Mr bean Geplaatst: 17 januari 2019 Share Geplaatst: 17 januari 2019 Ahh hier nog een flinke maaltijd spruiten. Was ze wat “vergeten” en de spruiten zijn flink groot geworden. Nog wel prima maatje hoor maar groter dan wat ik normaal zou oogsten. Dus nu kunnen we er 2x van eten!! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Carina1966 Geplaatst: 17 januari 2019 Share Geplaatst: 17 januari 2019 Pompoensoep van Hokkaido pompoen. Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 18 januari 2019 Share Geplaatst: 18 januari 2019 Vanavond weer chili sin carne, met mais, knoflook, snijbiet, kievietsbonen, peper, wortel en selderij uet. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 januari 2019 Share Geplaatst: 18 januari 2019 Veldsla uit het veld de salade pittig gemaakt met eeuwig moes, oerprei, kleine veldkers en een enkel boerenkoolblad, de paarse voor de kleur. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 18 januari 2019 Share Geplaatst: 18 januari 2019 Quiche met pompoen en gekarameliseerde uien. Yum! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 18 januari 2019 Share Geplaatst: 18 januari 2019 Getsekke Jootje, dat ziet er akelig lekker uit zeg!!! Hier een heerlijk maaltje goulash. Met extra paprika, ook uit de vriezer. En wat erwtjes en rodekool. Alleen de rijst was gekocht. Ontzettend lekker gegeten! wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
paddestoelengek Geplaatst: 19 januari 2019 Share Geplaatst: 19 januari 2019 Quiche met pompoen en gekarameliseerde uien. Yum! recept???? moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 19 januari 2019 Share Geplaatst: 19 januari 2019 Hoop dat dit te lezen is? Recept komt uit het boek : Het Hollands MaandkookboekManlief is er niet, en ik ga straks lekker het kliekje opeten! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
paddestoelengek Geplaatst: 20 januari 2019 Share Geplaatst: 20 januari 2019 dank je Jootje,de flespompoen heb ik al (ook voor de zaden)deze week ga ik het zeker maken(het kookboek heb ik (nog) nietwordt een leuke zoektocht voor koningsdag moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 25 januari 2019 Auteur Share Geplaatst: 25 januari 2019 Net uit de vriezer gehaald voor vanavond: mijn zinloos gewelde kikkererwten op 5/12! Vanavond maar eens soldaat maken met Turkse rijst of bulgur, eigen tomatenpuree en paprikapoeder/chilipoeder enz. Dat wordt lekker. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 25 januari 2019 Share Geplaatst: 25 januari 2019 Geeft zinloos geweld weer een ander imago..Sla van witlof hier en boekweitpannekoekjes gevuld met blauwe kaas uit de oven..vegodagje dus. Lie neemt er nog een gebakken ei bij We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
alexander18 Geplaatst: 26 januari 2019 Share Geplaatst: 26 januari 2019 Lekker uit de eigen tuin.Ik maak vandaag stampot boerenkool, lekker alles uit eigen tuin ( op de worst na dan ) Ben met het moestuinieren pas 1 seizoen bezig, met vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk ,haha) en ben reuze enthousiast! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 3 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 3 februari 2019 Voor straks: een indische groentesoep met vlees. Prei en paprika komen uit de vriezer en zijn van mezelf en de citroengras heb ik net uit de tuin gehaald. Gewoon buiten hè? Is toch niet normaal meer... wel onder een vliesdeken, maar dan toch vind ik het knap dat het nog groeit. De soep wordt straks gegeten met rijst en gebakken uitjes. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 3 februari 2019 Share Geplaatst: 3 februari 2019 (aangepast) Ik loop heel wat maaltijden achter maar de belangrijkste waren pannenkoeken gevuld met Nw Zeelandse spinazie uit de vriezer vermengd met eigen ricotta en kruiden in een laagje eigen tomatensaus de oven in. Een paar dagen later hetzelfde gerecht alleen de spinazie vervangen door met mosterd gewokte witlof en in de oven een laagje fenegriekkaas geraspt erbij. Verder wordt er veel gejaagd en krijgen we veel wild. Dus ook gegeten hert met eigen shii-takes. Everzwijnbout gekookt voor vleeswaren. Boerenkool met lamsworstjes. Broodje eigen fenegriekkaas en als laatste soep van groentemix uit de vriezer met oa vers topjes eeuwig moes, selderijblad en peterselie. O en regelmatig sliertjes Lorrainse knoflookbieslook op de boterham met kaas.Inderdaad bijzonder dat citroengras..zal hier niet kunnen, te koud. 3 februari 2019 aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 3 februari 2019 Share Geplaatst: 3 februari 2019 Wij hadden gister een Hollandse boerenkool maaltijd met boerenkool en aardappels uit de tuin.Enigszins frivool met wat stukjes zongedroogde tomaatjes er door. De dag er voor tagine met zalm en kabeljouw stukken er in en zelf gebakken volkoren/ roggebrood er bij. Er ging flink wat selder, peterselie knoflook en andere kruiden uit de tuin in. Daarvoor bonenburgers van droogbonen en mais uit de tuin, op zelf gebakken broodjes met gemengde salade uit de tuin en een plak ingemaakte augurk. