Mellie Geplaatst: 18 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 18 februari 2019 Vandaag een currypasta gemaakt met eigen citroengras en gember voor bij de kip. Niet dat ik het verschil proef met gember en sereh uit de winkel overigens. Maar toch geinig dat ik het in feb nog uit mijn tuin haal. Knof en paprika erin, uitje erbij. Eigen tomaten uit pot. Blender erop. De pasta even bakken. Kippenpoten erbij. Paar blaadjes kafir lime erbij die ik zelf jaren geleden heb gedroogd. Broccolietje uit de tuin (Purple sprouting) de laatste 10 min. Ik had nog een halve bloemkool liggen die erbij ging. Samen met notenrijst gegeten. Lekker. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 18 februari 2019 Share Geplaatst: 18 februari 2019 Wij aten 'orange chicken', voor de 2e keer in een week tijd Erg erg lekker! Ik vond namelijk meerdere sinaasappels in de tonnen met fruit die wij elke week ophalen voor onze varkens Deze 2e keer had ik ook geraspte sinaasappelschil door de saus gedaan, maar misschien een beetje teveel. Volgende keer iets minder. We aten de kleverige kipstukjes op een bedje van (geblancheerde) witte kool. Maar door die heerlijke saus en knapperige en toch sappige kip proef je amper waar je het bij eet. Nou ja, die kool moest toch op Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 20 februari 2019 Share Geplaatst: 20 februari 2019 Gisteren:Pompoensoep, met pompoen uit de vriezer. Daar zit nog wat pompoen van de laatste slacht in. Er liggen nog twee mooie Muskaat pompoenen te wachten om verwerkt te worden. Ze zijn mooi gerijpt en hebben dezelfde kleur gekregen als de pompoen op mijn avatar. Bij de soep zelf gebakken broodjes uit de toch maar nieuw aangeschafte broodbakmachine en een restje vega witlofstamppot. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 20 februari 2019 Share Geplaatst: 20 februari 2019 Boerenkool stamppot met een (gekochte) verse rookworst. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 20 februari 2019 Share Geplaatst: 20 februari 2019 Ah dus toch een nieuwe broodbakmachine, Patrijs. Welke is t geworden? Hier ook boerenkool trouwens. Met veldvarken knakworsten en - helaas - gekochte aardappelen. Dit jaar iets meer zetten! Planten meteen gerooid. Allemaal naar de knorren, die zelfs met taaie kool-stengels wel korte metten maken. wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 20 februari 2019 Share Geplaatst: 20 februari 2019 Ik had voor heel weinig een gebruikte gekocht met snaar aandrijving. Die heeft het een keer goed gedaan toen ging de snaar slippen. Deze week bij de LIDL broodbakmachines in de opruiming voor half geld. Voor 30 Euro toch maar weer eentje mee genomen. Is hetzelfde als de oude maar een iets andere vormgeving. Had hem bijna weer terug gebracht omdat ik het nieuwe aan uit knopje aan de onderkant gemist had. Zag het gelukkig nog toen ik hem weer in de doos wilde stoppen. Het programma is ook iets anders, hij begint niet gelijk vol uit te kneden maar doet nu eerst kleine slagen waardoor het mengsel beter gemengd wordt. Heb er nu dus drie, een kapotte, een reserve met een kapot bakblik en een nieuwe. Ik zat er nog aan te denken om er een om te bouwen tot opkweekbak, maar dan moet de rijs temperatuur wel ongeveer 25 graden zijn en ik moet niet per ongeluk mijn peperplantjes bakken. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 23 februari 2019 Share Geplaatst: 23 februari 2019 Salade met groen van de tuin o.a. kas sla, veldsla, winterpostelein, rucola en bieslook. De eerste twee halfwas kropjes sla van onder glas. Met toe een mislukte laagjes taart. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 23 februari 2019 Share Geplaatst: 23 februari 2019 Allerhande meegenomen uit NL en gisteren de lekkerste uiensoep ooit gemaakt met een recept uit dat blad met goede cognac, dat wel.Het stoven en carameliseren van de uien in boter duurde wel drie kwartier en daarna was het een heerlijke bak soep geworden, gegeten met geroosterd brood en gruyère. En ook nog panbrood gegeten volgens recept uit hetzelfde blad, volgens het recept met verse rozemarijn natuurlijk uet plus een eigen variatie met komijn..heet uit de pan op het bord, verrukkuluk. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 24 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 24 februari 2019 Oeh dat klinkt goed Appelvrouw! Krijg spontaan zin in uiensoep! Is dat de nieuwste allerhande? Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 24 februari 2019 Share Geplaatst: 24 februari 2019 Palmkoolrisotto. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 24 februari 2019 Share Geplaatst: 24 februari 2019 ! Is dat de nieuwste allerhande?De allernieuwste. Prima voor verkoudheden ook..uiensoep. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 25 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 25 februari 2019 Merci! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 25 februari 2019 Share Geplaatst: 25 februari 2019 Boerenkool met de eerste Texla bewaaraardappels, die zagen er nog prima uit sommige een klein beetje uitgelopen mar de meeste zelfs dat niet. Wel weer lekker schillen die grote piepers. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 26 februari 2019 Share Geplaatst: 26 februari 2019 Chinese kool uit de kas. ( Met boeuf bourguignon met kruiden uit de tuin) De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 27 februari 2019 Share Geplaatst: 27 februari 2019 Het stoofvlees van gisteren met een fris groen blaadje. Winterpostelein en veldsla. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 27 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 27 februari 2019 Erwtensoep uit de vriezer en smaakte wonderwel erg goed in het zonnetje. Nog wat pasta met eigen saus en toe eigen vanilleyoghurt met eigen slagroom en stoofpeer! Zo leuk om zelf mijn eigen slagroom te kloppen van afgeroomde melk! Nooit geweten dat dat kon. Heppiedepeppie Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 27 februari 2019 Share Geplaatst: 27 februari 2019 Vegadagje groentewok met oa tuinbonen uit de vriezer en met gemarineerde tofu met in de marinade eigen knoflook. De rest vd groente ( bleekselderij en paksoi) uit de winkel. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 27 februari 2019 Share Geplaatst: 27 februari 2019 Zuurkoolstamp met 'casselerrib' van eigen maak. Gisteren... weet ik nu al niet meer Morgen: goulashsaus (van het maken van een enorme pan goulash, en het maken van porties voor de vriezer en aan het eind is er dan nog wat saus over zonder stukjes vlees.) met blokjes panir-kaas van de Stoerderij. Klinkt niet als een geweldige combinatie maar waarom ook niet. We gaan het meemaken. Vorige week een paar keer fazant gegeten. 1x in zijn geheel op een bedje van groenten en aardappel uit de oven. En de 2 dagen daarna 'orange chicken' maar dan met fazant, en een keer de filets gebakken met verschillende kruiden met daarbij gebakken aardappeltjes en koolsla. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 28 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 28 februari 2019 Fazant klinkt heerlijk! Hier pastinaakpiree uet met zalmfilets en ingevroren doperwten en een heel klein broccolietje. Hij ging alleen in het zaad schieten, dus ondanks dat het ene mini ding was, afgeslacht. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 28 februari 2019 Share Geplaatst: 28 februari 2019 Boerenkool met veldworst...alleen de aardappels kwamen niet uit de vriezer..:0) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 1 maart 2019 Share Geplaatst: 1 maart 2019 Chili sin carne, met bosuitjes, warmoes, knoflook, kievietsbonen, peterselie, peper en knoflook uit de tuin. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
AH84 Geplaatst: 2 maart 2019 Share Geplaatst: 2 maart 2019 Preischotel. Ik kan nog 1 keer oogsten. 1 prei was wel 6 cm dik Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 2 maart 2019 Auteur Share Geplaatst: 2 maart 2019 Reebout! Eerst 5 u in de sous vide met kruiden uet en toen even aangebakken in roomboter en rozemarijn uit de tuin. De man had er rode wijnsaus bij gemaakt. Lekker man. 3 x opgeschept Aardappeltjes met kruiden uet en paarse spruitjes uit de sous vide. Lekkerste spruitjes ooit. Ben er geen fan van, maar die paarse zijn zoeter en uit de sous vide... nou, nomnomnomnom Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 2 maart 2019 Share Geplaatst: 2 maart 2019 En het is geen eens kerstmis! Vanmiddag pompoensoep van muskaatpompoen kokosroom en verse bosuitjes. Vanavond zelfgemaakte pizza met salade uit de tuin. Hier de basissla ( iedereen voegt toe wat hij lekker vind) De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 2 maart 2019 Share Geplaatst: 2 maart 2019 Mooi zeg die bosuitjes..kas?De laatste kleine pompoentjes opgemaakt, twee sweet dumplings en een delicata. Gevuld met quinoa, abrikoos, walnoot enz, bestrooid met peterselie We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten