Jump to content
Jorg

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Recommended Posts

Bietjes met gebakken ui, aardappeltjes uit eigen tuin, homemade appelmoes en uitgebakken spekjes


Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Share this post


Link to post
Share on other sites

rode kool, aardappelpuree, appelmoes, worstje

 

(dzz: moeders recept...

rode kool snijden, wassen, stukjes slak en worm eruit vissen en in de pan doen

heule aanrecht weer schoonmaken van de paarse vlekken, en de handen, en de grond...

beetje water erbij, snufje kruidnagel, snufje nootmuskaat, 1 laurier blad, beetje wijnazijn, palmsuiker, stukjes appel, piepklein stukje bouillonblokje, P&Z, alles naar smaak = je proeft het net wel maar het overheerst niet

een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen op klein vuuren dan beetje afbinden

)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maaltijdsoep van tomaten, uien, courgette, rood pepertjes, bouillonblokje, véél knoflook en een stukje scharrelvarken. Mjammie

 

DSCF417811381412009511.JPG


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta op het punt de eieren van Loraine/Jane te testen, in een heerlijk omeletje.


“The cost of sanity is alienation” - Terence McKenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

vissoepje, roseval, zeewolf plus sausje, worteltjes, appelmoes

 

(dzz:

experimentje: bouillon getrokken van graat etc. (onze tante Beverly uit San F. noemt dat de "spare parts" ), droogsoepgroentjes erbij, op smaak gebracht met P&Z en een flinke slok oystersaus)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker hè, soep.

Wij hadden nog maar eens de Mexicaanse pompoensoep gemaakt, die was ons vorige keer ook zo bevallen.

Met mais, pompoen, aardappel, prei, peper, wortel, peterselie, bruine boon, knoflook, maggikruid en tijm uit eigen tuin.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

grauwe erwten met worst en ui en tomaatjes

 

grauwe erwten zijn als capucijners, maar zoeter en minder hardschillig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nog tomaten uit de kas, "Tino`s..van die grote geribbelde. Die eet ik vanavond gevuld met Zelhems veldvarkengehakt en verder erbij rode bieten opgebakken met rode ui..tortellini`s met een saus van paprika`s..o,o wat is het leven goed en zoet ( roseetje erbij..een grenach-cinsault )


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

plakjes zondoorstoofde tomaat die vanmiddag nog aan de plant hing....grand cru!

en een pizzaatje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ditta's met bio-ei, RdB-tomaten, courgette, ramenas, bosui en MSC-tonijn. En véél peper.

 

2014-10-03tonijnsalade35541412354778.JPG


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zometeen op het menu: Pilaf ( www.veldvarkens.nl/recepten.html ) wat ik vrijdag al heb gemaakt. Ik maak altijd voor 2 dagen, dus vandaag kunnen we de rest opwarmen. Lekker op de kachel, die we al op tijd aan hebben gemaakt vandaag.

 

We hebben de hele dag bier in flesjes staan stoppen, dus zo'n opwarmbaar prakkie komt goed van pas.

 

IMG486750141412522809.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

rijst, grauwe erwten met gekookte baconstukjes (1), ui, tomaat, knof, zwartebonensaus en zoetzuur

ijs met stoofperensaus (2) en port toe

 

(dat zit zo:

1: gekookte baconstukjes maak je alsvolgt: ga niet naar een goede slager maar naar een super; koop daar dikke plakken bacon waar het water al uitloopt als je het pakje open maakt en probeer het in een hete pan te bakken; je zult zien dat er zoveel water uit loopt dat je het bakken wel kunt vergeten...

 

2: we hebben voor t eerst saint remy's in de snelkookpan gemaakt, met pietsie kruidnagel, kaneel, palmsuiker, pietsie zout

10 minuten op druk en daarna laten afkoelen, de peren waren redelijk snotzacht helaas...wat doen wij verkeerd hier?

 

dus de blender er maar in om er perensaus van te maken, en een glas port, top!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tomatensoepje, bietjes, sla, ratjes, balletje gehakt

Share this post


Link to post
Share on other sites

rattes, andijviesla met mosterd-honingsaus en eitje, zeewolf en zalm

perensaus toe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...