Geplaatst: 16 oktober 201510 j Paar potjes appelmoes, potje met laatste augurkjes.En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken. De eerste twee zijn al goed aan het bubbelen. En van de week een flinke bak met salsa gemaakt van alleen eigen oogst ingrediënten.
Geplaatst: 16 oktober 201510 j er staat nu een grote 10 l pan op met tomaten, paprika, prei, ui, knoflook, courgette. Lekkers uit eigen tuin, mooie basis saus voor de winter ~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~
Geplaatst: 16 oktober 201510 j En heb nu 2x 1 l en 1x 5 l potten met appelschillen gevuld en afgetopt met water teneinde appelazijn te maken.Heee, wat een leuk idee. Bedankt "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 17 oktober 201510 j Had van een dorpsbewoner een paar kilo Kweeperen gekregen en ben nu de beroemde gelei aan het maken, ben zo benieuwd! Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 25 oktober 201510 j Drie potten stoofperen. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 2 november 201510 j Ik had nog een emmertje citroen komkommers staan die dingen blijven erg lang goed zelfs buiten de koelkast. Goede opbrengst ook dus volgend jaar weer.Ik heb nu 2 poten partjes (700ml) in het zuur gemaakt en een grote pot (2 liter) met hele komkommers in het zuur.En ik heb nu nog 7 stuks over maar die zullen wel naar de cavia's gaan.
Geplaatst: 14 november 201510 j pompoen geweckt vanwege schimmelstukjeen 3 potten giesertjes met port
Geplaatst: 16 november 201510 j Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast).
Geplaatst: 16 november 201510 j Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?Bedankt alvast voor je uitleg It ain't what you do, it's the way that you do it
Geplaatst: 16 november 201510 j 10 potten en potjes mispelgelei..de smaak is een grote verrassing..heerlijk We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 17 november 201510 j Ow. Ziet er mooi uit, maar vertel eens, bouillonpasta? Sorry ken het hele product niet, hoe maak je het? Ik snap wel waarvoor je het zou kunnen gebruiken. Heb je het ook geweckt of alleen heet in schone potten gedaan?Bedankt alvast voor je uitleg Het recept staat hier. Het is een 'pasta' van rauwe groente die geconserveerd wordt door het zout. 10g zout per 100g groente is het minimum zoutgehalte voor conserveren, ik heb 11g/100g gebruikt. Het is gewoon koud in uitgekookte potten gedaan. De laatste pot van de vorige sessie was anderhalf jaar na het maken nog goed, deze conserveermethode werkt dus prima.
Geplaatst: 17 november 201510 j Thanks Ga dit weekend direct proberen, als ik tijd kan vinden. It ain't what you do, it's the way that you do it
Geplaatst: 17 november 201510 j De link voor het bouillonpastarecept werkt niet? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 17 november 201510 j Bij mij wel en dan komen we bij Diana uit: http://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/bouillonpasta/ ,
Geplaatst: 17 november 201510 j Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast). Leuk, die wil ik ook nog eens proberenwat voor keukenmachine heb je gebruikt, de keren dat ik dingen probeer te pureren dan blijft het aan de wanden kleven en moet ik elke paar seconde de boel even omscheppen, niet erg handig dus
Geplaatst: 18 november 201510 j Tja, dat aan de wand kleven gebeurt nu eenmaal als het bijna 'pasta' is. Als je eerst alle droge/harde groenten in stukjes hakt dan blijft er niet zoveel kleven hoor. Dat komt pas als je bladgroenten toevoegt. Het wordt pas een smeuïge meer samenhangende boel als het gezouten is en er water vrijkomt, maar dan nog is het geen gladde puree daar zijn de rauwe wortelgroenten te hard voor.
Geplaatst: 20 november 201510 j 6 potten knolselder in zoetzuurvolgens Gerrit van weckonline toch even geweckt tip: als je klemmetjes tekort komt voor het stortmodel gaat het ook prima met wasknijpers op de rand
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.