Jorieke123 Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Ook op deze MTFD hebben we weer wat varkensvlees om te verkopen. We maken er standaard pakketten van, met wat speklappen, karbonades, hamlappen, gehakt, poulet, schnitzels, braadworst, etc. Wil je 1 of 2 kilo, dan kan je doorgeven welk stukje vlees je in ieder geval in het pakket wilt hebben. Dan valt er een ander stukje af. Dit omdat er nou eenmaal veel verschillende stukken vlees zijn. En je niet alles in 1 of 2 kilo kunt proppen. Boven de 2 kilo komen alle stukken wel zo ongeveer aan bod denk ik. Het ligt een beetje aan de bestellingen wat we doen qua invriezen... Als er mensen zijn die hammen of koppen of grotere stukken spek (of zo'n mooi stuk vlees willen die Estemy laatst liet zien in het andere vlees-topic ) willen, dan moet het varken in de week voor de MTFD worden verwerkt. Dat kost wat minder tijd qua verpakken, vandaar. Worden er alleen maar pakketten besteld, dan verpak ik het liever een week eerder. En vriezen we het in. Met een koelbox houd je het dan mooi ijskoud op de terugweg naar huis. De prijs is 10 euro per kilo voor actieve Moestuinforum-leden. Dan hebben we het helemaal mooi voor je gesneden, en verpakt in vacuüm-seal-plastic. Blijft het lekker lang goed in je vriezer Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat! Ik ga ook een gedroogde ham (Prosciutto di Zelhem) versnijden, die hangt nu iets langer dan een jaar. En is zeer mooi op smaak gekomen! Niet te zout (wat ik in het begin wel jammer vond, maar daardoor proef je tenminste het VLEES ) en het smelt zo ongeveer in je mond Zie ook hier: gedroogde-rauwe-ham-t11788.html Op de vorige MTFD kon je al wat proeven, dat was diezelfde ham. Ik moet alleen nog even mijn best doen op flinterdunne plakjes. De prijs is 3 euro per 100 gram. Deze Moestuinforumdag kunnen we ook leveren: gerookte (gezouten) stukken spek. Die zouten en roken we dus zelf, en omdat het vrij bewerkelijk is, vragen we er wat meer voor. Ik heb reeds gesneden spekblokjes van het vorige varken, en eventueel ook grotere stukken van deze week. Die laatste grotere stukken zijn niet van het buikspek, maar van de kinnebakken. Dus een stukje vetter. In de zakjes met blokjes zit 250 gram voor 3,50 of 150 gram voor 2,10. Van de grote stukken kan je zelf aangeven hoeveel gram je ongeveer wilt, ik schat dat de stukken nu zo'n 500 tot 800 gram wegen, maar na het zouten en roken wegen ze minder. De prijs is dan (ook, net als van de blokjes) 14 euro per kilo. Omdat we die stukken gaan roken, kan ik bijvoorbeeld ook wat braadworsten meeroken. Niet echt een rookworst dus, maar wel een gerookte worst Omdat ik die niet eerst nog een week lang insmeer met zout/suiker/specerijen, is de prijs gewoon hetzelfde als de kiloprijs van het pakket. Dus, extra bij te bestellen:- Gerookte en gezouten spekblokjes = 3,50 voor 250 gram, 2,10 voor 150 gram.- Gerookte en gezouten stuk kinnebakspek, zelf aangeven hoeveel gram, 14 euro per kilo.- Gerookte braadworst, 10 euro per kilo, over het algemeen wegen ze zo'n 200 tot 250 gram. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuras Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Hmmm... Ziet zoooo lekker uit:)Moet ik NU bestelling plaatsen? Dan graag speklapjes van bovenste foto, kilo of 3, kan in een stuk (hoef niet te snijden). Stukje schouder, a 2 kilo.... nog wat... iets later .. Met mijn vrouw overleggen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Die heb ik geproefd,en die was waanzinnig lekker!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Jaaahhh... die was verrukkelijk... bijna jammer dat ik niet op de a.s. mtfd kom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Reserveer maar vast weer 5 kilo, Jorieke. Maar zonder lever. (Misschien zit dat er niet eens in ) Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 25, 2014 Author Share Posted July 25, 2014 Doen we Weknow! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciska Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Wij willen graag 6 kilo reserveren als dat nog kan. Graag zonder lever en braadworst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 3, 2014 Author Share Posted August 3, 2014 Is goed Ciska, er is nog genoeg, ik noteer het. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciska Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 TOP! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Connie Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Hi Jorieke heb je voor mij weer 2 kilo van je heerlijke varkentjes?Graag met braadworsten en speklapjes er in . Quote Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 21, 2014 Author Share Posted August 21, 2014 Dank je Connie, ik maak een mooi pakket voor je! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Jorieke is er nog vlees? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 Ja Appelvrouw, er is nu nog vlees, en voor de MTFD gaat er weer een 'nieuw' varken naar de slager. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Volgende week gaan we het vlees verpakken, van het Wolvarken-Kunekune varken dat naar de slager gaat. Mocht er dus nog iemand zijn die speciale wensen heeft qua verpakken (voor 1 of 3 personen bijv.) of een speciaal stuk vlees zou willen hebben...? Dan hoor ik dat wel Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuras Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Hoi, Jorike123!Hoeveel geld moet ik meenemen voor deze?varkensvlees-verkoop-op-de-moestuinfoumdag-sept-2014-t14957.html#p235036 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Nou, het vlees ziet er erg mooi uit! De speklappen zijn alleen... VET We hebben normaal al geen 'magere' speklappen (waar ik mij in de supermarkt zo aan kan ergeren ), maar deze zijn toch echt wel een stukkie vetter. Lekker krokant bakken dus, dan bak je een boel weg Voor de liefhebber hebben we ook nog pakjes lever, maar ook bijvoorbeeld lekkere dikke ribben/vleesribben. En eventueel een poot voor in de snert. Voor die poten reken ik 5 euro de kilo. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwen Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Worst van Veldvarkens op een bedje van bloemkool, prei, monchou en nog wat dingen. Deze varkentjes hebben twee appeloogsten meegemaakt en een heerlijk leven gehad. Dat proef je er absoluut aan af! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 Lekker Gwen! Deze Moestuinforumdag kunnen we ook leveren: gerookte (gezouten) stukken spek. Die zouten en roken we dus zelf, en omdat het vrij bewerkelijk is, vragen we er wat meer voor. Ik heb reeds gesneden spekblokjes van het vorige varken, en eventueel ook grotere stukken van deze week. Die laatste grotere stukken zijn niet van het buikspek, maar van de kinnebakken. Dus een stukje vetter. In de zakjes met blokjes zit 250 gram voor 3,50 of 150 gram voor 2,10. Van de grote stukken kan je zelf aangeven hoeveel gram je ongeveer wilt, ik schat dat de stukken nu zo'n 500 tot 800 gram wegen, maar na het zouten en roken wegen ze minder. De prijs is dan (ook, net als van de blokjes) 14 euro per kilo. Omdat we die stukken gaan roken, kan ik bijvoorbeeld ook wat braadworsten meeroken. Niet echt een rookworst dus, maar wel een gerookte worst Omdat ik die niet eerst nog een week lang insmeer met zout/suiker/specerijen, is de prijs gewoon hetzelfde als de kiloprijs van het pakket. Dus, extra bij te bestellen:- Gerookte en gezouten spekblokjes = 3,50 voor 250 gram, 2,10 voor 150 gram.- Gerookte en gezouten stuk kinnebakspek, zelf aangeven hoeveel gram, 14 euro per kilo.- Gerookte braadworst, 10 euro per kilo, over het algemeen wegen ze zo'n 200 tot 250 gram. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nynkef Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Jorieke, ik kom niet op de MTFD, maar ben het weekend daarna wel in Hengelo (Gld). Zou je dan nog wat vlees voor me hebben ?? ik zou heel graag 2 van die gerookte worsten willen kopen en een stuk kinnebakspek lijkt me ook heel lekker. Ook een poot is van harte welkom voor de erwtensoep.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 Hoi Nynke, ja hoor, ik leg het voor je klaar . Ik heb gisteren de pootjes (per stuk) verpakt, er zitten nog wel wat haren tussen de tenen hoor Dat heb je met die harige varkens. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nynkef Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Geweldig Stuur me even een peebeetje met het bedrag, dan maak ik het van te voren over, contant geld werkt niet bij mij, te grote gaten in beide handen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 22, 2014 Author Share Posted September 22, 2014 Na het weekend maak ik het voor je klaar, dan weet ik ook wat de worsten en het spek wegen na het roken. Hoeveel gram had je ongeveer willen hebben van dat kinnebakspek? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenbeimer Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Hoi Jorieke, Ik vries vlees niet graag in thuis, maar ben wel erg benieuwd naar het verse veelbesproken vlees van je. Zou ik nog een portie voor 1 dag bij je mogen kopen? Dan zet ik dit dezelfde avond nog op het vuur. (Een karbonade, varkenslap of blokjes. liever geen worst of speklap ) Hopelijk is het op deze termijn nog mogelijk, anders wacht ik netjes tot volgend jaar. Quote Een dag niet gezaaid is een dag niet geleefd.Trotse oprichter en voorzitter van Stichting OKids Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 22, 2014 Author Share Posted September 22, 2014 Hoi Ken, ik kan uiteraard een 1-dags-portie voor je klaarleggen. Maar ze zijn wel per 2 verpakt, dus als je 1 lapje bedoeld dan zou je moeten wachten tot volgend jaar. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nynkef Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Na het weekend maak ik het voor je klaar, dan weet ik ook wat de worsten en het spek wegen na het roken. Hoeveel gram had je ongeveer willen hebben van dat kinnebakspek? Maakt me niks uit, heb een grote vriezer, dus het komt vanzelf op Zeg maar tussen 400 en 800 gram of zo Heb je nog meer karbonaadjes die niet in grote pakketten zitten toevallig ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.