Jorieke123 Geplaatst: 7 mei 2019 Share Geplaatst: 7 mei 2019 Zeekool uit de oven, met honing, mosterd, olie, tijm en peper en zout. En wat sap van een sinaasappel er over toen het op het bord lag. Op zich lekker hoor, maar nog steeds wel aardig bitter. Ik vind het rauw een stuk lekkerder. Volgend jaar daar nog wat mee experimenteren, want voor nu is alle (gebleekte) zeekool geoogst. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Goldfish Geplaatst: 8 mei 2019 Share Geplaatst: 8 mei 2019 Gisteren de eerste vier aardbeien (smaak ging wel) en een paar nog zure honingbessen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 8 mei 2019 Share Geplaatst: 8 mei 2019 Pasta met ricotta en spinazie en bosuitjes. Salade met veeeel bieslook gerookte forel en verse dragon. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 8 mei 2019 Share Geplaatst: 8 mei 2019 Aardappelsalade met sla radijs etc. van de tuin, asperges en een biefstukje. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 9 mei 2019 Share Geplaatst: 9 mei 2019 snijbiet/ zalm/ geitenkaas quiche. Als toetje straks Marokkaanse muntthee en een stukje rabarbertaart. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 9 mei 2019 Share Geplaatst: 9 mei 2019 Stamppot van bladmoes, texla's (van de week nog geoogst), en spekjes. Zo simpel, zo lekker. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 10 mei 2019 Auteur Share Geplaatst: 10 mei 2019 Gevulde aubergines! Zaten in de vriezer gefrituurd te wachten op een feestelijke gelegenheid. De komst van de kippen is het moment suprême geworden. Ik heb er nog 7 in de vriezer te wachten voor een volgend feestelijkheidje. Aubergine, peterselie, paprikapoeder en tomatenpuree zijn van mezelf. De rest gekocht. Gegeten met Turkse rijst en een salade uet met oa rucola, bietenblad en veel peterselie. Oudste kind was minder blij met dit feestmaal. Dit smaakt naar slak mama.... dus..! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 mei 2019 Share Geplaatst: 14 mei 2019 Grote salade met rode ui nog uit eigen voorraad. Met zelfgemaakte feta van melk van Charly haar geit. En gekochte zwarte olijven, die hier helaas niet groeien maar die toch echt wel bij een salade met feta en ui horen. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 14 mei 2019 Share Geplaatst: 14 mei 2019 + = + De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 15 mei 2019 Share Geplaatst: 15 mei 2019 boerenkool, de laatste Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 15 mei 2019 Auteur Share Geplaatst: 15 mei 2019 Mmmm, appetijtelijk foto’s weer! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 15 mei 2019 Share Geplaatst: 15 mei 2019 Ha, ha, ha, als lunch een rest raapsteelstamppot met rundtong op. Maar geen foto gemaakt het zag er niet uit. Maar wel erg lekker. Ik geniet altijd van jouw foto`s, maak je nog speciale dingen met ramadan? De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 16 mei 2019 Auteur Share Geplaatst: 16 mei 2019 We eten pide met ei tijdens de ramadan, maar verder eigenlijk hetzelfde. Doordeweeks hebben we vaak als vooraf soep en daarna een hoofdmaaltijd. Met het vasten is dat elke dag zo. Dan begin je met iets warms, altijd heel fijn. Mijn Nederlandse man vast sowieso niet. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 16 mei 2019 Share Geplaatst: 16 mei 2019 Oh ja! Fijne Ramadan, Mellie. Succes! Hier kropje sla uit eigen tuin. Die eerste kropjes van het jaar zijn zooo lekker!Ik schrijf wel ‘kropje’ maar feitelijk alleen de buitenste bladeren steeds. Dan gaan ze veel langer mee. Behalve met de sla-kropjes van Appelvrouw. Ik ben de naam even kwijt. Maar maakt prachtige kleine vaste kropjes die lekker smaken. Die oogst ik wel in zijn geheel. Zal zo es een foto maken. wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 16 mei 2019 Share Geplaatst: 16 mei 2019 Speklapjes met een korstje van mosterd en roggemeel. Bleef best heel aardig zitten in de pan... Plus gebakken aardappeltjes en (geweckte) wortelsalade. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 16 mei 2019 Share Geplaatst: 16 mei 2019 Kimchibroodje met kimchi en broodje van eigen makelij Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 16 mei 2019 Share Geplaatst: 16 mei 2019 Die borden lijken wel wat op elkaar. Hier vanavond falafel op rogge/ spelt/ volkoren bolletjes. De pitjes zaten bij mij er dit keer in het deeg. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 17 mei 2019 Share Geplaatst: 17 mei 2019 Wat een toeval! Jouw broodje ziet er ook heerlijk uit! Bij falafel denk ik meteen aan wraps, maar op een broodje kan natuurlijk ook prima. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 17 mei 2019 Share Geplaatst: 17 mei 2019 Ja, hier kan alles. Meestal kijken we wat er is en verzinnen we dan wat. Nu had ik toevallig .`s morgens broodjes gebakken en sla e.d. geoogst. We hebben hier een vegetariër, vaak koop ik dan wat kant en klaars voor als we vlees hebben. Vanmiddag een rest pasta met veel chilivlokken, geitenkaas en veel rucola salade gegeten.Even wat leegmaken in de koelkast. Eigenlijk gooien we nooit eten weg , gelukkig ben ik dol op restjes. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 17 mei 2019 Share Geplaatst: 17 mei 2019 Aangevuld met een quiche, maar daar zitten alleen kruiden uit de tuin in. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 18 mei 2019 Auteur Share Geplaatst: 18 mei 2019 @Patrijs:Elke x als ik deze foto zie, krijg ik honger. Wat ziet dit er kleurrijk en lekker uit zeg! Daar moet echt snel een andere foto voor in de plaats komen hoor! Iets wat minder uitnodigt tot eten. Ik krijg er echt trek van! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 18 mei 2019 Share Geplaatst: 18 mei 2019 Helaas, er was nog flink over dus vanmiddag dezelfde salade met asperges gegeten maar dan aangevuld met stukjes zure haring. Geen foto. Mellie, ik heb in het verleden wel (deels) meegedaan met de ramadan maar ik zou dan niet zulke topics openen…...Ik heb erg veel respect voor onze gidsen en lokale begeleiders die na een zware dag trekking een complete maaltijd voor de groep maakten voor ze zelf aan de beurt waren. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 18 mei 2019 Share Geplaatst: 18 mei 2019 mosterdblad+sla+pastaheerlijk volle smaak van het mosterdblad Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 19 mei 2019 Share Geplaatst: 19 mei 2019 Gisteren snijbiet met vlees in knoflook/ ui marinade. En vanmiddag het zelfde alleen een iets kleinere portie. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 19 mei 2019 Share Geplaatst: 19 mei 2019 Groninger blauwe snijmoes risotto met paddenstoelen, geitenkaas en tuinkruiden. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten