Jump to content

willemGN

Members
 • Posts

  296
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by willemGN

 1. @Frans Dan is het nu denk ik eerst even zaak een kiemtest te gaan doen, of de zaden niet te vroeg zijn geoogst. Dank je wel voor het advies.
 2. Hiermee open ik het punt of hoornpaprika, blokpaprika en 'Turkse' paprika seizoen 2022. Afgelopen jaar (2021) heb ik op het balkon geƫxperimenteerd met hoorn of punt paprika's. Omdat het voor mij een experiment was heb ik gewerkt met zaden van verschillende punt/hoorn paprika's in de winkel. Dat gaf best wel wissellende resultaten van hele zoete, bijna fruit zoet smaak, tot de typische paprikasmaak paprika. Het werkte voor mij zelfs beter uit dan blokpaprika's die ik in een kasje heb gehouden op de volkstuin. Tenslotte heb ik ook de 'Turkse paprika' vermeldt, dat zijn paprika's die zijn vaak mild tot redelijk pittig. Alleen heb ik daar nog geen zaden van kunnen verkrijgen. In dit topic zou ik zelf wel meer inzicht willen krijgen in welke soorten mensen hebben en smaak. Maar ook teel je binnen of buiten. Houd je de planten over(winteren)? En allemaal van dat soort zaken.
 3. Foto van de Puntpaprika het lijkt veel maar er staan 4 planten/ zaailingen naast elkaar. Idee was als er wat mislukte dan had ik er nog wat over. Maar het ging redelijk en ze geven elkaar in het begin steun. Het staat in stoffen 'plantenzakken' van Alie van 10 liter. Nadeel is dat ik niet teveel water kan geven, dan loopt het direct weg. Ben dus bezig dat volgend jaar anders te gaan doen. Toegevoegd: Voordeel is toch ook wel weer dat de grond niet snel te vocht wordt en ik merk dat de planten dat toch ook prettig vinden.
 4. @rorrordat is een mooie video. Wist niet dat bij paprika er onderscheid werd gemaakt tussen (inter)mediate dat is wel handig om te weten bij het snoeien. Zal morgen bij daglicht een foto maken van hoe mijn paprikaplanten op het balkon er nu bij staan, is wel wat van geoogst, het was dit jaar voor het eerst. In het verleden wel eens wat met blokpaprika's gedaan, dat viel toen tegen nu met de hoornpaprika's en daar ga ik komend jaa wat meer mee door.
 5. klein vraagje misschien: Mag volgend jaar dit thema ook gesplitst worden in een thema pepers en en thema paprika? Ondanks dat het dezelfde familie is zitten er toch wel grote verschillen in kweekaanpak, heb ik gemerkt. De eerste paprikabloemen eruit halen, zorgt er direct voor dat de eerste paprika's pas 2-3 weken later verschijnen en is volgens mij toch niet zo effectief als dat het bij pepers wordt gedaan. En ik merk dat mensen echt of voor paprika's (ik bijvoorbeeld) of pepers gaan, merk ik als ik het hele topic weer eens doorploeg op zoek naar een paprika momentje
 6. Ik heb dit jaar een aantal preiplanten bewust laten doorschieten voor het zaad. Er is inderdaad zaad aangekomen echter hoe krijg ik dat een beetje snel uit de zaaddoosjes?Bij uien ging dat vrij soepel. Bij de prei blijft het doosje dicht en is het veel pulkwerk, om de zaden los te krijgen.
 7. Ik ben het wel eens met Brabantse Tuinprins er zijn altijd toevalszaailingen, en soms mag dat toeval best wat geholpen worden. Als je een stukje tuin of balkon daarvoor beschikbaar hebt. is dan mijn favoriete spreuk. Misschien dat ik die nog wel op een tegeltje laat plaatsen bij Kruidvat
 8. Sinds afgelopen winter heb ik dit topic gevolgd en er wat mee gedaan. Namelijk puntpaprika's op het balkon. In volume niet echt een groot aantal, maar dat komt wellicht ook door de nieuwheid en wat late start omdat eerst op het balkon. geverfd moest worden. De puntpaprika's zijn wel verrassend, heerlijk zoet. Dat ga ik volgend jaar weer doen! Ze stonden nu in van die stoffen zakken van Aliexpress, komend komend jaar komen ze in plastic kuipen, dan sijpelt het water (met meststoffen) wat minder snel weg hopelijk. De stoffen zakken zijn eigenlijk verder nog wel puntgaaf. Ik had nu zaadjes van puntpaprika's die ik had gekocht in de winkel, ga ik eventuele volgend jaar weer doen of ik ga 'echte' zaden kopen. Welke varianten worden dan aangeraden?
