Jorieke123 Geplaatst: 27 februari 2017 Geplaatst: 27 februari 2017 Heb je een favoriete werkwijze/recept voor eend Jet? We willen er binnenkort eens 1 slachten namelijk. Wij eten zo in ieder geval een soepje van wortel en bietjes, die had ik over van gisteravond. Met wat tomatenpuree, en wat kruiden/specerijen naar smaak. We zien wel.Plus wat lekkere kaasjes en vleeswaren op een Turks brood dat we van de varkens hebben gejat Was nog zo vers! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 27 februari 2017 Geplaatst: 27 februari 2017 (aangepast) Meestal gewoon braden in de pan. Ik doe er dan vaak een bende hele sjalotjes bij, en rozemarijn, tijm, salie en of laurier. Soms laat ik hem rustig in zijn eigen vetje bruin braden en gaar worden ( zeker een uur) , soms doe ik er kippenbouillon bij en dan bv een geschilde sinaasappel( en wat honing naar smaak) of enkele geschilde en uitgeboorde winterappels. Als je met een satépen langs het pootje prikt en er komt helder sap uit is ie wel gaar..hier houden we van overgaar dus meestal sudder ik nog een half uurtje door.Edit: ook zonder het fruit heerlijk trouwens. Het vet scheppen we af en dat gaat de koelkast in, wordt af en toe gebruikt voor gebakken aardappeltjes.. 28 februari 2017 aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 27 februari 2017 Geplaatst: 27 februari 2017 Potje Pompoen-Peper-Puree opengetrokken.Daarbij wat spul wat ik nog in huis had (met Kaylee pup mag ik de super niet in...), Chinese kool, beetje bleekselderij, wortel, knoflook en za'tar even sudderen.Met feta erdoor en gebakken eitje met kaas in stukjes (lag er nog, kom niet aan eten toe met mn nieuwe hobby...). En dat verorberd met wat Arabisch flatbread en Turkse yoghurt. Was zomaar heel erg lekker.
Jorieke123 Geplaatst: 1 maart 2017 Geplaatst: 1 maart 2017 Oh oh oh zulke lekkere spekpannenkoeken gegeten Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
annaelizabeth Geplaatst: 3 maart 2017 Geplaatst: 3 maart 2017 Wij eten straks de allerlaatste courgette uit de diepvries. Volgende week de laatste snijbonen en de laatste snijbiet en met een beetje mazzel is er dan wel weer groen beschikbaar. Tot mijn vreugde gezien dat er ook nog aardbeien en frambozen in de vriezer zitten en dat er nog 3 potten rabarber zijn. Verder nog een bescheiden hoeveelheid ijs van zwarte bessen met munt en aardbeien met munt. Alles moet op deze maand.
speets Geplaatst: 5 maart 2017 Geplaatst: 5 maart 2017 De eerste postelein van de koude grond. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Mirjam86 Geplaatst: 5 maart 2017 Geplaatst: 5 maart 2017 Op 26 November ingemaakt. Handig om op deze wijze te bewaren. Vandaag een paar koude stoofpeertjes gegeten. Super lekker !!!
Jorieke123 Geplaatst: 7 maart 2017 Geplaatst: 7 maart 2017 We eten zo kip (uit de oven), patat, en appelmoes Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 8 maart 2017 Geplaatst: 8 maart 2017 Oh hahaaha. Van dat Kinderen voor Kinderen liedje: Of wellicht is dat ver voor jouw tijd?Klinkt goed in ieder geval (het eten, het liedje bij nader inzien vooral destijds erg leuk )Wij hadden zelfgemaakte ovenfriet (aardappels en allerlei groeten, gehusseld met wat knoflook/peperolie en rozemarijn) met veldvarkenhamplapjes. Lang niet gek ook! wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 8 maart 2017 Geplaatst: 8 maart 2017 Ik vroeg me al af of er nog iemand zou vragen of we een tompouce zouden eten als toetje. (of een roomsoes). Ik had het liedje ook de hele dag al in mijn hoofd Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 9 maart 2017 Geplaatst: 9 maart 2017 Soepje van (rode)Welsh onion, met room. En wat broodjes met beleg-assorti. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 9 maart 2017 Geplaatst: 9 maart 2017 grote brokken cake Mag ik eens komen eten? Opgebakken boerenkool van gisteren met alvast het vleesje dat voor morgen bedoeld was. Provencaalse veldhips. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 9 maart 2017 Geplaatst: 9 maart 2017 Recept voor de Provencaalse veldhips? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jeanne heijmans Geplaatst: 9 maart 2017 Geplaatst: 9 maart 2017 Slechts bieslook, voor in de kruidenboter.
