Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Passievrucht

Heel erg geslaagd. Er is al 1 pot leeg...

Geplaatst:

laatste zuurkool 2020 is klaar, geweckt kort omverzuring re stoppen

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

4 potten jam. 1 mango en halve kilo kiwi’s die te zacht waren opgemaakt. Vond het toen te plat van smaak... als je snapt wat ik bedoel. Had nog ruim 500 ge frambozen in de vriezer. Dat er bij gedaan. Nu zie je niet meer dat het gele jam is helaas, maar smaakt wel lekker. Toch blij mee.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Citrusmarmelade met 4 soorten citrusfruit. 6 potten. Met blonde rietsuiker.
Mierzoet met een bittere ondertoon en hééél veel smaak en geur. Heerlijk dat ik van al dit fruit de hele schil kon gebruiken.

image.thumb.jpg.5b3750d0257497e332848764e2cbb1db.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ruik het bijna als ik de foto zie!

Geplaatst:

mjamm. dat klinkt echt lekker

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Geplaatst:

Mandarijnen-steranijsjam

20210128_103628.jpg

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Vlierbessenport, vier liter. Hij zal wel nog aanslag en droesem geven in de flessen, maar hij kwam te veel in de zon te staan, die op mijn diverse zaailingen moet schijnen. En hij heeft een paar maanden met eikenhout gestaan, het kon dus nu.

 

Het is me nooit gelukt om een lekkere vlierbessenwijn te maken, dus ik ging de laatste keer voor een port. Een meer geconcentreerd en zoet effect. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik van het resultaat vind 

IMG_20210313_141052.jpg

Geplaatst:

Wel een mooie kleur zeg!

Ik heb mango aardbei jam gemaakt. De lievelings van de dochter. Had nog maar 1 pot en tijd, dus aan de slag gegaan met diepvries fruit. Bodempje laten aanbranden... dat was wel jammer.

Geplaatst:

Atjar
Met de wortelslijper geschild en vervolgens geslepen. Ooit gekocht als geinige gadget in Madrid, maar het werkt echt!
Ik gebruik het best vaak.
07a336a9d6b8ab530a74203b1bd8a6d5.jpg

Slijpsels kleiner gesneden.
cd9f75b86e269d86bce265c0cf848c7a.jpg

Er voila. 4 potten atjar.
a25b65b67a1f7a90e837fe8eea388ffd.jpg

Geplaatst:

Lollig ding! Ik had het nog nooit gezien. Lijkt me wel leuk om hier te hebben in de keuken van de Franse tuinclub. Zo had ik ooit ook een knoflook roller, ik geloof met de naam van Jamie Olivier eraan verbonden. Teentje erin ff rollen en het schilletje was eraf. Vonden mijn buren geweldig. Helaas is hij na jaren gebruik gescheurd...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Wij zijn daslook aan het drogen. Nu blijkt de thermostaat van de vorig jaar aangeschafte voedseldroger stöck :( - op zoek naar de bon dus maar.

Geplaatst:

Grrrrr balen!

Geplaatst:

Ja, ik vraag me nu eigenlijk af of ie het ooit goed gedaan heeft. Ik vond vorige zomer al dat alles veel langer duurde dan wat ik aan opgegeven tijden las.

Geplaatst:

F74CCE8D-C7C5-4140-9102-B4907086B996.thumb.jpeg.9a6a3e007dc5cabaaa96edd5750d45ff.jpegDaslookpasta! 
Elk seizoen denk ik, moet er toch es wat mee doen, behalve een blaadje door de sla....

dus op het net de pasta gevonden . Een beetje laten staan voor bloemetjes straks.  Die kun je weer in olie doen. 
dus mijn eerste inmaak is een feit! 😊

 

aangepast door jootje

Geplaatst:

Hoe conserveer je die pasta? 

Geplaatst:

De olie en het zout zorgen voor conservering begrijp ik. Wel koel bewaren.

Geplaatst:

Ah ok. Ik ben altijd een beetje terughoudend met op olie bewaren ivm botulisme... 

Geplaatst:

Ik doe dat ook altijd met daslookpasta. Maar moet wel bekennen dat ik het na een maand of 6/7 toch wegdoe. Of misschien 8 maanden max. Andere dingen liggen gerust een jaar, maar met pesto achtigen doe ik dat ook niet. Ook goed in te vriezen overigens, maar smaak verandert wel een beetje. Iets vlakker.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Zaterdag heb ik rabarbermoes ingemaakt naar het recept van diana's mooie moestuin

Geplaatst:
Op 11-12-2020 om 09:02, RobO zei:

laatste zuurkool 2020 is klaar, geweckt kort omverzuring re stoppen

Mag ik even wat vragen? Fermenteren je eerst de zuurkool,en daarna wecken in de ketel? Zo ja hoelang en welke temperatuur?

Geplaatst:

Aardappeltjes uit de kas, 3 porties voor-gefrituurd en ingevroren.

Geplaatst:
23 uren geleden, Jeanne heijmans zei:

Mag ik even wat vragen? Fermenteren je eerst de zuurkool,en daarna wecken in de ketel? Zo ja hoelang en welke temperatuur?

zeker, vragen mag altijd (kom uit het onderwijs 😁)

 

klopt, zuurkool gaat een week of 6 in de pot, daarna kook ik m even op, minuutje of 3, dan gaat ie heet in de weckpotten, stortmodel 500g en 750g

die zet ik vervolgens een minuut of 10 in de voorverwarmde oven op 99 graden, met de klemmetjes erop

dan laat ik ze afkoelen door de oven uit te zetten en ga lekker slapen

volgende ochtend berg ik ze op

 

bij bereiden voor een maaltijd maak ik de zuurkool alleen nog warm en voeg smaakjes toe als nodig, peper, piment, laurier, atjar tjampur, etc.

Geplaatst:

De rucola moest nu echt uit de kas dus een voorraadje rucola pesto gemaakt.

 

20210516_170422.thumb.jpg.bb241aaafa8a2fb8fe59f26361f570cb.jpg

Geplaatst:
10 minutes ago, Vastone said:

voorraadje rucola pesto gemaakt.

Hoe (lang) bewaar je dat?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic