Geplaatst: 9 februari 20178 j Nou, dat drogen doet het kaasje vooral zolang er nog geen wax op zit. Ik eet nu nog kaasjes van vorig voorjaar, die zijn heerlijk en zeker niet droog. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 11 februari 20178 j Auteur Pfff mijn kruiden,gouda kaasjes en mijn blauwda van 19 november. totaal vergeten Project fiasco..... Heeft het zin om ze wassen,snijden met azijn en zout? Of vergeefse moeite? https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 11 februari 20178 j sorry Wat een monsters Nasuada, balen hoor. Welke is de blauda? Die onderste ziet er erg goor uit, de rest zou ik nog proberen te redden. Wie weet.... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 11 februari 20178 j Auteur Hahaha.....die onderste is dus mijn monster blauwda....en stinken.....alsof je een fles amoniak opendraait.Tis wel een desillusie kan mezelf wel voor mijn kopslaan. Heb voor kerst ruimte gemaakt en de kaasjes verplaatst naar een koele kamer waar ik bijna niet kom. Gewoon echt glad vergeten.Buiten dat mijn zoon nu echt overtuigd is dat hij de "fratsen &kunsten van zijn moeder echt noooit meer gaat eten is het ook zonde van die liters en liters melk en niet te vergeten mijn arbeidsuren.Najaa ik dacht....toch ffe delen.Denk dat ik alles maar richting kliko mik.of zal ik ze bewaren voor je varkentjes . https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 11 februari 20178 j Auteur Toch even "geschoren en gewassen.moet zeggen ziet er best goed uit.Maar ik durf het niet te eten. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 11 februari 20178 j Wauw, zo op de foto ziet het er allemaal heel smakelijk & bourgondisch uit hoor Nasuada!Maar ja - ik heb de foto's erboven ook gezien... Hahahhaha.Anna, mijn kaasjes zijn allen ongeveer net zo geworden (sommige met iets grotere gaatjes). Ik heb geen andere kaas om mee te vergelijken, maar ik ben er geweldig dol op. Zacht, mild, kaas en niets anders.Ook de buurman (hovenier, te vriend houden ) heeft echt van zijn kaasje gesmuld. Ze gaan er hier haast wat al te rap doorheen.Heb twee collegaatjes, die ook geproefd hebben, en graag eens kaas komen maken hier. Maar ben nog wat huiverig dat het net dan mis gaat ofzo (mijn telefoon blijft iig uit de buurt!). Van de andere kant: het zijn enorm leuke meiden, dus mss maar gewoon doen. Afijn: luxe problemen hoor! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 11 februari 20178 j Auteur Heel mooi Charly, hopelijk zijn ze allemaal zo goed gelukt. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 12 februari 20178 j Mooi kaasstilleven, Nasuada Als ik dit in een winkel zou zien, zou ik meteen gaan kwijlen.Ik zou er ook best van durven eten, alleen even de ergste schimmel wegsnijden. Je kunt er ook altijd nog kaassaus van maken. De meeste schimmels worden onschadelijk als je de saus even goed doorverwarmt. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 12 februari 20178 j Het woord "kaas-tableau" schoot me vanochtend te binnen mbt het stilleven van Nasuada. Prachtig inderdaad. (Waar een mens trouwens niet allemaal druk mee kan zijn in zijn hoofd soms he) Goed om te lezen van het verwarmen, speets. Dat wist ik niet. Als een van mijn toekomstige kaasjes uit zichzelf aan de wandel lijkt te willen, dan is er in ieder geval nog een uitweg! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 13 februari 20178 j Op de eerste de beste Franse boerenmarkt zouden je kaasjes niet misstaan Nas. Heb je al geproefd? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 13 februari 20178 j Prachtige foto's inderdaad. Maar... hm... Charly; superlekker hoor. Die gaten horen alleen niet bij onze manier van maken/ons recept. Maar ik heb ze ook wel eens. Dat is ook wel waardoor de kazen opbollen en uit hun wax scheuren. Ze smaken er niet minder om, misschien zelfs beter Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 februari 20178 j Oeps, ik zou het geloof ik ook niet meer eten Nasuada. Wat een grote gaten Charly! Daar is een of andere gasvormende bacterie aan het werk geweest Mijn kaasje is bij de kaasmakerij geweest en beter (romiger) bevonden dan zijn eigen babygouda's Structuur was prima, alleen het smaakje dat eraan zit en mij deed twijfelen of ik het nou lekker vind of niet komt waarschijnlijk van het soort zuursel dat wij gebruiken. Desalniettemin is de kaas prima te eten, is zelfs al bijna op
Geplaatst: 16 februari 20178 j Auteur @ Anna: is dat even een gaaf compliment Wat mij kaasjes aangaat....heb het uiteindelijk weggegooid.Gelukkig hebben wij de foto's nog https://www.deblijehoeve.nl/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.