appelvrouw Geplaatst: 9 maart 2017 Geplaatst: 9 maart 2017 Ongeveer deze ingrediënten,peper en zout2 eetlepels olijfolie1 grote ui 150 gram2 - 3 tenen knoflook1/4 liter rode wijn, maar je kunt ook water en een eetlepel azijn nemen1 blik gepelde tomaten1 afgestreken theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)1 volle theelepel oregano snippers (of 1/2 afgestreken theelepel oreganopoeder)2 takjes rozemarijn elk 10 centimeter2 laurierblaadjes. Snijd het zwoerd van de hamschijven - rondom, ongeveer om de 5 centimeter - in tot aan het vlees (anders trekt de hamschijf hol tijdens het koken)Bestrooi de hamschijven met peper en zout, Pel de ui en de knoflook. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Pak een grote braad-, kook-, of hapjespan met deksel en verhit de olie er in. Bak de hamschijven - op een hoge hittebron, in porties die in naast elkaar in de pan passen - rondom bruin in de olie en leg ze daarna op een bord. Doe de uien in de (gebruikte) pan en fruit ze - op een matige hittebron, af en toe omscheppend - goudgeel. Bak - als de uien beginnen te kleuren - de knoflook even mee. Giet de wijn bij de gebakken uien en knoflook. Maak het blik gepelde tomaten open en doe de inhoud bij de uien en de wijn in de pan. Verdeel de tomaten in grove stukken met een mes of aardappelstamperVoeg de kruiden toe. Leg hamschijven in de pan en breng ze aan de kook. Sluit de pan en laat de hamschijven op een lage hittebron 2-1/2 uur zachtjes koken of tot ze gaar zijn We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 10 maart 2017 Geplaatst: 10 maart 2017 Dank je! Dat klinkt goed. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jeanne heijmans Geplaatst: 11 maart 2017 Geplaatst: 11 maart 2017 Klein dingetje bieslook voor de kruidenboter.
appelvrouw Geplaatst: 12 maart 2017 Geplaatst: 12 maart 2017 Sla uit de kas en veldsla uit de tuin. Geknipt knoflookgroen erbij van mijn knoflookpol.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 12 maart 2017 Geplaatst: 12 maart 2017 Gisteren wraps met veldsla en broccolikiemen en kervel, plus uitgebakken bacon en tomatenchutney. Vandaag broodje Gelderse schijf met veldsla en kervel en tomatenchutney Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Claudia69 Geplaatst: 12 maart 2017 Geplaatst: 12 maart 2017 Maïskoekjes (met eigen suikermaïs) met (nog gekochte) sla, rijst en een yoghurtdipsausje. De koekjes waren eenvoudig te maken en verrassend lekker: - 100 g instant polenta- 100 g glutenvrije bloem (omdat 1 van de dochters geen gluten verdraagt)- 2,5 dl melk- 1 zakje wijnsteenbakpoeder (7 gram)- 2 fijngesnipperde rode uien- 1 teentje look (geperst)- 500 g suikermaïs (gaar gekookt, uit diepvries)- peper, zout, kruiden (mengeling die o.a. venkelzaad bevat gebruikt, maar wordt vaak gecombineerd met koriander en andere kruiden) Polenta, bloem en melk mengen in de keukenmachine en even laten wellen. Ui, look en maïs toevoegen. Bakpoeder en kruiden toevoegen. Telkens goed mengen. Het beslag vervolgens bakken in wokolie in een antikleefpan. Telkens een paar lepels deeg in de pan leggen en uitstrijken tot een rond koekje, enkele minuten laten bakken en keren. Warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn.
RobO Geplaatst: 13 maart 2017 Geplaatst: 13 maart 2017 pompoen-aardappel-ui ovenschotel laagje pompoenblokjes met in bouillon halfgegaarde aardappel blokjeslaagje gefruite uidrup olijfolie met knoflook, snuf salie,laagje geraspte oude en jonge kaas, P&Zsnippers zongedroogde tomaatjesidem laag 2 en 3 bechamelsaus maken met bouillon van aadrappelkookvocht, binden met maizena ivm glutensaus over de schotel schenken en 30 min op 180 gradenevt vleesjes naar keuze, wij hadden kipstukjes in een uitje met knof en salie
appelvrouw Geplaatst: 13 maart 2017 Geplaatst: 13 maart 2017 Geen zin om veel te doen voor het eten na zo`n mooie en vermoeiende dag in de tuin. Na inspectie van de koelkast ( stond niks in behalve een pannetje overgebleven droge couscous van vrijdag) besloten tot een wok van couscous met tuinbonen uit de vriezer en gehakt uit de vriezer. En nee het was niet bijzonder lekker ondank de flinke schep sambal badjet . Gelukkig was de sla uit tuin en kas erbij verrukkelijk! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
paddestoelengek Geplaatst: 13 maart 2017 Geplaatst: 13 maart 2017 sambal badjet moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Aanbevolen berichten