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 4 februari 2019 Share Geplaatst: 4 februari 2019 hier nog even een curry-fetisj: met gewelde abrikozen, ui als verdikker, groene kardamom, knoflook, gember, kurkuma, citroenrasp, palmsuikerwe vijzelen tegenwoordig kruiden en specerijen en bakken het dan op, geurvoorpret! note- to- self: moet de nieuwe knolletjes weer leggen vanwege lang groeiseizoen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 februari 2019 Share Geplaatst: 5 februari 2019 Broodje met mozzarella van de Stoerderij! (en helaas gekochte tomaat, kopen we normaal nooit in de winter maar nu moest het er wel even bij voor de ultieme mozzarella ervaring. Plus basilicum natuurlijk maar dat groeit in mijn vensterbank) Ze zitten in Son en Breugel en daar moesten we vandaag in de buurt zijn. Daar lopen waterbuffels, die echt waterbuffel kunnen/mogen zijn. Ja, ook inclusief water. We halen er al wel eens ijs, panir en roomboter, als we bijv. terug rijden van een weekendje Appelvrouw Verder komen we helaas niet vaak (bijna nooit...) in de buurt Nu maken ze sinds kort mozzarella, want dat was nog een heel leerproces en investering in een 'zuivelkeet' en wat al niet meer. Nu maken ze steeds kleine porties, en ik mocht 3 bolletjes reserveren. Eentje voor mijn buurvrouw ook, al wil ik die eigenlijk bij nader inzien niet meer afstaan... WAT een lekkere kaas zeg. Zacht, smaakvol, echt top. http://www.destoerderij.nl Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 5 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 5 februari 2019 Mmmm buffelmozzerella! Heerlijk! Mijn neef heeft buffels en die melk is zo waanzinnig lekker om yoghurt en kaas mee te maken. Hier gevulde druivenbladeren uit uet en een heilzaam kippensoepje vooraf met alleen eigen kruiden en prei. De soep is door de zieke niet aangeraakt. De druivenbladeren ook niet trouwens. Taart na ook niet. De kinderen hebben wonderwel uitstekend gegeten. Hier zaten ze nog gezellig in de pan. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 8 februari 2019 Share Geplaatst: 8 februari 2019 Snijbiet, kievitsbonen, mais en knoflook en een flinke bos selder. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 10 februari 2019 Share Geplaatst: 10 februari 2019 (aangepast) als we bijv. terug rijden van een weekendje Appelvrouw Verder komen we helaas niet vaak (bijna nooit...) in de buurt Dan is het dit voorjaar weer de hoogste tijd what about een weekendje project pompoenbed maken?Mellie die buffels van je neef waar staan die?Eindelijk de tuinbonen onderin de vriezer gevonden..samen met wat achtergelaten lamsworstjes van een zomerfeest. Best goed voor een wintermaaltijd. Ook een hele zoete pompoensoep met een Marina di Chioggia pompoen gemaakt, met erin knolselderij een halve knolselderij en geserveerd in een glas met geklopte room erop en papaverzaadjes. 10 februari 2019 aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 10 februari 2019 Auteur Share Geplaatst: 10 februari 2019 @Appelvrouw die buffels staan in Turkije! Niet in Nl helaas. Anders had ik wel vaker buffelmelk in huis gehad. Mogen ze elke dag de hort op, de berg op. Ze worden elke avond terug gedreven naar de stal. Vandaag een snelle curry met kippendijtjes en wortel met een halve bloemkool van de jumbo. De prei uet heb ik niks mee gedaan. Komt morgen wel weer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 15 februari 2019 Share Geplaatst: 15 februari 2019 zuurkool surprisezuurkool met 10% atjar van wortel kool en ui gemengd Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 15 februari 2019 Share Geplaatst: 15 februari 2019 Gisterenavond bij Franse vrienden gegeten. Tot onze vreugde kregen we samen met puree van pompoen en puree van twee soorten aardappel ( vitelotte en charlotte) dus drie kleuren puree’s geserveerd met gestoofde Zelhemse karbonades..superheerlijk! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Patrijs Geplaatst: 17 februari 2019 Share Geplaatst: 17 februari 2019 Cavolo Nero quiche met ovenfrites van eigen oogst, met een stukje zalm er bij. De moestuin van Patrijs Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 17 februari 2019 Share Geplaatst: 17 februari 2019 Klinkt goed. Onze cavalo Nero was opgevreten door het konijn van de buren. Maar we aten heerlijke pompoensoep met prei vanaav gevolgd door ricotta pannenkoeken uit de oven. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten