Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Voorstellen Merel


Merel

Recommended Posts

Beste mensen,

 

Sinds vorig jaar ben ik aangestoken door het moestuinforum. Vorig jaar ben ik te laat in het jaar begonnen, maar dit jaar doe ik mijn uiterste best om verschillende soorten groenten en fruit te kunnen oogsten. Ik heb maar een beperkte ruimte waar veel zon komt dus ik ben aan de makkelijke moestuinbakken gegaan en daarnaast probeer ik een soort van kruiden/bloemenbordertje te realiseren en kleine fruitboompjes in potten op zonnige plekken te zetten. Ook de muren die zon vangen gebruik ik voor aardbeiplanten in hangpotjes. Daarnaast heb ik een kruidenvensterbank en de studeerkamer is omgebouwd tot kraamkamer en daar staan mijn tomaten en peperplanten.

 

Ik ben bijzonder blij met dit forum!

Groet,

Merel

 

 

000000125650-k1c7kdou2r_m.jpg

 

000000125697-fh4nfu7g2l_m.jpg

 

000000125698-wg8m3n48bj_m.jpg

Link to comment
Share on other sites

In mijn kruiden/bloemenbordertje staan nu onder andere stokrozen, papavers, teunisbloemen, een bergamotplant, kattekruid, zonnehoed (die helaas niet aan lijkt te slaan; ik vind ze zo mooi ) en een dropplant. Deze planten heb ik gekocht om een beetje vaart erin te krijgen. Verder heb ik ook het eea gezaaid; waaronder komkommerkruid, kattenstaart, kattensnor, leeuwenbekje, juffertje in 't groen, rode zonnebloemen, zinnia's, goudsbloemen, korenbloemen, oost indische kers, riddersporen. Ik denk dat mijn bordertje straks veel te klein is . In dat geval ga ik het deel waar nu cacaodoppen liggen ook maar beplanten. Verder heb ik nog twee kistjes. Eentje gevuld met lavendel en eentje met verschillende kruiden. Staat wel niet makkelijk dicht bij de keukendeur, maar wel in de zon.

 

Voor mij is het echt een experiment. Ik kijk welke planten aanslaan en welke ik mooi vind. Lukt het niet, dan lukt het niet, maar een beetje vertrouwen heb ik er wel in.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Merel,

 

Dit is nou een prachtig beeld: optimaal gebruik van een kleine ruimte, en mooi voor het oog als je langsloopt. Hier heb je ongetwijfeld flink over nagedacht van tevoren. Ook vergelijkbaar met wat Bonnie tracht te doen: moestuin en siertuin combineren.

Dan moet je andere keuzes maken dan wanneer je een vierkante lap op een buitenveld mag gaan bewerken...

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel.

 

Ik heb meteen even naar de tuin van Bonnie gekeken. En inderdaad half-om-half is inderdaad ook hetgeen ik graag wil. Ik heb mezelf een paar weken geleden getrakteerd op het boek 'de eetbare tuin' van Alys Fowler en daar ben ik erg enthousiast over. Het liefst zou ik op termijn ook zoveel mogelijk doorlevende eetbare planten in mijn tuin krijgen. Op korte termijn krijgen we een nieuwe heg om onze voortuin en dan weet ik ook een beetje hoe het daar zit met zon en schaduw. Als ik daar zicht op heb wil ik op zoek gaan naar planten voor de voortuin. Denk nu aan rabarber en eeuwig moes, maar er zijn vast heel veel planten waar ik nu het bestaan nog niet eens van weet.

 

En Jasmin, helaas is de waterleiding naar de kraan lek . Vooralsnog zeul ik me suf met emmers water. Maar goed, dan kan ik het sporten ook weer vinken . Heb vriendlief al vragend aangekeken, maar ik geloof dat dat stukje waterleiding niet hoog in zijn priolijst staat. Hij wilde meteen tuinslangen en haspels ed gaan kopen (voor de kraan aan de andere kant van ons huisje).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...