appelvrouw Geplaatst: 26 april 2020 Geplaatst: 26 april 2020 Asperges, natuurlijk asperges. Van onze nieuwe derde rij mogen we enkele oogsten. De eerste rij uit 2005 geeft nog steeds prima asperges, zo ook de 2e rij uit 2010. Om de dag dus een flinke portie, we beginnen al weg te geven. Friet uit eigen tuin erbij, Lie heeft een tien tal kilo bintjes voorgebakken en ingevroren, en de elfde kilo aten we op. En dan nog tonijn uit blik, aangemaakt met yoghurt en mayonaise en een tomaat plus een flinke berg verse kruiden: basilicum, venkel en bieslook. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 26 april 2020 Geplaatst: 26 april 2020 Recept pompoenbrood van de post hierboven: https://www.pompoensoep.com/pompoenbrood.html Alleen heb ik em natuurlijk weer niet helemaal volgens recept gemaakt. Afwijkingen:- pompoenpuree heb ik gedeeltelijk kleine stukjes in laten zitten. Gaf leuk effect na afbakken- heb een ietsje koekkruiden toegevoegd. Echt snufje maar. Als ondertoon. Volgende keer voeg ik ook inimini hoeveelheid sinaasappelschil toe. Denk ik- suiker heb ik met de droge delen gemengd. Wilde het gist meer activeren- zout was ik vergeten dus heb ik pas bij de laatste keer kneden toegevoegd. Evenals een paar handen pompoenpitten. Want dat leek me een goede combi (en dat was het ook )- Ik heb vrij gevormd brood gebakken, zoals je ziet. En onderin de oven een lasagneschaal met water gezet, direct al bij het voorverwarmen, zodat het goed mee-warmt. Die bak water blijft er gedurende het hele bakproces staan- ik heb de oven wat 10 graden heter gezet en het brood een uur en 5 min in de oven gehad. Maar verder dus precies zoals het recept. Smaakt erg lekker. Wel wat zoet. Ik ga een volgende keer ipv 150 gram suiker 100 gram toevoegen denk ik. Hoewel ik nu geen pompoenen meer heb tot ergens eind dit jaar Volgende week ga ik uienbrood bakken. Want die moeten ook op! Edit: Mmm. Zo veel asperges al, Appelvrouw. Lekker hoor. Hebben jullie de klassieke witte, of ook de groene?Ik heb ook veel frietjes ingevroren. Super-tip. Dank nog! Zelf had ik vanavond overigens nog weer wat rösti-rondjes. Beetje opgebakken van gisteren. Met een enorme klodder tuinkruidensalade/saus. Smaakte best! 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 26 april 2020 Geplaatst: 26 april 2020 @charly wij oogsten de asperges niet meer zo vaak van onder de grond maar laten ze een stukkie groeien. Half wit half groen zou ik zeggen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 27 april 2020 Geplaatst: 27 april 2020 (aangepast) @Jorieke123ja, had ik ook gevonden, de engelse site zegt eetbaar, de bamboesite zegt van niet... deze lijkt me wel betrouwbaar: linkje wij hebben bamboe in de buurt, daar neem ik elk jaar wat stengels van voor de bonen maar de soort kan ik niet bepalen 27 april 2020 aangepast door RobO Quote
Jorieke123 Geplaatst: 27 april 2020 Geplaatst: 27 april 2020 Gisteravond broodjes met ei-salade met groene asperges. Oh en een flinke punt worteltaart. Taart als maaltijd! Door de wortels is het heel gezond he 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 27 april 2020 Geplaatst: 27 april 2020 (aangepast) Wraps met daar in uit de tuin: Mais, (droog) bonen, prei (gekregen), snijbiet, rucola, pepers en tomatensaus. 27 april 2020 aangepast door Patrijs Quote De moestuin van Patrijs
Jorieke123 Geplaatst: 28 april 2020 Geplaatst: 28 april 2020 Deze: https://marielleindekeuken.nl/2019/09/28/chicken-tenders-honing-mosterdsaus/ Met hier en daar een aanpassing (geen panko, wel paneermeel, geen tabasco ook. En geen honing mosterdsaus) En frietjes van een paar van de laatste agria's, en uiteraard wat groene asperges. Een boel pannen en borden en kommen gebruikt weer. Wie komt afwassen? Gisteren een diepvriespizza, maar dan wel zelfgemaakt. Met ook weer groene asperges er op (die zijn er vers opgegaan, en meegebakken. Niet bevroren..) Edit: en daarbij een salade van gebleekte zeekool en mineola. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Amrutten Geplaatst: 28 april 2020 Geplaatst: 28 april 2020 Aardappelgratin met lamskoteletjes, nuet , asperges uet en een salade van spinazie, sla en sjalot, dragonazijn, alles uet. Was toch een partij lekker. Quote
