Geplaatst: 6 augustus 201410 j Ik kom om in de sperziebonen..wie heeft er voor mij een smakelijk exotisch recept met deze boontjes? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 6 augustus 201410 j Auteur Flognarde-aux-haricots-verts-et-parmesan ( recept uit de Auvergne) 300 gr groene boontjes150 gr champignons 20 gr boter + 15 gr voor de vorm1 sjalot 1 teentje knoflook 4 eieren 50 g Parmezaanse kaas geraspt 100 gr bloem300 ml melk geraspte nootmuskaatzout en peperdop en was de bonen, kook ze niet te zacht (10 minuten) laat uitlekken op een doekschil en hak de knoflook en sjalotjes, wrijf de paddenstoelen schoon en hak ze fijnbak knoflook sjalot en paddenstoelen zachtjes in een pan met boter 2 tot 3 minuten, totdat het water uit de paddenstoelen verdampt is, voeg zout & peper naar smaakVerwarm de oven op 210 ° C, doe de meel in een kom, voeg dan de eieren, en vervolgens geleidelijk de melk, zout en peper en nootmuskaat, Parmezaanse kaas en paddestoelen, giet in een beboterde bakvorm, voeg de bonen in een mooi patroon toe, plaats in de oven gedurende 30 minuten en serveer warm of lauw. Foto zie: http://storage.canalblog.com/76/20/462868/41358438_p.jpg We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 augustus 201410 j hmmm, klinkt goedwij maken sajoer boontjes bij de rijst: receptje maar laten de maggiblokjes maar weg, anders smaakt het zo jaren 60...we nemen dan wat porcinibouillon
Geplaatst: 7 augustus 201410 j Leuk appelvrouw, toevallig dacht ik precies hetzelfde en aangezien vriezers en weckpotten al barstensvol zitten... Recept van 24kitchen, niet echt bijzonder, maar wel bijzonder makkelijk: Conchiglie al pesto frescco Maak pesto met vijzel of staafmixer van:basilicumknoflookparmezaanse kaaspijnboompittenolijfoliezout en versgemalen peper Kook deconchiglie (gewoon schelpjespasta hoor) en desperziebonen (in kleine stukjes) Sperziebonen mengen met de pesto en pasta en nog wat parmenzaanse kaas erover
Geplaatst: 8 augustus 201410 j Auteur De Flognarde-aux-haricots-verts vanavond gemaakt. Erg lekker. Je moet er wel wat zout indoen..mijne was een beetje flauw, maar dat kan ook komen omdat ik alleen emmentaler in huis heb, en geen Parmezaanse. Verder heb ik maar 200 ml melk gebruikt, met clafoutis doe ik dat ook altijd en dit recept lijkt wel op een hartige clafoutis. Een prima manier om sperziebonen te serveren! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 augustus 201410 j Sperziebonen stampot, aardappels en spertiebonen gaar koken. Gehakt rullen met kruiden en specerijen naar smaak, uitjes en champion mee laten bakken. In plaats van gehakt kunnen ook reepjes vlees naar wens.De aardappels stampen tot puree naar smaak. Melk, jus of water door de aardappelpuree, de spertiebonen toevoegen en roeren op een laag vuurtje.
Geplaatst: 14 augustus 201410 j ik vind sperciebonen lekker met rijst en geruld gehakt. Het gehakt dan niet op de "Hollandse" manier met Hollandse kruiden, maar met zout, peper, knoflook en rode peper bakken en de speciebonen na het gaar koken even mee laten bakken met het gehakt. Afblussen met ketjap.
Geplaatst: 14 augustus 201410 j kruidnagel en nootmuskaat? Niet echt uit Nederland natuurlijk, maar wel Oud Hollandsch Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 augustus 201410 j Ik maak de sperziebonen op zn Grieks...alles uit eigen tuin behalve het zout en de olie : 750 gram gaar gekookte sperziebonen2 gesnipperde uien2 gesnipperde teentjes knoflook4 tomaten, ontveld, in kleine stukjespeterselie, oreganozout en peper Verhit olie in een grote pan en fruit de ui in een paar minuten glazig. Fruit de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en kruiden toe. Bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Doe de gare sperziebonen erbij en roer even goed door. Laat de groenten op een laag vuurtje 40 minuten sudderen.
