Jump to content

Addie

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Addie

 1. Allen bedankt voor de berichten, ik ga morgen gelijk even langs de gamma voor de eerste 160 liter
 2. Dat is nog een beter idee koert, een algemeen aanbiedingen topic . Bij de lidl hebben ze deze week ook nog andere tuinspullen naast het plastic kasje.
 3. Bedankt voor je uitleg Roger. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe het zit. Zaai ik zo dicht mogelijk op de datum dat het volle maan is (de dag zelf of een dag eerder/later)? Niet voor nieuwe maan zaaien? Volle maan 2011 Volle maan 18 februari 2011 Laatste kwartier 25 februari 2011 Nieuwe maan 4 maart 2011 Eerste kwartier 13 maart 2011 Volle maan 19 maart 2011 Laatste kwartier 26 maart 2011 Nieuwe maan 3 april 2011 Eerste kwartier 11 april 2011 Volle maan 18 april 2011 Laatste kwartier 25 april 2011 Nieuwe maan 3 mei 2011
 4. Ik heb net het topic doorgelezen, goed dat jij nog wel serieus(!) test Wouttie75. Test jij ook nog koert? Naar de maanstand zaaien lijkt me wat praktischer dan de kalender van die Maria. Vraag aan Roger: Wanneer zaai jij de tomaten dan (of zet je die niet?), ik was van plan ze volgend weekend te zaaien, maar misschien is het beter om nog even te wachten?
 5. Bedankt Jorieke, ik heb zelf ook nog wat handige teelt informatie gevonden bij WilfriedRobert.be http://www.wilfriedrobert.be/GROENTEN/zoeteaardappel.html Meer kon ik niet direct vinden op het internet. Ik heb nog wel iemand gesproken en die vertelde dat ze de moeite waard zijn om te proberen. Ik heb besloten dat vanwege tijd (en ruimte) de zoete aardappel pas volgend jaar op de planning komt.
 6. Nog een toevoeging van het RHP keurmerk: Dus met de kwaliteit zou het goed moeten zitten volgens dit keurmerk, ongeacht de prijs. Hier de website: http://www.rhp.nl/nl/consumer/nieuws/1288957109/Potgrond-met-het-RHP-keurmerk-is-goede-potgrond-voor-tuinliefhebbers/
 7. Dat snap ik (staat ook in andere woorden in mijn betoog). Je bewering wat betreft piepschuim is natuurlijk een prachtige overdrijving van een ander uiterste . Helaas heb ik nog geen NL test (door bijvoorbeeld kassa of de consumentenbond) kunnen vinden van potgrond... De kwaliteitsmerken komen uiteindelijk ook in de aanbieding en daar is het topic voor! Je gaat mij toch niet vertellen dat die ook niet geschikt zijn voor de wat minder professionele kwekers die toch niet kunnen tippen aan jullie grond?
 8. Dat gaat zeker op voor veel zaken, dus zal bij potgrond niet veel anders zijn. Maar de duurste potgrond is natuurlijk ook niet per definitie de beste! En heel misschien is het zelfs een beetje geldklopperij?! Als ik bijvoorbeeld mijn tomaten in pot wil zetten vind ik de voeding die al in de potgrond zit niet interessant. Die kan ik zelf wel toevoegen. Ook de mate van vocht vasthoudendheid is overkomelijk door het toevoegen van een klein zakje met ... Maar goed ik snap dat door het verschil in samenstelling ook de ph waarde en kieming van het aantal onkruidzaden mee kunnen spelen. Feit blijft dat ook de wat duurdere merken potgrond in de aanbieding komen (zag bijv een verlopen aanbieding van naturado potgrond 40 L van 3.99 naar 1.99). En dat is eigenlijk het doel wat ik op het oog heb met dit topic. We blijven Hollanders he Dus als je aanbiedingen tegenkomt voel je vrij om ze te delen, dan kijken we daarna wel naar de zogenoemde prijs/kwaliteit verhouding.
 9. Hoi Jorieke, bij de formido hebben ze deze week een aanbieding, maar het zou leuk zijn als we een aanbieding spotten we elkaar daarvan op de hoogte houden Ik meen vorig jaar mooiere aanbiedingen gezien te hebben.
 10. Addie

