Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Manlief heeft gespit toen kwamen er nog aardappelen uit de tuin.

En heb nog voor het spitten nog twee kool raby er uit gehaald,voor van avond.aardappelen met koolraby met kaas.

Met stoofpeertjes

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Pilaf met varkensvlees, tomatenpuree, ketchup, en zoet/zure courgette blokjes uit eigen tuin.

De (geweckte) blokjes perzik komen van de markt, geruild tegen varkensvlees Ik had gevraagd om de meest oneetbare exemplaren (qua rijpheid), maar ze werden nog steeds te zacht na het wecken. Dan vraag ik me toch af wat voor een vruchten ze gebruiken in de inblik-industrie.

Geplaatst:

Vandaag niets, 't waren frieten uit het frietkot met stoverij en dat heeft ook gesmaakt hoor.

Maar ja, in olland noemen ze dat 'patat' geloof ik, komt dat dan uit een patatkot?

Een patat, oftewel petoitre, is hier gewoon een aardappel, geen frieten zulle.

Waar haalt ge het uit mensen,, patat zeggen tegen frieten???

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

zelf gemaakte platte brood

Met gemarineerde kip en tomaat

Een tuin moet het poetische en het mysterieuze combineren met een gevoel van sereniteit en vreugde.

Geplaatst:

raasdonders met spek en rest boerenkool

(want:

het damesblad met de insectennaam beweert dat er in boerenkool vitamientjes A t/m Z zitten en die kunnen we nu wel even gebruiken)

Geplaatst:

pompoensoep, kalkoenfilet met aardappelen, wortelen en erwten (peekes en ertjes zoals ze bij ons zeggen )

Geplaatst:

Ik was in de tuin een letterlijk vergeten groente tegengekomen: een dikke vette winterwortel, helemaal over het hoofd gezien, Toen nog wat lullig kleine rode uitjes in het veld gevonden, aangevuld met wat mini-pastinaakjes Thuis gelijk pompoen erbij gehaald, en alles grofgesneden, aardappel erbij, paddestoelenbouillonblokjes van AH erbij, Dit alles een tijd op laag vuur gezet. Uien bruin aangebakken met knoflook, en bij de groente gedaan. Staafmixer er op. Eigen peperpoeder erbij, eigen kruidenzout erbij. Goedkope namaak boursin van AH er een beetje doorgeroerd, maar niet alles. Eigenlijk moet er verse koriander bovenop, vlak voor serveren, maar ik had geen zin om terug naar de tuin te lopen (al staat er nog wel wat koriander). Op het bord met warme soep ook nog kruidenkaas gedaan, zodat je lekker witte lijnen kan trekken met je lepel. Komijn moet er ook bij.

Soms doe ik er kookroom of slagroom bij, maar dat had ik niet in huis vandaag.

 

(Toch spijt dat ik die koriander niet ben gaan halen... maakt net het 'oef' verschil...

Geplaatst:

Kijk, ik heb alles in huis en nog een halve pompoen..

OT: ik eet nu twee x per dag brood met kaas of spread met radijskiemen uit eigen vensterbank erop...dat is zo`n nw vlaag..heerlijk kiemen!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Soep van gele Patisson met van alles erdoor wat er toch nog lag zoals ui, knoflook, pepers uit eigen kweek en verder weet ik niet meer wat ik er ook alweer allemaal in gemikt heb... Op 't eind ff door de blender....

Hij is in ieder geval prachtig van kleur en smaak geworden.

Enne... meld gelijk maar dat ik die morgen ook eet en overmorgen waarschijnlijk ook nog wel.

Geplaatst:
(Toch spijt dat ik die koriander niet ben gaan halen... maakt net het 'oef' verschil...

Je soepje net gemaakt Jasmin..nu alleen nog de koriander uit de kas...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...