Patrijs Geplaatst: 28 april 2020 Geplaatst: 28 april 2020 Andijvie en tussen de middag salade. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 29 april 2020 Geplaatst: 29 april 2020 Broodjes voor het ontbijt! Zoooo goed gelukt met eigen jam opgepeuzeld. Pruim en frambozenjam en met gekochte kaas en kersenjam. Overheerlijk Quote
appelvrouw Geplaatst: 29 april 2020 Geplaatst: 29 april 2020 Ooo jongens al die foto’s met dat lekkers erop. Jorieke ik pik jouw asperge/ pizza idee en doe er nog blauwe kaas bij. 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
rorror Geplaatst: 29 april 2020 Geplaatst: 29 april 2020 Lekker pittig pizza broodje als tussendoortje, belegd met Jalapeno en een heerlijke wedstijdpeper! 1 Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Patrijs Geplaatst: 29 april 2020 Geplaatst: 29 april 2020 pompoensoep, tuinbonen, rode kool, salade en veel kruiden. Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 29 april 2020 Geplaatst: 29 april 2020 Wortelsalade “KarinLuiten” en pizza “Jorieke” Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 30 april 2020 Geplaatst: 30 april 2020 (aangepast) raapstelen, stamppotje met geroosterde hazelnootstukjes en raapsteelkippensoep (de laatste uit de kas want die moet leeg voor de rode rakkers) 30 april 2020 aangepast door RobO Quote
Mellie Geplaatst: 30 april 2020 Geplaatst: 30 april 2020 Luxe andijviestampot Erg fotogeniek zeg! Quote
Vik Geplaatst: 1 mei 2020 Geplaatst: 1 mei 2020 Niet gegeten maar gedronken (eigenlijk op dit moment aan het drinken): mojito met munt uit de tuin. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 4 mei 2020 Geplaatst: 4 mei 2020 Mmmmm een zalm gerookt. Was 1.124 gram. Veel te veel zei de man. Ik vroeg of hij onze kinderen kende. Er is 1,5 nou vooruit, misschien 2 eetlepels over. Hij was heerlijk maar die kinderen van mij.... die aten 2 X zo veel dan wij! Kerntemperatuur van 55 graden is perfect. Salade uet maar dat doen we inmiddels al zo lang. De dille voor de zalm was trouwens ook uit de tuin en de bieslook, knof, bouillonpasta, knoflookpasta en peterselie door de maissoep ook. Heerlijk gegeten. Quote
RobO Geplaatst: 5 mei 2020 Geplaatst: 5 mei 2020 laatste vriezerspul, tuinboon met uitgebakken spekjes uit Zelhem, toplekker rabarber, met yoghurt, volle bio tegenwoordig vanwege veel lekkerder Quote
Anna3 Geplaatst: 6 mei 2020 Geplaatst: 6 mei 2020 Salade met geroosterde asperges en ingemaakte 'verhoute eindjes van de asperges'. Quote
Grork Geplaatst: 6 mei 2020 Geplaatst: 6 mei 2020 Van de week de eerste sla geoogst en gegeten : Quote https://www.moestuinforum.nl/blogs/blog/379-grorks-blog/ https://www.moestuinforum.nl/zij-en-heur-landleven-t25424.html
Mellie Geplaatst: 7 mei 2020 Geplaatst: 7 mei 2020 Lekker Grork!Hier zelf pasta gemaakt en kip gerookt. Het was waanzinnig. Zit nog te watertanden als ik eraan denk. Heeeeeeerlijk. Gorgonzolasaus voor papa (en een klein beetje voor mama) en tomatensaus voor de rest. Salade uet met veel kruiden, want zonder salade heb je geen maaltijd gehad. Quote
Vastone Geplaatst: 7 mei 2020 Geplaatst: 7 mei 2020 Oeh dat ziet er heerlijk uit en klinkt ook erg lekker! 😋 Quote
Mellie Geplaatst: 9 mei 2020 Geplaatst: 9 mei 2020 Vandaag weer gebakken... zó goed bevallen deze bolletjes! Die met maanzaad is favoriet bij de kinderen, dus die waren als eerste op en niet op de foto. Ik vond die met zonnebloem het lekkerst. Vorige X had ik alleen sesam, maanzaad en naturel. Die naturel is afgevallen. Niet dat dat niet lekker was hoor, maar dit is een stuk lekkerder! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.