  Varkens

  Gaaf weer jorieke! Maar hoe zit dat met giftige onkruiden etc?
 11. Wat zijn je gedachtes? Misschien hebben wij er ook wat aan!
 12. Binnenkort moet ik weer een aantal zakken potgrond aanschaffen voor de groente die ik in pot wil gaan telen. En natuurlijk voor de sierplanten. Ik weet dat hobby's geld kosten maar als je aantal zakken moet kopen is het toch redelijk aan de prijs. Misschien is het handig dat we hier bijhouden waar de komende weken interessante en goede aanbiedingen van potgrond zijn . En dan schijnt er ook nog veel verschil te zijn in de kwaliteit van de potgrond (keurmerk zegt niet zoveel?) Of gezamenlijk ergens een pallet of los gestorte potgrond kopen maar helaas we zitten door het land verspreidt dus dat gaat ook niet werken.
 13. Heeft een van jullie de zoete aardappel (bataat) al eens geprobeerd? Is het de moeite waard om straks een stukje te reserveren wat betreft opbrengst en vooral de smaak?
 14. En dicht bij mij Potgrond weet ik ook niet, zal je even voor moeten googlen. Biologisch pootgoed/ plantgoed en zaden kan je bestellen bij www.tuinspul.nl Misschien hebben ze daar ook wel de potgrond.
 15. Addie

  nieuw hier!

  Welkom Malawi! Dus als wij eindelijk kunnen beginnen is jou seizoen bijna ten einde, of hoe is het klimaat? Foto's zijn ook leuk om te zien
 16. Courgette is niet zo heel moeilijk, het is mij in een grote pot ook gelukt (wel veel watergeven). Stukje van plantaardig: Gebruik ronde courgettes deze nemen minder plaats in de pot en hoeven niet zo groot te groeien, waardoor de groeikracht van de plant beter behouden blijft. Courgettes kweek je ook best met twee planten omwille van de goede bestuiving. Ronde courgette wordt ook Courgette de Nice genoemd. Bij tabernal hebben ze een tweetal rassen. Je moet wel 2 planten zetten, is iets met de bestuiving geloof ik Courgette r. Tondo di Piacenza Courgette r. Eight Ball F1 http://www.tabernal-zaden.nl/contents/nl/d104.html
 17. Ik had er vorig jaar pas op het einde van het seizoen last van, dus je moet geluk hebben En natuurlijk het water niet over de bladeren gieten zodat ze nat blijven.
 18. Welkom op dit moestuin forum Victor!
 19. Hansm: Onder de foto (via die bron in erik zijn bericht) staat: Hundreds and Thousands. Inmiddels heb ik al zaden gekocht (de Tumbling Red tom) Ik vraag me alleen af hoe het straks zal gaan met die tomatenziekte (phytopthora)...
 20. Leuke tip, dat zou ook net zo goed aan een schutting kunnen!
 21. Haha koert Hansm: zolang het niet op de bladeren terechtkomt maar alleen op de grond zou het geen kwaad kunnen. Ik zal deze vorm van bemesting ook niet snel gaan toepassen straks.
 22. Hebben jullie labyrint vorige week gezien? "Voor elk organisme, zowel planten als dieren, is fosfor van levensbelang. In de meeste bodems komt het van nature voor, waardoor er planten op kunnen groeien, die weer dienen als voedsel voor mens en dier. Deze natuurlijke bodemvruchtbaarheid is echter niet voldoende om alle 6,5 miljard bewoners van de aarde te voeden. Daarom is kunstmest, gemaakt van fosfaat-erts, essentiƫel voor de wereldvoedselproductie. Het einde van de winbare voorraden fosfor dreigt echter in zicht te komen. En er zijn geen alternatieven, tenzij we weer rondgaan met de poepkar uit de tijd voor er riolering was." Datum uitzending: 18-01-2011 http://player.omroep.nl/?aflID=12012081 Nu heb ik ooit eens ergens gelezen dat je urine kunt gebruiken in de tuin als mest. Niet dat ik het van plan ben maar ik heb toch nog wat gegevens opgezocht: http://www.rikkuiper.nl/journalist/Tips/Artikelen/2009/11/6_Plas_in_de_moestuin.html De website van mergenmetz (op basis van het velt handboek) vermeld hoe toe te passen en geeft nog wat meer informatie: http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6269&cat=
 23. Welke stof veroorzaakt die allergie? Wel knap dat jullie nu toch appels kunnen eten van deze boom.
 24. Wauw eva je gaat zo te zien de uitdaging aan. Wel prachtig straks als alles onkruid vrij is, zoveel grond. Het stuk wat je al gedaan hebt ziet er erg mooi uit met die wilgen takken!
 25. Addie

  Rabarber forceren

  Bedankt Jorieke, ik kom het overal tegen en zag overlaatst ook van die bleekpotten staan. Het leek me al niet echt iets voor mij maar wilde het toch even weten. Ik laat de rabarber gewoon lekker zijn gang gaan
×
×
 • Create New...