Geplaatst: 8 februari 201114 j Een manier om onze eieren en (straks) ons graan te bewaren: pasta maken! Via Marktplaats scoorde ik een pasta machine die ook holle pasta kan maken. Je kunt ook zelf snijden, maar de plakjes die ik dan kreeg waren niet zo fijn voor in gerechten. De saus blijft er niet echt op/aan/in zitten. En dat gaat beter met de holle/gedraaide pasta uit de machine.Na het maken van de pasta, moet het drogen (tenzij je het vers gebruikt natuurlijk), en dat duurt een paar dagen. Dit is het resultaat van dit weekend:Echt leuk om te doen! Maken jullie wel eens pasta? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 februari 201114 j Ik denk dat ik in de toekomst wel pasta ga maken.. Als ik een fatsoenlijke keuken heb..
Geplaatst: 8 februari 201114 j Ik maak al best lang zelf pasta's, maar met vlagen: een maandje lang een keer of 10 en dan weer een jaartje niet, tot dat ik de machine weer zie staan in de kast etc. etc. Komt ook wel doordat ik voor het goede bloem(type 00) speciaal op reis moet ( uur met de bus heen en dan nog terug), met gewone bloem wordt ik er niet echt vrolijk van. Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 8 februari 201114 j Auteur Wat merk je dan voor een verschillen? (met de goede bloem en de gewone bloem) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 februari 201114 j Maar je droogt ze niet Koert? Je gebruikt de machine alleen om pasta vers te eten?
Geplaatst: 8 februari 201114 j Naar aanleiding van aflevering van de wilde keuken gekocht jorieke? Wel gaaf dat je bietjes en spinazie ook in de pasta kunt verwerken. Geeft ook nog eens leuke kleurtjes.
Geplaatst: 8 februari 201114 j Ziet er goed uit vooral die korte holle pasta, paar potten drogen voor gebruik lijkt me heel handig. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 8 februari 201114 j Op de eerste plaats merk je het aan de vollere smaak, maar het belangrijkste voor het maken van pasta is dat je een bloemsoort hebt met een hoog glutengehalte(dat maakt de pasta elastisch). Voor verse pasta gebruik ik altijd type 00, het liefst vermengd met durum tarwe (semola di grano duro) voor gedroogde is type 00 wat minder geschikt en kan je beter alleen durum tarwe gebruiken die is wat steviger.@ Dorien, ik heb de pasta nog nooit gedroogd, pasta maken is bij mij ook meestal een bevlieging en dan denk ik er niet over na om wat meer te maken om het te kunnen drogen, ook is ons wasrek meestal vol en ik weet niet waar ik die pastaslierten anders aan moet hangen! Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 8 februari 201114 j Auteur @ Jorg, nee ik had hem al maar anders had ik hem naar aanleiding van die aflevering wel gekocht ja We gaan van alles telen, graan/gerst/maïs/spelt etc. Daar kan je volgens mij allemaal pasta van maken, en je kunt zelf bepalen hoe fijn je het maalt. Die soort graan waar durum van gemaakt wordt, hebben we dan weer niet. Het gaat mij er vooral om een wintervoorraad aan te leggen van van alles. En in de lente en zomer hebben we veel eieren. Teveel om op te eten. Dus met o.a. pasta bewaren we die eieren. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 februari 201114 j Ik ben benieuwd of het je gaat lukken genoeg te hebben van alles voor een heel jaar.. superinteressant project
Geplaatst: 8 februari 201114 j Een tijdje geleden, bij Jimmy's Food Factory op de BBC, liet Jimmy Doherty zien hoe hij pasta maakte.Voor de platte sliert pasta gebruikte hij een papierschredder.Dus als je nog zo`n ding ergens hebt staan...... Misschien zit de aflevering hier bij.http://tinyurl.com/5un7dyp http://www.jimmysfarm.com/ Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )
Geplaatst: 8 februari 201114 j Door de shredder Ik zou t persoonlijk niet doen met de mijne, dan liever de manier zoals Jamie O. t doet: Hoe die man t doet in zo'n snelle tijd, amazing! En de kooktijd van verse pasta is ook ontzettend kort. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar hij laat t super simpel lijken. Misschien toch maar eens een poging proberen. Al moet ik dan wel eerst zo'n apparaatje aanschaffen. Good things come in small packages
Geplaatst: 8 februari 201114 j Auteur Bedankt voor de tip van Jimmy's food factory Kustlijn! We heb tot nu toe al zijn programma's al gezien, en wisten niet dat er weer een nieuwe was. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 februari 201114 j Ik wou dat ik kippen had!! Ik maak zelf ook pasta maar droog het niet. Maak alleen tagliateli en met gewone bloem. Geen last van misschien ook omdat ik nooit 00 bloem gebruikt heb. Jooze Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Geplaatst: 8 februari 201114 j Blijft die gedroogde pasta dan net zo lekker smaken als verse? Het kost even tijd, maar vers is toch wel het lekkerste.
Geplaatst: 9 februari 201114 j Auteur De gedroogde pasta moet wat langer koken, verder is hij hetzelfde. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 februari 201114 j Auteur Ik heb van de week lasagna bladen gemaakt. Niet erg netjes van vorm, maar dat maakt het ambachtelijk, toch? De pasta moet altijd een paar dagen drogen, dus ik werk in mijn hoofd aan een ideale droogtoren van voileregaas en een houten frame. Hij moet alleen wel op gehangen kunnen worden (onze honden lusten graag pasta, dus gewoon op het aanrecht kan niet... ), dus er moeten 2 haken in het plafond komen waar het (meerlagige (is dat een woord?)) droogrek aan kan hangen. Dan heb je er qua werkruimte in de keuken ook geen last van. Gelukkig verkoopt mijn vriend zijn webshop gaas, en komt er wel eens een half mislukt rolletje gaas binnen. Die komen dan hier heen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 februari 201114 j Met ductape kun je ze ook aan je plafond plakken. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 17 februari 201114 j Auteur Zit je me nou in de maling te nemen Hans? Laat ik het niet merken hoor! Ik doe altijd nog meer met trekbandjes dan met ducttape. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 17 februari 201114 j Ja even plagen, maar serieus je hebt toch ook ouderwetse vliegenkastjes mischien is dat wat, oud kasje waar je het ruitje uithaald stukje kippegaas/horregaas ervoor is ook altijd leuk, kasje kun je vast in je kringloop winkeltje scooren. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 17 februari 201114 j Is zoiets een mooie hygiënische oplossing: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10177178Of zoiets: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S39884392 (dunnere en kleinere rails)Of toch zoiets (inklapbare gedeelte van het rek benedenaan): http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S69884395Vroegâh hadden ze ook zoiets om aan het plafond te hangen in hout, dat is wel een ideaal iets daarvoor denk ik. Kon je met zo'n ketting naar beneden laten zakken tot werkhoogte. Good things come in small packages
Geplaatst: 17 februari 201114 j Die klerenhangers zijn goed idee (en leuk), hoef je enkel een buis of draad en kun je zoveel hangen als je wilt. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 17 februari 201114 j Auteur Ja, maar ik heb vaak elleboogjes of andere vormpjes die liggen moeten drogen. Ik zat meer te denken aan zo'n ouderwetse rechthoekige grondzeef, maar dan 3 ofzo boven elkaar. Groot handvat/stuk touw er aan, en dan aan 2 haken aan het plafond (hebben een houten plafond met stevige balken, dus dat kan makkelijk.) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.