

FM09
Members-
Aantal items
27 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Hoi mensen, ik wil wel meedoen en mijn pastinaak in het zaad laten schieten. (Overigens, er werd al gezegd dat je met kolen op moet passen voor kruisbestuiving, maar zelf heb ik enkele jaren mijn pompoenzaden geoogst en ik moet zeggen: daar moet je mee oppassen. Het kan zijn dat iemand dat in de pagina's hiervoor ook al gezegd heeft, maar ik schrijf het toch maar op. Want terwijl koolhybriden vervelend maar eetbaar zijn, kunnen bij pompoenen ook sierkalebassen inkruisen en die kunnen giftige bitterstoffen bevatten... Dit geld voor alle Cucurbitaceae (pompoenfamilie, dus ook komkommer en courgette doen hier aan mee). Het is toch minder genieten van je pompoenen als je voorzichtig moet proeven van een dubieus uitziend exemplaar...)
-
Weer wat geleerd over prei... Ik nooit echt rekening heb gehouden met zo'n groeipunt. Meestal ga ik mijn prei uitpoten tegen de tijd dat ik het beu ben om om de tray heen te werken, en dan poot ik hem 10-12 cm dieper dan dat'ie stond. Misschien moet ik toch maar eens beter kijken naar het plantje...
-
Ik doe ook mee! (Beetje laat, maar toch...)
-
Wie ben ik om de zaaikalender tegen te spreken? Maar zelf zou ik geen bonen leggen totdat de winter weer grotendeels voorbij is. Maar ik zat mee te lezen en vroeg me af: krijg je naast een groeiachterstand ook zwakkere planten, die vatbaarder zijn voor ziekten en plagen? Zelf zou ik denken van wel, want al de tijd dat zo'n plant vastgevroren zit, verzamelt hij vrije radicalen (het natuurlijk gevolg van een fotosynthetisch apparaat in het licht) die vervolgens niet weggemetaboliseerd kunnen worden. Vorstbestendigheid is 1 ding, maar om die vrije radicalen weg te kunnen werken heb je een wel heel robuuste plant nodig... Het kan zijn dat 1 a 2 weekjes vorst gewoonweg teveel is.
-
Nog steeds courgette van de oogst van vorig jaar
FM09 reageerde op geedee's blog bericht in Geedee's moestuin
In mijn ervaring is er ook weinig smaakverschil tussen kleine en grote courgettes. Het enige verschil is dat de grote courgettes een iets 'lijmeriger' structuur hebben, waardoor je ze minder snel rauw eet maar ze uitermate geschikt zijn voor soep, want die wordt daar romiger van. En grote courgettes zijn ook beter bewaarbaar, omdat ze minder snel uitdrogen. Hierzo zijn net de laatste op, volgend jaar moet ik er meer apart leggen. -
Hehe, ik heb ook even tijd om bij te praten (vandaag druk geweest op de tuin, een combinatie van mooi weer en aarbeienplanten die uit hun bed klappen ) Ik vond het ook erg leuk. Iedereen in het algemeen bedankt voor de gezelligheid, en Jorieke en Joep in het bijzonder voor hun gastvrijheid, en ook Stan voor zijn workshops.
-
Inmiddels is de MTFD geweest en er stond op tafel een bakje met paarse tomaten, maar er was geen kaartje bij welke soort het was... Wie heeft deze meegenomen, en welk ras was het?
-
Courgettemuffins, deze kwamen ter sprake tijdens de afgelopen MTFD (sept 2013) - ze zijn een verassende manier om weer een beetje courgette weg te werken. Voor iedereen die denkt 'een muffin met groene frummels erin lust ik niet', think again! Deze muffins zijn heerlijk! Het recept is eerlijk gejat van internet : Voor 12 muffins: 225 g bloem 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel baksoda 125 ml zonnebloemolie 2 grote eieren 250 g geraspte courgette 60 g rozijnen 100 g suiker Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes. Neem twee kommen. Zeef boven de eerste kom de droge ingredienten (behalve courgette en rozijnen) en meng door elkaar. Doe de vloeibare ingredienten in de andere kom en meng deze ook. Giet dan het droge mengsel bij het natte en werk door elkaar, maar roer niet te lang. Als het bijna gemengd is, doe de rozijnen en courgettes erbij. (Het verkregen mengsel moet nu net vloeibaar zijn en langzaam uitzakken; afhankelijk van je courgette kan het net te nat zijn. Voeg in dat geval nog wat bloem toe.) Vul de vormpjes, dit gaat heel erg goed met een ijsbollentang. Bak in de oven in ca. 30 min gaar. Laat ze 5 minuten in het blik afkoelen, zet ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
-
Ik weet dat er in het land van MTFD geen tijd bestaat - het enige wat vast schijnt te staan is dat we komen en later weer gaan . Maar deze workshops lijken me erg leuk om mee te maken (ik geef me niet voor niks op) en te laat komen zou jammer zijn. Zelf zou ik gokken op ergens tussen de lunch en, zeg, een uur of 4, maar gok ik dan goed?
-
Ben hier misschien wat laat mee, maar ik wil graag meedoen met Enten Paddestoelen en heb ook interesse in de druppelsystemen.
-
MTFD Wie en wat neem je mee(mag Jorieke Dus niet lezen)
FM09 reageerde op Stan's topic in Moestuinforum dag
Ik doe ook mee met de bloem en de boom. -
MTFD Wie en wat neem je mee(mag Jorieke Dus niet lezen)
FM09 reageerde op Stan's topic in Moestuinforum dag
Ik kom ook naar de moestuinforumdag. Voor Jorieke neem ik azijn mee, en verder een doosje theezakjes voor ons allemaal (zou Jorieke een waterkoker hebben?). Ik was van plan een pompoentaart te bakken, voor het 'herfst-gevoel' (heel toepasselijk, want de MTFD is op de eerste dag van de herfst ) en wat zelfgebakken brood zit er ook nog wel in (wat voor brood weet ik nog niet, ik bedenk nog wel wat leuks). -
MTFD..wie zijn er allemaal op 21 september..geef je op!
FM09 reageerde op appelvrouw's topic in Moestuinforum dag
Ik kom ook, met 2 personen. -
Hallo en welkom! Je 'verstekeling' ziet er uit als Savooiekool, spitskool is nl gladder van blad. Savooiekool (of groene kool) heeft dat bubbelige. Mooie oogst toegewenst!
-
Welkom! Veel plezier in je tuin gewenst, 200 m2 is een flink oppervlak om 'mee te spelen' . Met de aspergeplanten kan ik je ook niet helpen, die heb ik zelf niet.
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.