Jorieke123 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Nou, dat drogen doet het kaasje vooral zolang er nog geen wax op zit. Ik eet nu nog kaasjes van vorig voorjaar, die zijn heerlijk en zeker niet droog. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 Pfff mijn kruiden,gouda kaasjes en mijn blauwda van 19 november. totaal vergeten Project fiasco..... Heeft het zin om ze wassen,snijden met azijn en zout? Of vergeefse moeite? Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 sorry Wat een monsters Nasuada, balen hoor. Welke is de blauda? Die onderste ziet er erg goor uit, de rest zou ik nog proberen te redden. Wie weet.... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 Hahaha.....die onderste is dus mijn monster blauwda....en stinken.....alsof je een fles amoniak opendraait.Tis wel een desillusie kan mezelf wel voor mijn kopslaan. Heb voor kerst ruimte gemaakt en de kaasjes verplaatst naar een koele kamer waar ik bijna niet kom. Gewoon echt glad vergeten.Buiten dat mijn zoon nu echt overtuigd is dat hij de "fratsen &kunsten van zijn moeder echt noooit meer gaat eten is het ook zonde van die liters en liters melk en niet te vergeten mijn arbeidsuren.Najaa ik dacht....toch ffe delen.Denk dat ik alles maar richting kliko mik.of zal ik ze bewaren voor je varkentjes . Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Nasuada Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 Toch even "geschoren en gewassen.moet zeggen ziet er best goed uit.Maar ik durf het niet te eten. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Charly Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Wauw, zo op de foto ziet het er allemaal heel smakelijk & bourgondisch uit hoor Nasuada!Maar ja - ik heb de foto's erboven ook gezien... Hahahhaha.Anna, mijn kaasjes zijn allen ongeveer net zo geworden (sommige met iets grotere gaatjes). Ik heb geen andere kaas om mee te vergelijken, maar ik ben er geweldig dol op. Zacht, mild, kaas en niets anders.Ook de buurman (hovenier, te vriend houden ) heeft echt van zijn kaasje gesmuld. Ze gaan er hier haast wat al te rap doorheen.Heb twee collegaatjes, die ook geproefd hebben, en graag eens kaas komen maken hier. Maar ben nog wat huiverig dat het net dan mis gaat ofzo (mijn telefoon blijft iig uit de buurt!). Van de andere kant: het zijn enorm leuke meiden, dus mss maar gewoon doen. Afijn: luxe problemen hoor! Quote wees bevriend met kleine dingen
Nasuada Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 Heel mooi Charly, hopelijk zijn ze allemaal zo goed gelukt. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
speets Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Mooi kaasstilleven, Nasuada Als ik dit in een winkel zou zien, zou ik meteen gaan kwijlen.Ik zou er ook best van durven eten, alleen even de ergste schimmel wegsnijden. Je kunt er ook altijd nog kaassaus van maken. De meeste schimmels worden onschadelijk als je de saus even goed doorverwarmt. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Charly Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Het woord "kaas-tableau" schoot me vanochtend te binnen mbt het stilleven van Nasuada. Prachtig inderdaad. (Waar een mens trouwens niet allemaal druk mee kan zijn in zijn hoofd soms he) Goed om te lezen van het verwarmen, speets. Dat wist ik niet. Als een van mijn toekomstige kaasjes uit zichzelf aan de wandel lijkt te willen, dan is er in ieder geval nog een uitweg! Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Op de eerste de beste Franse boerenmarkt zouden je kaasjes niet misstaan Nas. Heb je al geproefd? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Prachtige foto's inderdaad. Maar... hm... Charly; superlekker hoor. Die gaten horen alleen niet bij onze manier van maken/ons recept. Maar ik heb ze ook wel eens. Dat is ook wel waardoor de kazen opbollen en uit hun wax scheuren. Ze smaken er niet minder om, misschien zelfs beter Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Anna3 Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 Oeps, ik zou het geloof ik ook niet meer eten Nasuada. Wat een grote gaten Charly! Daar is een of andere gasvormende bacterie aan het werk geweest Mijn kaasje is bij de kaasmakerij geweest en beter (romiger) bevonden dan zijn eigen babygouda's Structuur was prima, alleen het smaakje dat eraan zit en mij deed twijfelen of ik het nou lekker vind of niet komt waarschijnlijk van het soort zuursel dat wij gebruiken. Desalniettemin is de kaas prima te eten, is zelfs al bijna op Quote
Nasuada Posted February 16, 2017 Author Posted February 16, 2017 @ Anna: is dat even een gaaf compliment Wat mij kaasjes aangaat....heb het uiteindelijk weggegooid.Gelukkig hebben wij de foto's nog Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.