Jump to content
Jorg

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Recommended Posts

Niet gegeten maar gedronken. Mag dat ook ?

 

Heb ik een munt-planten-verzameling. Dus dan toch maar een keer thee gemaakt van, in dit geval, ananasmunt.

Iets zoet, geen suiker er in gedaan en dat hoefde ook niet.

Gek smaakje. Verre van ananas trouwens. Wel verfrissend / opwekkend.

Ik ben geen thee-man, dus veel heb je niet aan mijn oordeel.

Maar wél de 1e x dat ik thee van eigen tuin heb en het nog opdrink ook.

 

Van de week een ander smaakje proberen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een kleuren parade op het bord..

 

Regenboog worteltjes geraspt, daarbij paprika in 3 kleuren uit de oven met kaas erover

Mjam zo heerlijk..voor oog en mond


~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hete bliksem:

 

Ik nam 1,5 kilo aardappelen in stukken onderin de pan, en 1,5 kilo appelen in vieren, geschild natuurlijk ( ik had half sterappel en half alkmene) en ontklokhuisd, er bovenop.

Niet teveel water erbij, hooguit dat de aardappelen half onder staan. Zout.

Koken en surveilleren dat t niet droogkookt. Het mooiste is dat het water net op is als de patatten gaar zijn.

Eventueel nog wat afgieten. Stampen met wat boter, zout, nootmuskaat, peper.

 

Tegelijkertijd of iets eerder de worst braden totdat ie bruin is, twee ui erbij fijngesneden en even meebraden. kwart litertje bouillon erbij( rund oid..ik neem driekwart blokje op een kwart liter water), rozemarijn en laurierblad, eventueel een wortel in stukjes. Laten sudderen totdat de stamppot klaar is.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

laatste vitelottepuree 2013, was niet slecht

(iets te lang gebakken ) gebakken appel, erwten, reepjes courgette, plakjes lemonkomkommer, balletjesjonnieboer

Share this post


Link to post
Share on other sites

vissoepje, sla, mais, tomaatje, pink fir salade met wat black bean sauce yogho mayo

 

(die vissoep...tsja dzz:

we gingen weer naar de vishandel naast de afslag in IJmuiden

"Vismeneer, heeft u schelvis?"

"Nee meneer, kabeljauw in de aanbieding, pelgarnalen in de aanbieding, makreeltje..."

"Goed. doe die maar, maar ons moeder maakte zulke lekkere schelvis..."

"Wacht even meneer, ga ik even...."

 

en de vismeneer verdween door een geheim deurtje naar de visafslag en kwam terug met een prachtige schelvis die nog wat spartelde, twee kilo schoon...

 

"Doen we die maar, vismeneer, ziet er prima uit"

 

thuisgekomen gefileerd en van de rest een bouillonnetje getrokken, top! Later hoorden we van een kennerkennis dat élke vishandel naast de visafslag een geheim deurtje heeft )

Share this post


Link to post
Share on other sites

gister: tauge met kokos, rijst, balletje gehakt ketjap, eitje, zoetzuur van 2013, ijs met kweepeerjam toe

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Lasagna' van olijfkomkommer met onder andere paprika's, rode pepers en de laatste tomaten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tomatensoepje, pasta met gehaktballetje en spinazie met kaassaus, ijs met aardbeisaus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben sambal aan t maken en proefde een boterham met oude kaas en jonge sambal Oh, ik begin het te leren veel sappiger en smaakvoller dan de vorige versie badjak.

Verder vanavond wok van gehakt met rode kool en karwijzaad..de laatste uit de winkel.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In roomboter gebakken stukjes Veldvarkens op smaak gebracht met peper en zout, bovenop een bedje van spinazie-ricotta ravioli met huisgemaakte roomsaus.

 

Foto-op-23-09-14-om-1617131411482197.14

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier een tomatensoepje met net gedroogde kruiden..tsja..een overbodigje, kweetut

Share this post


Link to post
Share on other sites

De wokpan stond nog op het aanrecht (van gisteren) dus daarin een hoop kraakverse boontjes en wat ingevroren broccoli klaargemaakt, het zoontje van bijna 4 bleef maar zeggen 'mmm lekker, das echt lekker papa' Glunder glunder, smaak is toch zo veel beter als je groenten stoomt in plaats van ze plat te koken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rijst met rendang, kippenboutjes, satésaus, sperzieboontjes met gebakken uitjes, witte kool met kerrie/ kokossaus, frisse komkommerschijfjes, gekookt eitje ( voor mij want ik eet geen vlees)


Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...