Charly Geplaatst: 21 september 2019 Geplaatst: 21 september 2019 Snijbiet met sjalot en Vadouvankruiden.“Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India, Vadavam, de voormalige franse kolonie Pondicherry. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms (gedroogde) uien en/of komijnzaad. Zoals veel kruidenmengsels varieert de samenstelling per regio”, zegt Wikipedia. Ook weer geleerd!Lekker toch om al die dingen zo terug te lezen in dit draadje. Altijd weer inspirerend. (Maar stom dat je, tegen de tijd dat je aan de slag gaat met het avondeten, toch vaak terugvalt op je eigen vertrouwde ‘ff snelletjes’ ) wees bevriend met kleine dingen
Patrijs Geplaatst: 21 september 2019 Geplaatst: 21 september 2019 Bedankt voor het opzoeken, ik was ook nieuwsgierig. En on topic: Net een soort Linzeneintopf gegeten. Stiekem gewoon restjes met een flinke schep rode linzen/tomatensoep. De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 22 september 2019 Geplaatst: 22 september 2019 Dank ja . In het Vadouvanmengsel zit normaliter ook enkele Provençaalse kruiden, dit door de Franse invloed in de door Charly genoemde Pondicherry regio. In mijn mengsel hier bv is dragon en laurier verwerkt. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 27 september 2019 Auteur Geplaatst: 27 september 2019 Leuk dat je vadouvan tegenwoordig meer gebruikt Jet! Ik heb gisteren een pompoen geslacht en ingesmeerd met knoflookpasta. Dikke plakken onder de grill. Heb er wortel en zoete aardappel bij gedaan en wat tomaten. Een andere schaal met gratin met courgette en tomaat. Veel knof en rozemarijn met thijm. Scheutje slagroom. Zooo lekker. Visje erbij gegeten. Vanavond linzensoep met eigen peper, Tom, knof en ui. Gevulde groenten erna. Ik heb milde Turkse pepers gevuld die ik had willen frituren, maar dacht, goh, waarom vul ik ze niet? -ik weet nu waarom niemand die ooit gebruikt om te vullen... de vulling zakt er niet goed door, grrrrr! Veel vulling over zal ik maar zeggen...-Aardappel, 1 gele courgette en wat gele en oranje stierenhoorn paprika die geel hadden moeten zijn. Gevuld en wel in de snelkookpan. Kortom: feestmaal!
appelvrouw Geplaatst: 27 september 2019 Geplaatst: 27 september 2019 Ja vooral Lie is een Vadouvanlover Mellie, ik geniet van zijn kookkunst ermee. Wij aten konijn met vijgen en eigen sjalot en knoflook. Sla tomaat en komkommer nog uit eigen tuin. Heeft iemand hier wel eens Faux gras gemaakt? Ik wil het dit weekend proberen te maken met kikkererwten als basis We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 28 september 2019 Auteur Geplaatst: 28 september 2019 Nog een foto van het uiteindelijke resultaat
appelvrouw Geplaatst: 30 september 2019 Geplaatst: 30 september 2019 Vanmiddag broodje biet en broodje tomaat met lekker veel basilicum.Vanavond wok van snijbiet met gemarineerde Veldvarkenspoulet, en maar weer eens Saint Antoinesla ( beetje te ruim gezaaid, nog 995 kropjes te gaan voordat het gaat vriezen) met nog eigen komkommer en tomaat..én verse kruiden natuurlijk. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 4 oktober 2019 Geplaatst: 4 oktober 2019 Zometeen grillworst uit de oven, samen met gekruide blokjes zoete aardappel en een maÏskolf. En nee; wij doen niet mee met eet-geen-dierendag. Dat soort dagen hebben we al elke week het hele jaar door. En op de vlees-dagen eten we alleen maar vlees uit eigen tuin. Vandaag dus eigenlijk expres een stukje vlees, om vooral NIET mee te doen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 9 oktober 2019 Geplaatst: 9 oktober 2019 (aangepast) Heerlijk gegeten de afgelopen dagen van de zalmsalade uit Angela’s tuin .Soepje gemaakt van een half pompoentje met een hele gele biet, enkele pepertjes, nw Zeelandse spinazie, enkele grote tomaten, knoflook en ui uit eigen tuin. Handje basilicum uit de kas erbij.Vandaag Veldvarkenslever met uet rode kool gewokt en Charlotte aardappelen gekookt. Appelmoes van Alkmene erbij. En een lading gebakken uien.En een heerlijk broodje kweeperenjam met brood van de bioboeren coop..petite epautre ( klein spelt, zouden wij dat ook zo noemen?) 9 oktober 2019 aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Flup Geplaatst: 9 oktober 2019 Geplaatst: 9 oktober 2019 Ziet er lekker uit appelvrouw. Ik zie hier eigenlijk nooit kweeperenjam, wel gelei.
angela († maart 2025) Geplaatst: 9 oktober 2019 Geplaatst: 9 oktober 2019 Grote pan soep gemaakt voor morgen, net wel vast een kop getester zit in :uipreiwinterwortelde knolselderij van Henk Ggekregen pompoentjepaprikaen een pot witte bonen in tomaten saus (gekocht)en rookworst (ook gekocht)en pastaop smaak gemaakt met de suppengewurtz van Mellie
henkg Geplaatst: 14 oktober 2019 Geplaatst: 14 oktober 2019 Een prappeltaart. Stoofpeertjes UET, gestoofd in eigengemaakte bramenportwijn UETRode van Boskoop UET, heel even meegestoofdKlein snufje pepperflakes UETSnufje zeezout, zelf ingedampt, Oosterschelde Eitjes van de buurkippen UBT (uit buur's tuin)(NUET: bloem, roomboter) 2025_teeltlijst (.xlsx)
Mellie Geplaatst: 14 oktober 2019 Auteur Geplaatst: 14 oktober 2019 Ziet er prachtig uit Henk. Bon appetit! Rode bietensoep met ui, aardappel en wortel, knoflookpasta en suppengewürz. De bietjes komen van de oogsttafel. Op aardappel en wortel na, uet. Geserveerd met bieslook, wat erwtenscheuten, beetje olijfolie en een dot creme fraiche. Was heel lekker!
Mellie Geplaatst: 18 oktober 2019 Auteur Geplaatst: 18 oktober 2019 Stamppot met uiteindelijk een eetlepel van de zelfgemaakte sambal op mijn bordje. Kwam steeds een theelepel bij, Zelfs de man heeft er van gegeten en hij mijdt sambal. Zo pittig, maar zo fruitig, echt heerlijk! Ik wilde een rode versie nog maken, maar misschien doe ik wel gewoon weer exact hetzelfde. Verrukkelijk!
Mellie Geplaatst: 25 oktober 2019 Auteur Geplaatst: 25 oktober 2019 Nog een paar prikkomkommers uit de kas en de laatste nagerijpte tomaten in de salade.Dat kan vanavond of morgen ook nog een x met de tomaten en dan is het sloes. We hadden ook noedels met wat eigen peultjes en zelfgemaakte saus. Het zijn eigenlijk erwten, maar groeit zo traag. Dus als peul gebruikt
Jeanne heijmans Geplaatst: 26 oktober 2019 Geplaatst: 26 oktober 2019 Boerenkool eerst panklaar gemaakt, in de vriezer.dan lekker eten met rookworst.Zit veel in de vriezer en op het land.veel weggegeven ook.
Mellie Geplaatst: 27 oktober 2019 Auteur Geplaatst: 27 oktober 2019 Heerlijke leftovers én.... verse Börek!Met eigen prei, lente ui, peterselie, pepermunt en eigen eitjes. Leuk man! Ow ja. Vanmiddag ook al geluncht met eigen eitjes. Turkse omelet met peper gemaakt. Was heerlijk. De börek overigens ook.
Mellie Geplaatst: 30 oktober 2019 Auteur Geplaatst: 30 oktober 2019 Gisteren pindasoep met laatste restje knolselderij van HenkG en eigen bouillon, knoflookpasta en de nu al fameuze sambal. Vieze kleur, heerlijke soep. Restje als lunch op. Vanavond stoofvlees met eigen kruiderij en pastinaak. Heerlijk winters. Zin!
appelvrouw Geplaatst: 31 oktober 2019 Geplaatst: 31 oktober 2019 Ik loop enorm achter met vermelden wat ik allemaal heb klaargemaakt de laatste tijd. Veel gerechten met biet en ui veel soepen geheel van tomaat enz. Als uitblinker een gerecht van Ottolenghi waarin kip aubergine tomaat rijst en specerijen gezamenlijk in een koekenpan worden gekookt en dat vormt dan als het gaar is een quicheachtig geheel dat je omgekeerd op een schaal serveert. Zo verschrikkelijk lekker en geheel ambachtelijk en met de hand gekookt We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
paddestoelengek Geplaatst: 31 oktober 2019 Geplaatst: 31 oktober 2019 12 liter gevulde linzensoep gemaakt (in 2 delen).Als basis gebruik ik blikken Linzen met groentes, die ik als kant en klare soep veel te vlak van smaak vindt. Dus daar gaat een groot stuk gerookte spek bij, een stuk procureur, 1,5 kg soepgroenten en een mooie knolselderij. Even koken en dan alles in de slowcooker voor een nachtje.8 bakken van 1,5 liter voor in de diepvries. (zonder rookworst, want die voeg ik toe als we de soep gaan eten.) moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
paddestoelengek Geplaatst: 31 oktober 2019 Geplaatst: 31 oktober 2019 Alle eer aan Andries van der Berg, kok in een luchtmacht-kazerne, hij heeft mij geleerd gebonden soepen te maken en deze overtreft de erwten en bruine bonensoep gezien de toch wel verfijnder smaak. moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
appelvrouw Geplaatst: 31 oktober 2019 Geplaatst: 31 oktober 2019 Omelette eekhoorntjesbrood met dank aan de buurman. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten