smalle reepjes (want ze trekken krom naar binnen) en de Limón in 2-en, want het is makkelijker om van te voren de pitjes eruit te halen. Halen jullie ook de pitjes eruit? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
appelvrouw Geplaatst: 7 september 2016 Geplaatst: 7 september 2016 Ok. IK had deze vraag ook in het topic over flakes gesteld..een beetje dubbelop misschien?De zaadjes zou je meer gebruiken als je sambal saus maakt? Of bij die Chinese peperolie. Anders kan je ze op een bord drogen en in een apart potje bewaren voor extra pittigheid Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.