Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
Bouillonpasta voor een weeshuis Vriendlief had de groenten grof gesneden en al in sessies in de keukenmachine gedaan toen ik thuiskwam. De weegschaal gaf uiteindelijk ruim 4,5 kilo aan. Daarna moest er nog een halve kilo zout bij.. 15 potten in totaal (14 op de foto, 1 in de koelkast).

G15-4273s-2015111651111447678018.jpg

 

 

Ik heb van alles in huis gehaald om dit te maken, leuk

MAAR nu roept mijn vrouw, en hoe gebruik je het ? doe je het in de soep als je die maakt of leng je dit aan met kokend water (zeg maar een soort cup-a-soup) nu ben ik ook wel benieuwd

Geplaatst:

Je gebruikt het net als bouillonblokjes, dus eetlepels naar smaak toevoegen aan kokend water. En dan maak je soep of risotto of waar je maar bouillon voor nodig hebt. Of je voegt het toe aan alles wat een beetje meer smaak kan gebruiken (let wel op, het is heel zout!).

Succes!

Geplaatst:
Je gebruikt het net als bouillonblokjes, dus eetlepels naar smaak toevoegen aan kokend water. En dan maak je soep of risotto of waar je maar bouillon voor nodig hebt. Of je voegt het toe aan alles wat een beetje meer smaak kan gebruiken (let wel op, het is heel zout!).

Succes!

 

Nou onze potjes zijn ook klaar, na een foutje van te weinig zout (dus alles opnieuw gemixed met genoeg zout) kwamen we uit op 6,1 kilo (incl zout) een mooie hoeveelheid vindt ik

 

2 venkelknollen

2 preien

2 hele grote winterpenen

1 knolselderij

3 rode paprika's

6 peterselie wortels (niet van die hele grote)

2 zeer grote pastinaken

3 uien

 

Nu staat er een pan verse tomatensoep op het vuur en die gaan we natuurlijk op smaak brengen met onze eigen suppengewurz

Geplaatst:

3 kg stoofperen winterriet

met een snufje kruidnagel, laurierblad, kaneel, vanillestokje, piepklein snufje zout, faire suiker, citroenschilletje en lekker veel port

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

2 potten met pickels gemaakt, knoflookpickels op azijn met zout. De 3 x geblancheerde knoflooktenen ( ik heb een pot gewone tenen en een pot olifantentenen gemaakt) op smaak gebracht met enkele takjes rozemarijn en salieblaadjes plus roze en wilde peper. Het ziet er mooi uit, nu nog een maandje wachten voordat ik kan proeven of het lekker is...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

cranberrysaus

 

(uit Simone's kitchen: De ultieme cranberry saus

prep time: 5 MINUTEN cook time: 30 MINUTEN total time: 35 MINUTEN

Ingredients:

250 gr cranberries

3 stuks steranijs

3 kruidnagels

de laatste twee kruiden deden we hier in een thee-ei

2 kaneel stokjes

200 gram (1 cup) suiker - minder kan ook want de saus is vrij zoet dus naar smaak iets minder toevoegen is prima

360 ml (1,5 cup) verse sinaasappelsap

Directions:

Doe alle ingredienten samen in een steelpan en breng aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur lager.

Laat het zachtjes koken tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneel stokjes.)

Geplaatst:

Aardperensoep met creme fraiche en nootmuskaat. Lekker winters soepje. Even een theelepeltje bakpoeder (zuiveringszout) meekoken tegen ongewenst gas. Ik verbeeld mij in ieder geval dat dit echt een verschil maakt. Stukjes spek of bacon erdoor en smullen maar.

1 moestuin-3 kippen en 15 kwartels: miniboerderij!

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Zojuist peperolie gemaakt op de manier uit Sichuan met licht geroosterde pepers ( was achteraf niet nodig want de pepers worden ook wat geroosterd omdat je hete olie giet op de gedroogde ( pimientos de padron en cayenne) pepers..zojuist geproefd, mooi (en iets té) pittig en een heerlijke geroosterde smaak aan de rode olie..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
cranberrysaus

 

(uit Simone's kitchen: De ultieme cranberry saus

prep time: 5 MINUTEN cook time: 30 MINUTEN total time: 35 MINUTEN

Ingredients:

250 gr cranberries

3 stuks steranijs

3 kruidnagels

de laatste twee kruiden deden we hier in een thee-ei

2 kaneel stokjes

200 gram (1 cup) suiker - minder kan ook want de saus is vrij zoet dus naar smaak iets minder toevoegen is prima

360 ml (1,5 cup) verse sinaasappelsap

Directions:

Doe alle ingredienten samen in een steelpan en breng aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur lager.

Laat het zachtjes koken tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneel stokjes.)

 

Klinkt lekker! Bedankt voor de tip, dit ga ik ook proberen met de cranberries die ik hier nog heb. Heb afgelopen jaar ook een plant daarvan geplant, maar ik vind cranberries vies tegenvallen qua smaak.

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Henk, ik las ergens dat de inhoud na opening maar een paar weken goed blijft.

Wat is jouw ervaring? Of zijn ze bij jou snel leeg?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

@Speets Je zou voor langer bewaren na opening er een laagje olie op kunnen gieten. Dat sluit de zuurstof buiten en dus minder snel bederf. Wel ff de randjes schoonvegen voor het beste resultaat.

Dit pas ik ook toe bij aangebroken blikjes tomatenpuree bij bewaren in koelkast. Werkt prima.

 

En die olie giet je er dus eerst weer af voor gebruik of houdt het potje scheef en schep náást de olie.

  • 1 maand later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...