Jump to content

Kaasmaakdag 19 nov. 2016


Nasuada

Recommended Posts

Leuk, dan hou ik die zaterdagen alvast vrij.

Is het mogelijk dat we 3 series maken?

Een gouds kaasje een schimmelkaasje en een brie x 3?

Ik heb net een bestelling voor het brouwen bij brouwmarkt gedaan. Kan er morgen nog wel achteraan bellen om spullen bij te bestellen scheelt weer verzendkosten.

Laat even weten wat we nog nodig hebben als dat kan.

Link to comment
Share on other sites

Dan wordt het de 19e. 3 series van 3 verschillende kazen, leuk hoor! Van hoe laat tot hoe laat duurt dit feestje dan?

Wat moet ik allemaal meenemen? Qua vormen heb ik voor goudse (edam) 2x 650g en 2x die kleine en voor camembert heb ik er een.

Link to comment
Share on other sites

Het lijkt mij handig om brie/camembert te maken, en dan 2 Goudse kaasjes waarvan we er 1 enten met blauwschimmel? Dat wordt dan de Blauda. Dan hebben we qua maken maar 2 verschillende recepten/werkwijze, en toch 3 verschillende kaasjes. En hebben we genoeg aan 1 camembertvorm en 2 Goudse-kaas-vormen genoeg. Of 3 of 4, hoeveel Goudse kaasjes je maar wilt maken(/kunt persen straks) natuurlijk.

 

Voor roquefort hoef je ook niet veel te doen qua snijden/wassen/etc. Maar het vergt veel concentratie om 3 van die verschillende pannen en hoeveelheden stremsels en schone lepels (NIET met de witschimmellepel in de Goudse-pan bijv.) en rusttijden enzo bij te houden. Vandaar.

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Lijkt mij prima plan. Ik wist niet zeker welke vormen ik voor de brie en roquefort moeten hebben.zag dat je ook pfv buis ergens gebruikt hebt.

Kan je een foto plaatsen van wat jij gebruikt?

Mijn hubbie kan van foodpvc nog nog wel wat voor mij maken.

Heb ook mandjes besteld voor nu op voor een ander iets.Screenshot20161106-17003271851478448392.png

Link to comment
Share on other sites

Foto's staan wel in het camembert topic meen ik. Ik zal even zoeken.

Je hebt wel flink wat stremsel gekocht Met het kleinste flesje maak je al een flinke berg kaas. Maar dan weet je dat voor volgend jaar

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Nasuada: in het camemberttopic in het 1e bericht staat een foto van de PVC vorm voor camembert. De gaatjes hoeven niet over de hele vorm, alleen de onderste rand en dan een paar randen boven elkaar. De vorm moet wel (een stuk)hoger zijn dan de kaas die je wilt maken, want er moet veel wrongel in dat dan nog een heel eind inzakt door het uitlekken.

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

Vraagje: is de 19de een besloten aangelegenheid?

(Dat kan ik me nl prima voorstellen, een mens heeft maar zoveel plek in zijn keuken immers.)

Mocht er anders nog een plekje zijn, zou ik het leuk vinden om ook langs te komen...

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Kom gerust langs hoor Gezellig. Heb je al eens kaas gemaakt? En/of spullen in huis voor dat doel? Of kijk je mee? (dit ivm plannen hoeveel melk er gehaald moet worden, of ik genoeg grote pannen heb, etc.)

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...