Mellie Geplaatst: 2 juni 2019 Auteur Geplaatst: 2 juni 2019 Ingemaakte pepers en tomaat open gemaakt voor diner Indiaas. Groene, rode en gele cherrys gebruikt en eigen knof met diverse soorten peper van afgelopen jaar. Potje had een verdwijntruc uitgehaald, vandaar dat ie nu pas op tafel kwam. De kruiden zoals pepermunt en koriander kwamen uit eigen tuin en ook gekocht, want had te veel koriander nodig voor alle gerechten. Eigen yoghurt voor de raita, zelf paneer gemaakt voor de saag paneer en eigen yoghurt voor de tikka massala. Echt heerlijk gegeten! Was wel heel veel werk om Indiaas te koken. De curry vindaloo hebben we helemaal zelf gemaakt. Ow ja, in de linzensoep zaten wortels uet in. Een paar gaan nu zaad schieten overigens. Die heb ik laten staan. Was de paarse wortel en daar heb ik geen zaden meer van.
Jeanne heijmans Geplaatst: 3 juni 2019 Geplaatst: 3 juni 2019 Morgen bloemkool, voorlopig de laatste.En woensdag sla, met witte bonen in tomatensaus uit een pot
Mellie Geplaatst: 5 juni 2019 Auteur Geplaatst: 5 juni 2019 Salade uet met zongedroogde tomaat van vorig jaar (en amandel, avocado maar die kwamen uit de super )
Mellie Geplaatst: 9 juni 2019 Auteur Geplaatst: 9 juni 2019 Haha, hier aan de doppers. Zó lekker doperwt uet. Daar kan geen andere smaak tegenop!
Mellie Geplaatst: 9 juni 2019 Auteur Geplaatst: 9 juni 2019 Bij de buren gegeten en heb snel een salade gemaakt voor erbij. 5 soorten sla uit de tuin en wat bieslook en wilde knoffel bloemen erbij. Was een plaatje.
Mellie Geplaatst: 10 juni 2019 Auteur Geplaatst: 10 juni 2019 Pasta met doperwtjes uet gegeten en Charlys parmezaan. Nomnomnom. Heel lekker! Hier staat het recept. Heel makkelijk en lekker! https://www.volkskrant.nl/de-gids/het-is-weer-lente-tijd-voor-die-groene-verheuggroente-inderdaad-doperwtjes~b4cb1f82/
appelvrouw Geplaatst: 10 juni 2019 Geplaatst: 10 juni 2019 Sugarsnaps, sla, venkelkruid in twee kleuren, bieslook, basilicum en rucola en dat alles in een salade met een fijne dragonvinaigrette overgoten, dragon natuurlijk ook uit eigen tuin. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 10 juni 2019 Geplaatst: 10 juni 2019 Morgen sla.maar er zijn er veel doorgeschoten.nu niet meer zoveel meer zetten
Jorieke123 Geplaatst: 11 juni 2019 Geplaatst: 11 juni 2019 Zondagmiddag een heerlijke BBQ bij Charly en haar man, ze hadden er echt een feestmaal van gemaakt! Met vele soorten geitenkaas, van melk van eigen geit. En lekkere lapjes en worstjes van hun eigen varkens. Een enorme salade (sorry dat die niet op ging ) met daarin al tomaten uit eigen kas! Het was erg gezellig en erg lekker Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 11 juni 2019 Geplaatst: 11 juni 2019 O heerlijk. En nu al tomaten uit haar kas he, ze is ieder jaar het vroegst! Ik eet vandaag veldlever met zeer licht geroosterde bloemblaadjes van de korenbloem. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 11 juni 2019 Auteur Geplaatst: 11 juni 2019 Tomatensoep vooraf met de kindjes gemaakt met ui/knof/pepermunt ed uet. Spinaziestamppot met Turkse gehaktballetjes met ingemaakte knoflookpasta en chilipoeder uit.
Charly Geplaatst: 13 juni 2019 Geplaatst: 13 juni 2019 He cool, twee complimenten onder elkaar Dank Jorieke en Appelvrouw!Was zondag trouwens idd heel gezellig.Hebben nog tot en met gisteren de restjes gegeten. De salade, maar ook dingen van de bbq. Zoals veldvarkenknakworsten.Meeeen die dingen zijn toch zo fijn om te eten! Laatste restje druivensap van Angela en toe hadden we nog een halve luikse wafel met witte chocolade.Vies lekker! Vanavond sla uit eigen tuin maar weer es, en wat sugar snaps en een gehaktballetje.Met een paar gekookte piepertjes. De laatste dit jaar hoor.Volgende week ga ik een plant vroege piepers uit de wasmand trekken, ik heb goede hoop dat ze ver genoeg zijn voor een eerste maaltje wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 13 juni 2019 Geplaatst: 13 juni 2019 Een aardbeien smoothie met/van geitenmelk van Charly! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 13 juni 2019 Geplaatst: 13 juni 2019 Hier ook de eerste aardappeltjes, die gingen in de kabeljauw tagine : De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 13 juni 2019 Geplaatst: 13 juni 2019 Ook kabeljauw maar gebakken. Met worteltjes Ottolenghi, sugarsnaps a la Jet en gekookte aardappeltjes We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 14 juni 2019 Geplaatst: 14 juni 2019 Dat ziet er smakelijk uit, Patrijs! Ik heb vandaag ( ook uit mijn rommelbak) voor het eerst amsoi gegeten....dat was lekker. Zaden zijn op, maar ga ik wel op zoek naar. Simpel receptje opgezocht met uitje, peper, champignons en een boel sesamzaadjes. Lekker!
Jeanne heijmans Geplaatst: 14 juni 2019 Geplaatst: 14 juni 2019 De eerste aardbeien uit de tuin heerlijk
Mellie Geplaatst: 15 juni 2019 Auteur Geplaatst: 15 juni 2019 Kippetjes uit de oven met de nu al befaamde knoflookpasta en Siberische dragon. Niet zo lekker als gewone dragon overigens, maar dit is een vaste plant. Daarnaast veel knoflook, ui (en aardappel, tomaat en paprika) met knoflookpasta en chilipoeder gemaakt. Salade uet met feta en ingemaakte pepers met tomaat van vorig jaar erbij. Verse aardbeien toe.Erg geslaagd
Charly Geplaatst: 15 juni 2019 Geplaatst: 15 juni 2019 Ik dacht ff dat je Aristoteles de nek om gedraaid had! Maar dit lijken me grotere maatjes. Ziet er goed uit, Mellie! Hier weinig speciaals. Friet met worstjes van de gril, spitskoolsalade en wat tuinboontjes. Alles behalve de friet uit eigen tuin. wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 16 juni 2019 Auteur Geplaatst: 16 juni 2019 Gniffel Aristoteles huppelt vrolijk in de tuin hoor met haar zusjes! Maar de kinderen vroegen voor de zekerheid of het de zwarte kipjes waren. Nee dus. O gelukkig mama.
Jorieke123 Geplaatst: 17 juni 2019 Geplaatst: 17 juni 2019 Hamburgers op Anna haar broodjes! Met zoetzure komkommerplakjes en tomatenchutney en rucola. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 17 juni 2019 Geplaatst: 17 juni 2019 Oooo, Anna wanneer kom je weer naar France Ik moet ze zelf maken natuurlijk he Gegeten: nog steeds St Antoinesla, alhoewel het wel het laatste is, en nog little gems. Dat bij iedere maaltijd en afhankelijk van de zin bieslookbloemen, brons of groen venkelkruid, dille of basilicum erbij. Gisteren was het basilicum.Sugarsnaps kort gekookt met schraapte boter. Asperges met veel peterselie. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten