RobO Geplaatst: 11 juli 2021 Geplaatst: 11 juli 2021 sla met verse capucijners etc. en kaasplakken = kaas met beslagje 1 Quote
RobO Geplaatst: 13 juli 2021 Geplaatst: 13 juli 2021 alweer sla, van de andijvie, noten, druif, carpaccio van courgette, aardappeltje uit de oven, spekje eitje bijna vega (lees dit niet: zoiets wel eens beschreven door vega-haters..., groenvoer met grondknol, in een vuurtje gelegen buikwand en twee onbevruchte embryo-beginsels...😁) Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 juli 2021 Geplaatst: 13 juli 2021 Haha Rob, weet je zeker dat ze onbevrucht waren? grote salade van sla Devils ear, grote oranje tomaat, basilicum blaadjes, vers rood uitje, geblancheerde peul en sperzieboon. Uit de winkel zwarte olijven en feta. En de eerste frietjes van Lie erbij, wat een verwennerij..( en ondertussen Van Kaapstad tot Caïro op tv aan t kijken, het is een herhaling, maar een prachtige serie ) 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 13 juli 2021 Geplaatst: 13 juli 2021 Scones met vanillesuiker danwel kaneel en 3 soorten eigen jam. Op voor je boe of bah kon zeggen. Ik heb gisteren met de fruitmix van framboos geel/rood en kruisbessen jam gemaakt, vandaag alweer op. Ik had maar 2 scheppen suiker gebruikt, dus vrij zurig nog. Vandaag met de clotted cream bij de scones. Perfecte combi zo! Lekker dat zurige met die rijke smaken. Alles op. Ow ja. Had ook nog frambozenjam met een vleugje vanille en pruimenjam erbij. 2 Quote
Patrijs Geplaatst: 13 juli 2021 Geplaatst: 13 juli 2021 Soep van overtijdse peulen, spitskool en saus met jonge courgettes en ui. Quote De moestuin van Patrijs
Arja Geplaatst: 13 juli 2021 Geplaatst: 13 juli 2021 Peultjes uet met thaise currysaus uit de tijdmachine en notenrijst. Quote
RobO Geplaatst: 14 juli 2021 Geplaatst: 14 juli 2021 koolrabi, klein maar fijn, aardappel, worst uit een potje Quote
Patrijs Geplaatst: 14 juli 2021 Geplaatst: 14 juli 2021 Hetzelfde als gisteren aangevuld met tuinboontjes. Quote De moestuin van Patrijs
Jeanne heijmans Geplaatst: 14 juli 2021 Geplaatst: 14 juli 2021 Morgen bloemkool,. Met een heerlijk worstje uit nederland.helaas de laatste. Quote
fre3ke Geplaatst: 14 juli 2021 Geplaatst: 14 juli 2021 (aangepast) 1 Kaapse kruisbes, jum. Een paar waterige Japanse wijnbessen. Kruisbessenvlaai. In de jus bij het avondeten zat nog knoflook en jostabes uit eigen tuin. 14 juli 2021 aangepast door fre3ke 4 Quote
Mellie Geplaatst: 15 juli 2021 Geplaatst: 15 juli 2021 Gisteren tortilla’s met eigen pepers, sla en kruiden. Zegt de jonge, ik wil die lekkere blaadjes, staat op en hup, plukt de Peruaanse postelein. Wat een slimmerik. Dat was perfect voor in de tortilla. Lekkere crunch. Ben dol op peruaanse postelein en eet het vrijwel dagelijks en toch vergeet ik het altijd hier te noteren. Aanrader voor iedereen: poot peruaanse postelein. Mega chrunchy blaadjes. Vandaag aten we pasra met koriander en tomatensaus en salade uit de tuin (zonder oeruaanse postelein overigens!) Quote
fre3ke Geplaatst: 16 juli 2021 Geplaatst: 16 juli 2021 (aangepast) Weer bessentaart. Want..... een in de magnetron geweckt potje bessen ging toch gisten. En ik had nog 9 eieren over. Dus biscuitdeeg, banketbakkersroom, bessen, biscuitdeeg, bessen. Ik eet al twee dagen alleen maar taart als ontbijt en lunch, want ik heb hier geen vriezer 😋 16 juli 2021 aangepast door fre3ke 4 Quote
jootje Geplaatst: 16 juli 2021 Geplaatst: 16 juli 2021 Gets wat naar….dat je twee keer per dag die taart moet eten, Fre3ke! heb medelijden met je…en ben vet jaloers! Water loopt uit mijn bakkes! ziet er erg lekker uit! 😊😋 1 Quote
Patrijs Geplaatst: 16 juli 2021 Geplaatst: 16 juli 2021 Tjonge jonge, 🙄 hier ook nog drie volle struiken met bessen. Kom je bakken? 1 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 16 juli 2021 Geplaatst: 16 juli 2021 Paarse kruisbessen en gele en roze frambozen. Eitjes van de kippen -opgespaard-En pasta met eigen saus en koriander. Slaoi. Quote
mdubbelm Geplaatst: 17 juli 2021 Geplaatst: 17 juli 2021 Eindelijk mijn kruisbessenvlaai in aangepaste vorm gemaakt. Het recept dat ik had voor de compote werkte niet, de kruisbessensmurrie bleef veel te dun. Dus na 3x verwarmen en extra jammaker toevoegen is het een soort kruisbessensaus geworden. Dat in potjes gedaan. Van de vlaai (mijn gistzakjes werken nog steeds niet, ik denk dat het aan dit type/merk ligt) na 2 dagen rijzen eindelijk een bodem gemaakt. Gisteren banketbakkersroom gemaakt en dat in een blindgebakken bodem gestort en kruisbessensaus eroverheen gesmeerd. We gaan ‘m zo testen… Quote
Mellie Geplaatst: 17 juli 2021 Geplaatst: 17 juli 2021 Hij ziet er heerlijk uit! Vast geslaagde test. Hier hadden we wok met sesam soya saus en oa eigen sperzieboontjes. Ik heb de eerste -en enige!- rijpe tomaat geheel in mijn uppie verorberd. Smaakte me goed. Quote
Patrijs Geplaatst: 18 juli 2021 Geplaatst: 18 juli 2021 Pasta met saus en sla van de tuin. Quote De moestuin van Patrijs
mdubbelm Geplaatst: 18 juli 2021 Geplaatst: 18 juli 2021 @Mellie Vulling is prima, maar deze gist koop ik niet meer, de bodem lijkt wel karton 😔. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 18 juli 2021 Auteur Geplaatst: 18 juli 2021 Pasta met o.a. ingemaakte paprika uit @Mellie haar topic, kaas van @Charly, en verse paprika waarvan ik de zaden kreeg van @appelvrouw. 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Geplaatst: 18 juli 2021 Geplaatst: 18 juli 2021 Gebakken krieltjes, sla en komkommer uet, biefstukje van Grutto…en toe een punt kruisbessen taart! lekkerrrrrrr! 😋 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 juli 2021 Geplaatst: 18 juli 2021 Blot Jorieke? Wij eten de laatste peultjes en de eerste wortels met de eerste gebakken aardappels en een stuk net gekregen everzwijn van t spit..een van de buren had een feestje Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.