Jump to content

Mr bean

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noorden
 1. Ik dacht altijd om juist de bestuiving tegen te gaan ( lees: heel heel veel zaden in je komkommer) ze de mannelijke bloemen elke dag eruit knepen.
 2. Gistermiddag scheen hier de zon en heb ik snel mijn weeuwen bloem- en spitskool gezaaid. Wat een heerlijk was dat. Zeker nu het water hier met bakken uit de lucht komt vallen. Net op tijd dus. Maar liever houd ik het op een goede planning
 3. Spinazie gezaaid vorige week....laat het voorjaar maar komen
 4. Ahh hier nog een flinke maaltijd spruiten. Was ze wat “vergeten” en de spruiten zijn flink groot geworden. Nog wel prima maatje hoor maar groter dan wat ik normaal zou oogsten. Dus nu kunnen we er 2x van eten!!
 5. Ahh mooi spul hoor!! Nog even een tip in het algemeen... Bij de meeste dealers kan je bij echte interesse zo een bosmaaier, zaag met of zonder accu, benzine, echt wel eens een dag proberen om te kijken hoe het werkt en of jet past bij je verwachtingen. Ik zou dat zeker doen. Het gaat immers niet om een paar tientjes. En idd een draad en driehoeksmes erbij. Draad is vooral erg handig bij afrasteringen, bomen en bijvoorbeeld langs een muurtje. Dan raakt de draad het object en blijft er niks ongemaaid. Met een mes geeft dat gelijk schade. Ook aan je maaier die dan wel een erg grote terugslag heeft.
 6. Ik zou zeker niet voor een tweewieler gaan met deze oppervlakte. Het is namelijk best intensief en vrij zwaar om mee te werken. Eerder zou ik voor een kleine trekker gaan. Het grote voordeel daarvan is dat je hem ook voor andere dingen kan gebruiken. Over een jaar weet je niet meer hoe je dat eerder gedaan hebt. Je hebt ook minitrekkers tot 25pk. Zeer wendbaar en als tip neem een 4wd. Verder moeilijk te beoordelen idd zonder een idee van het terrein te hebben.
 7. Cobra is wel lekker idd, kan ook in de kas. Ik heb nog wel redelijke lange stokboon voor je. Rijk dragend en vrij lang te plukken mits je hem regelmatig plukt. Smaak is erg lekker als ze niet al te dik zijn.
 8. Ik zou nog even wachten tot het nog meer ene vast kooltje is geworden. Nu lijkt het alleen blad, prima eetbaar dus. Het laten staan van kookplanten is een ander verhaal, grondgebonden ziektes bijvoorbeeld door het lange teeltseizoen... maar dat was niet de vraag.
 9. Hoi kruidenvrouwtje, ik hoef de frees niet hoor, maar ik dacht misschien kan ik hem op afstand repareren of meedenken.
 10. Ik dacht altijd dat kamila ook een nantes type wortel was
 11. Hoi kruidenvrouwtje, je melden dat je een frees hebt of eigenlijk 2 die het niet doen?! Wat schort eraan? Misschien kan je van die 2, 1 werkende maken als het hetzelfde type is... gr Mr bean
 12. Ik denk dat het wel kan, zaad winnen
 13. Je bent verkeerd Citroen. Een goede hoop wordt zo’n 70graden. En zaden verdrogen niet, zo rijpen ze goed af. 70graden is voor de meeste zaden niet eens echt een probleem. Als het langdurig is wordt het een ander verhaal.
 14. Hangt helemaal van de omstandigheden af, wanneer het niet meer kiemkrachtig is. Ook per soort zijn de verschillen erg groot. Als het op de grond blijft liggen gaat het niet, of erg langzaam dood. Dit komt omdat het de normale gang van uitzaaien is. Dus op jou vraag kan er geen algemeen antwoord worden gegeven. Op de composthoop waar zich warmte ontwikkelt heb je meer kans dat de zaden het niet overleven. Maar verschillende soorten onkruid vraagt dus een andere tacktiek.
×
×
 • Create New...