appelvrouw Geplaatst: 28 september 2018 Geplaatst: 28 september 2018 Aha! Jan is er? MET taart? Lekker.Ja, hij is al weer weg hoor, maar was erg gezellig.Patrijs, rode linzen, tomaat en pompoen samen ..iets voor morgen misschien.Vandaag stamppot van Nw zeelandse spinazie met eieren en spekjes. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Patrijs Geplaatst: 29 september 2018 Geplaatst: 29 september 2018 vanmorgen zelf gebakken brood met frambozen jam ( ze hadden te weinig zonnewarmte gehad om zo op te eten)Vanmiddag hetzelfde brood met de pompoensoep.Straks quiche van N-Z spinazie en wat restanten salade.Toe appeltaart en op de tuin tomaten komkommer en appel gesnoept. De moestuin van Patrijs
angela († maart 2025) Geplaatst: 29 september 2018 Geplaatst: 29 september 2018 ananas noir tomaathij was zo groot dat ik verder niets meer gegeten heb.
appelvrouw Geplaatst: 29 september 2018 Geplaatst: 29 september 2018 Wow die stamppot van de nw zeelandse spinazie was heerlijk!Vanavond met de mensen uit het dorp gebakken aardappeltjes en sperziebonen en sla gegeten uit onze jardinadetuin. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Patrijs Geplaatst: 30 september 2018 Geplaatst: 30 september 2018 Vanmiddag pompoensoep en vanavond risotto met groen van de tuin en toe caramel-pompoencake. De moestuin van Patrijs
Patrijs Geplaatst: 1 oktober 2018 Geplaatst: 1 oktober 2018 Van middag omelet met aardappels ui tomaat en kruiden van de tuin.Vanavond roer gebakt met o.a. ui en snijbiet en pepers van de tuin, met rijst en ingelegde courgette. De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 2 oktober 2018 Geplaatst: 2 oktober 2018 Eergisteren rode kool van vorig jaar nog Met appelmoes en een slavink. Hopelijk groeien mijn rode kolen van dit jaar nog wat zodat ik weer lekker wat potten kan wecken. Gisteren... wat aten we gisteren? Oh ja! karnemelkpannenkoeken met spek, en een enorme smoothie van fruit wat voor de varkens bestemd was maar sinaasappels zijn ze toch niet gek op (en die 3 kiwi's en mango en peer die ik er ook door draaide hadden ze wel gelust hoor.. maar er zat echt meer dan genoeg in. ) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 2 oktober 2018 Geplaatst: 2 oktober 2018 Pasta met saus van N-Z spinazie, ui, knoflook, snijbiet en courgette, tomaat en kruiden van de tuin. De moestuin van Patrijs
Jeanne heijmans Geplaatst: 2 oktober 2018 Geplaatst: 2 oktober 2018 Morgen boerenkool stamppot.nu niet met rookworst,maar verse worst.
Patrijs Geplaatst: 3 oktober 2018 Geplaatst: 3 oktober 2018 Andijvie en snijbiet, gebakken aardappels appelmoes en zure courgette slierten, (met een hamburger niet van de tuin). De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 3 oktober 2018 Geplaatst: 3 oktober 2018 Zoete aardappel uit de oven! Geen knollen van bijna een kilo zoals die van Frans (zie record topic), maar meerdere kleintjes. Toch lekker! Met komijn en peper en zout en paprikapoeder als oppepper en yoghurt-knoflooksausje als dip. Een een rauwkostsalade van knolvenkel en koolrabi en paprika. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 4 oktober 2018 Geplaatst: 4 oktober 2018 Ik heb een grote wok met chili staan pruttelen.Met veel van de tuin: mais, ui, peper, knoflook, kerstomaatjes, paprika, droogbonen, een restje snijbiet van gister, peterselie en zo als laatste een potje vers ingemaakte augurk. De moestuin van Patrijs
Patrijs Geplaatst: 6 oktober 2018 Geplaatst: 6 oktober 2018 Een tortilla op basis van een restje chili, aangevuld met wat chorizo, geraspte kaas, champignon, ei, melk, en verse peterselie. Op een snee zelf gebakken volkorenbrood en een salade van rucola, rode en groene sla en een volwassen komkommer. Afgemaakt met wat zelf geimporteerde Franse mosterddressing. De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 9 oktober 2018 Geplaatst: 9 oktober 2018 Dol op bietjes! Wij eten zo een Turkse auberginestoof met eigen tomatenpuree, peper, knof en heel veel tomaat. Vooral gele tomaten want die rijpen in dit weer een stuk beter af dan de rode broers en zusjes. Wel nog 3 (rode) canakkale tomaten erin. Lekker zo meteen met een Turkse lavas (brood) en een paar pittige pepers uit het vuistje.
Charly Geplaatst: 9 oktober 2018 Geplaatst: 9 oktober 2018 Mel, dat ziet er heerlijk uit hoor! Zou er bijna weer trek van krijgen. En dat zegt wat. Want hier al twee dagen hutspot UET. Met wat veldvarkenrookworst en borg-spekjes. Mmmmmmm. Echt zo lekker! Laat het stamppotseizoen maar komen wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 9 oktober 2018 Geplaatst: 9 oktober 2018 Chocolade taart met hele peren uet. Trots! Ik had er maar liefst 8 uit het boompje. En ratatouille met nog verse courgettes wat best laat is. St. Antoine salade met rucola en tomaatjes van buiten. Wat een zomer seizoen dit jaar! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 14 oktober 2018 Geplaatst: 14 oktober 2018 Van de allerlaatste tomaten,samen met wat pepers, net een heerlijk soepje gemaakt. Nu weer verder de planten opruimen.
angela († maart 2025) Geplaatst: 14 oktober 2018 Geplaatst: 14 oktober 2018 Snijbonen met aardappels en veldvarkenvink.en een appeltje
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2018 Geplaatst: 14 oktober 2018 Zelhemse aardappeltjes met karbo uit dezelfde plaats en bietjes sla ui knoflook rucola en koolrabi samen in een salade met een dressing gezoet met kweepeergelei We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Tien Geplaatst: 15 oktober 2018 Geplaatst: 15 oktober 2018 Ik ga dadelijk een stamppot van groene kool en aardappels uit eigen tuin maken. De spekjes komen van een varkentje uit de omgeving. Het toetje wordt zelfgemaakte yoghurt van rauwe melk uit de omgeving met een aardbeiensaus van eigen moestuin. Oftewel een heerlijke Zelhemse maaltijd waarbij ik van alle ingrediënten de oorsprong ken. Groetjes, TienMijn blog
Mellie Geplaatst: 17 oktober 2018 Geplaatst: 17 oktober 2018 Pasta met koriander en eigen tomatensaus en rucola met een salade erbij. Was heerlijk! Had al een poos geen pasta meer op. Salade smaakte ook goed. Zal wel binnenkort een einde aan komen... toch jammer.
Roelie Geplaatst: 19 oktober 2018 Geplaatst: 19 oktober 2018 Gisteren voor het eerst gepofte kastanjes uit eigen bos van de bbq gegeten, heerlijk!
Patrijs Geplaatst: 19 oktober 2018 Geplaatst: 19 oktober 2018 Ratte aardappeltjes uit de oven met andijvie. Appel frambozen en komkommer op de tuin gegeten. Als lunch tomaten rode linzensoep Met heel veel kerstomaatjes, ui, knoflook en kruiden van de tuin. De moestuin van Patrijs
Aanbevolen berichten