Geplaatst: 15 augustus 201410 j Ja RobO...ik doe dat zo....het zijn wel bonen uit de vriezer waar ik dit mee meestal mee maak. Die kook ik eerst een 20 minuten gaar in een keteltje met een bodempje water. Dan gaan ze in de saus, ff alles doorelkaar roeren maar daarna níet meer roeren gewoon laten sudderen; de smaak van de saus moet helemaal in de bonen trekken. Mag ook 30 minuten zijn en dan van t vuur af nog ff laten staan. Eigenlijk zijn ze de dag erna nog lekkerder. Je moet niet denken dat je Hollandse sperzieboontjes moet proeven, want dat kan natuurlijk niet meer. 15 augustus 201410 j aangepast door Gast
Geplaatst: 15 augustus 201410 j Ik wou er soep van maken maar mocht niet van de vrouw des huizes.Heb ook maar 2.5m² staan
Geplaatst: 3 september 20159 j Dit topic maar eens even omhoog halen, ik heb stapels bonen en er komt steeds meer bij, misschien hebben mensen nog wat variaties?(Doe de Surinaamse Roti/aardappel/boontjes al, de Indonesische manier ook...).Ga nu voor de Gee manier denk ik, heb ik allemaal in huis.
Geplaatst: 5 september 20159 j Hier ook voornamelijk roti of sajoer boontjes.Soms roerbak ik ze met ui,knoflook en spekjes. Op deze manieren vind ik ze wel lekker. Ben niet zo van de Hollandse pot
Geplaatst: 5 september 20159 j Deze lijkt me erg lekker http://english.turkishcookbook.com/2008/07/green-beans-with-walnuts.html
Geplaatst: 23 augustus 202423 Aug Ik denk dat ik maar een boek ga schrijven: 999 recepten met sperziebonen 😆 Om te oefenen begin ik vast hier op het forum. 23 augustus 202423 Aug aangepast door Arja
Geplaatst: 23 augustus 202423 Aug 1. Oosterse sperziebonen Ingrediënten: Sperziebonen Gehakt Rijst Ui Banaan Appel Komijn Koriander Gember Kook de rijst. Kook de sperziebonen. Bak het gehakt rul met de ui. Laat de kruiden meebakken. Voeg de appel toe, en op het laatst de banaan.
Geplaatst: 23 augustus 202423 Aug Ga ik eens een keer proberen! Lekkere kruiden en lekker fruit. Is altijd goed!
Geplaatst: 23 augustus 202423 Aug Het is echt een heel goed bonenjaar, ik kan alweer een portie oogsten en heb zelfs al uitgedeeld. Dat is me in de meer dan 10 jaar met mijn mini-tuintje nog nooit overkomen. Gelukkig hebben we inmiddels kinderen en zijn ze gek op boontjes dippen in pindasaus. De ene keer met aardappels en de andere keer met rijst. en Bobotie is ook altijd goed (Waar oorspronkelijk geen sperziebonen in horen maar dat vond Knorr een goed idee dus als echte Nederlanders eten we Bobotie met sperziebonen welke ik al jaren zonder Knorr maak volgens dit recept https://www.keukenliefde.nl/bobotie-de-smaak-van-zuid-afrika/ ) 23 augustus 202423 Aug aangepast door loes
Geplaatst: 24 augustus 202424 Aug 2. Met kip Ingrediënten: Sperziebonen Aardappelen Kippendijen Champignons Uien Tijm Paprikapoeder Chilipoeder Tomatenpuree Kook de aardappelen en de sperziebonen. Bak de fijngesneden ui en champignons en blokjes kippendij. Voeg de resterende ingrediënten toe en bak deze even mee.
Geplaatst: 24 augustus 202424 Aug Ik lees hierboven sajoer boontjes, heeft iemand daarvoor een goed recept? Dat heb ik al lang niet meer gegeten en was destijds met een conimex pakje dus dat kan vast beter. 24 augustus 202424 Aug aangepast door loes
Geplaatst: 24 augustus 202424 Aug Wat een lekker topic! Ik hoop dat ik zooooveel boontjes krijg dat ik alles kan gaan maken! 😊😋
Geplaatst: 24 augustus 202424 Aug 7 hours ago, loes said: sajoer boontjes Ik wil binnenkort zoiets proberen: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/indonesische-sajoer-boontjes maar omdat er hier iemand zoutloos eet, laat ik de ketjap en het zout weg, dus het zal wel anders smaken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.