 9. Hoi Bram, ik heb de verschillende soorten druiven geprobeerd op te zoeken op internet, het zijn robuuste soorten volgens mij. Het enige wat ik niet kon vinden (dat is waar ik al tijden naar op zoek ben) zijn buitendruiven als tafeldruif, met een beetje grote bes en mag van mij best met pitjes. Welke soort zou daar aan kunnen voldoen? Zou in ieder geval wel graag een takje willen ontvangen van de kiwi. Groetjes,
 10. Hoi Arja, dat zou 'm wel eens kunnen zijn. Dank je wel voor de info.
 11. zou graag mee willen doen. Worden eerst wel gekochte zaden denk ik....
 12. Hoi, wanneer ga je een en ander eruit halen? Zou anders wel graag wat takjes willen ontvangen om te stekken.
 13. Nog even een nieuwe foto van de plant in bloei. Het zijn hele kleine bloemetjes, grootte van een bes, en het is al einde seizoen.
 14. Sorry mensen , ik ben dan weer wel dan weer niet helemaal bij. Het gaat u wel weer steeds beter, maar het kan maar zo zijn dat mijn concentratie en de puf om te reageren op dit forum zo weer een paar maanden niet goed gaat. Hoe het ook zij, ik ben er lang niet geweest door mijn slijmprobleem, daarvoor sorry, ik ben er nu dan weer wel eens en dan weer tijdje nog niet. Ik zal nog een foto maken van het plantje het heeft kleine gele bloemetjes en de slakken zijn dol op de plant. Hopelijk binnenkort
 15. Wie weet welk plantje ik hier te pakken heb. De hele familie heeft zich flink uitgezaaid op mijn balkon. Zat te denken aan of Koreander (wat het niet was volgens kenners) of Larkspur. Sorry ben ff de NL-se naam kwijt. Of is het dan toch iets anders?
 16. Hebben mensen ook ervaring met Paprika Paragon (voor buitenteelt) plaatje van Buzzy seeds laat interessante resultaten zien. En is Yolo of Cal Wonder eventueel een goed alternatief?
 17. ik heb het wel met uien gedaan. En ik weet niet helemaal of het resultaat hetzelfde is, maar dat hoor ik dan wel weer, ik zei ze voor en als ze een flinke spriet zijn poot ik ze uit beetje vergelijkbaar met prei alleen dan iets minder diep. Geeft bij mij en wat beter resultaat dan ter plekke zaaien. Welke soorten ga je zaaien?
 18. Hallo Flup, leuke dingen heb je al in je tuin staan. En dank je wel voor de tip van de tomaten en zonnebloempitten. Daar kan ik weer wat mee verder puzzelen. Met pronkbonen als je een beetje gaat zoeken kun je het ook mooi maken doordat ze met verschillende kleuren bloemen kunnen bloeien.
 19. Ik vind deze dan wel weer interessant van Baldur (uiteraard) dit naar lekkere camembert kaas, kaasplant (Paederia lanugino) , smaakende kruidje geeft het aroma pas prijs bij het kauwen of snijden. Spannend voor in ondermeer de sla. om mee af te trappen. Andere leuke tuintrends of aanraders mbt smaak of mooie bloemen etc zijn ook welkom om hier te vermelden. Ik wil bijvoorbeeld zelf dit jaar met hydrophonic-systeem sla en eventueel van die laag blijvende tomatenplantjes op het balkon proberen, na een stevig slakkenjaar in de volkstuin. En eetbare dikke zonnepitten heeft iemand daar een adresje voor om die als zaadgoed te bestellen? (Liefst met een soortnaam.)
 20. Het was even stil van mijn zijde. De tuin had dit jaar veel slakken (meer dan op natuurlijke wijze aanwezig zouden kunnen zijn.) En de peperplantjes hebben het dan ook niet gered. Toch kijk ik met veel stelling uit naar de teeltwedstrijd 2021
 21. Guldenroede kan een aardig wortelcomplex aanleggen en dan ineens omhoog komen is mijn ervaring. Daarom heb ik het weggedaan. Want ook via uitzaaien gaat ie snel.
 22. Daar had mijn zaailing geen last van toen die begon te dragen moest helaas verhuizen dus nu weer opnieuw beginnen... Pitten zijn welkom šŸ˜‡
 23. perzikboom gewoon altijd snoeien, blijft een forse groeier en dat is niet erg. Waarom dan wel fors snoeien na de bloei of na de oogst? Nou de vrucht komt op de een - tweejarige takjes, en die komen anders wel heel erg hoog te zitten en je kijkt tegen kale takken aan. Wat wel helpt is om een 3-4 takken te laten groeien tot een lengte van 3 meter! en dan te gaan buigen (net boven horizontaal leiden.) dan zijn dat je hoofdtakken en kun je daar zijtakken op laten ontwikkelen en weer weg snoeien. tenminste dat systeem heb ik een tijdje geprobeerd met mijn perzikboomzaailing.
 24. ik zag de eerste slakjes van het jaar alweer rondkruipen...
×
×
 • Create New...