Pasta maken

Berichten en vragen over drogen, inmaken, inkuilen, zuurkool/melkzuurgisting, enz.
Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20243
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (240)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Pasta maken

Berichtdoor Jorieke123 » Di 08 Feb 2011, 09:25

Een manier om onze eieren en (straks) ons graan te bewaren: pasta maken!
Via Marktplaats scoorde ik een pasta machine
Afbeelding
die ook holle pasta kan maken. Je kunt ook zelf snijden, maar de plakjes die ik dan kreeg waren niet zo fijn voor in gerechten. De saus blijft er niet echt op/aan/in zitten. En dat gaat beter met de holle/gedraaide pasta uit de machine.
Na het maken van de pasta, moet het drogen (tenzij je het vers gebruikt natuurlijk), en dat duurt een paar dagen.
Dit is het resultaat van dit weekend:
Afbeelding
Afbeelding
Echt leuk om te doen! Maken jullie wel eens pasta?

Gebruikersavatar
Dorien
Berichten: 240
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 16:30
Woonplaats / locatie: Zwolle
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Dorien » Di 08 Feb 2011, 09:33

Ik denk dat ik in de toekomst wel pasta ga maken.. Als ik een fatsoenlijke keuken heb..

Gebruikersavatar
Koert
Berichten: 1979
Lid geworden op: Ma 27 Sep 2010, 20:18
Woonplaats / locatie: Mook,het noordelijkste dorpje van Limburg
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Koert » Di 08 Feb 2011, 09:52

Ik maak al best lang zelf pasta's, maar met vlagen: een maandje lang een keer of 10 en dan weer een jaartje niet, tot dat ik de machine weer zie staan in de kast etc. etc. Komt ook wel doordat ik voor het goede bloem(type 00) speciaal op reis moet ( uur met de bus heen en dan nog terug), met gewone bloem wordt ik er niet echt vrolijk van.
Even a broken clock is right twice a day

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20243
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (240)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Jorieke123 » Di 08 Feb 2011, 10:18

Wat merk je dan voor een verschillen? (met de goede bloem en de gewone bloem)

Gebruikersavatar
Dorien
Berichten: 240
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 16:30
Woonplaats / locatie: Zwolle
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Dorien » Di 08 Feb 2011, 10:19

Maar je droogt ze niet Koert? Je gebruikt de machine alleen om pasta vers te eten?

Gebruikersavatar
Jorg
Moderator
Berichten: 3844
Lid geworden op: Wo 23 Jun 2010, 17:32
Moestuin Seizoen: Bekijk update (24)
Woonplaats / locatie: Zeeland
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Jorg » Di 08 Feb 2011, 10:53

Naar aanleiding van aflevering van de wilde keuken gekocht jorieke? :lol: Wel gaaf dat je bietjes en spinazie ook in de pasta kunt verwerken. Geeft ook nog eens leuke kleurtjes.

Gebruikersavatar
hansm
Berichten: 6392
Lid geworden op: Vr 14 Jan 2011, 13:09
Moestuin Seizoen: Bekijk update (1)
Woonplaats / locatie: n-holland
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor hansm » Di 08 Feb 2011, 11:01

Ziet er goed uit vooral die korte holle pasta, paar potten drogen voor gebruik lijkt me heel handig.
Players only love you when they're playing.

Gebruikersavatar
Koert
Berichten: 1979
Lid geworden op: Ma 27 Sep 2010, 20:18
Woonplaats / locatie: Mook,het noordelijkste dorpje van Limburg
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Koert » Di 08 Feb 2011, 11:14

Op de eerste plaats merk je het aan de vollere smaak, maar het belangrijkste voor het maken van pasta is dat je een bloemsoort hebt met een hoog glutengehalte(dat maakt de pasta elastisch). Voor verse pasta gebruik ik altijd type 00, het liefst vermengd met durum tarwe (semola di grano duro) voor gedroogde is type 00 wat minder geschikt en kan je beter alleen durum tarwe gebruiken die is wat steviger.
@ Dorien, ik heb de pasta nog nooit gedroogd, pasta maken is bij mij ook meestal een bevlieging en dan denk ik er niet over na om wat meer te maken om het te kunnen drogen, ook is ons wasrek meestal vol en ik weet niet waar ik die pastaslierten anders aan moet hangen! :D
Even a broken clock is right twice a day

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20243
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (240)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Jorieke123 » Di 08 Feb 2011, 11:22

@ Jorg, nee ik had hem al :) maar anders had ik hem naar aanleiding van die aflevering wel gekocht ja :D
We gaan van alles telen, graan/gerst/maïs/spelt etc. Daar kan je volgens mij allemaal pasta van maken, en je kunt zelf bepalen hoe fijn je het maalt. Die soort graan waar durum van gemaakt wordt, hebben we dan weer niet.

Het gaat mij er vooral om een wintervoorraad aan te leggen van van alles. En in de lente en zomer hebben we veel eieren. Teveel om op te eten. Dus met o.a. pasta bewaren we die eieren.

Gebruikersavatar
Dorien
Berichten: 240
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 16:30
Woonplaats / locatie: Zwolle
Contact:

Re: Pasta maken

Berichtdoor Dorien » Di 08 Feb 2011, 11:57

Ik ben benieuwd of het je gaat lukken genoeg te hebben van alles voor een heel jaar.. superinteressant project :D


Terug naar “Inmaken en Bewaren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten