Jump to content

EFF voorstellen


draadman

Recommended Posts

Hallo mensen ik ben jan woonachtig in burgerbrug .

zins een jaar of drie doe ik kip file,s zalm file,s warm roken

Ik heb onlangs nog een andere rookkast gebouwd

waarmee ik inmiddels de eerste knoflook bollen en

zeeuwse droge worst koud heb gerookt

Komende januari ga ik met een vriend voor het eerst zelf

droge worst maken .

in mijn speurtocht naar recepten op het internet ben ik op dit forum beland .

ik hoop hier het een en ander met jullie te delen

 

jan

Link to comment
Share on other sites

Knoflook roken uhm ja onze buuren hebben een italiaanse winkel met restaurant en een egte piza steenoven

die vroeg me of ik ook knoflook kon roken jah dat kan en wil ik wel probeeren .

knoflook bol ik de kast gehangen (last moest toch in roken was schoon en nieuw) heb de knoflook zo een uurtje of

4 mee laten roken op eiken hout. Ze laat em drogen stampt de knoflook en verwerkt hem dan in allerlei italiaanse gerechten.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jan en welkom op dit forum. Ik stond ook al te kijken bij het vermelden van de gerookte knoflook. Apart. Die gerookte worsten lijken me heerlijk. Jorieke maakt ze zelf en laat ze drogen. Handig dat je Italiaanse buren met winkel hebt

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Welkom draadman.Leuk iemand die rookt!

In Frankrijk kan je op braderieën en jaarmarkten ook vaak gerookte knoflook kopen, het is wel een grappige smaak, heel specifiek niet en voor alle gerechten. Ik ga het ook eens proberen (als ik weer knoflook heb..dit jaar niet).

Ik heb van de week een (nog bevroren) karper gekregen van 5/6 kilo en dacht ook aan roken...ik weet niet hoe het beest anders klaar te maken. Wat denk jij daarvan?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Hmm karper karper is bij mijn weten een algen en planten eter dus de kans is zeer groot dat hij niet lekker is

gronderig muffig is ook een vis vol met graten in oostblok landen word hij wel gegeten

Maar als je niet probeerd weet je het ook niet .

k zou hem stoomen of moten bakken

ik zal is op google zoeken

Link to comment
Share on other sites

van google af

 

De karper als voedsel

 

In Nederland en België wordt karper doorgaans niet gegeten, de vis heeft een karakteristieke smaak en is moeilijk te ontbenen. In grote delen van Centraal-Europa (in het bijzonder Polen en Hongarije) wordt de karper wel gegeten. De vis wordt verwerkt in vissoep of in moten gepaneerd en gebakken. Ook in Oost-Azië is de vis populair

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel! Ik begrijp waarom ik hem gekregen heb ( men had hun kleine meer leeggehaald en er kwamen karpers en snoeken uit..snoek heb ik niet gekregen)

Maar goed er zijn landen waar hij dus wel gegeten wordt..en het is voedsel en bovendien een levend wezen geweest dus weggooien doe ik niet, en ga nog verder op zoek ( ik heb niet eens een pan waar het beest inpast)hoe klaar te maken...misschien in mijn houtoven beneden..als ie erinpast.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Heel toevallig had ik een paar weken terug een reportage gezien op 24kitchen (tv zender) over de Tsjechische keuken en hoe ze karper eten. Ze vangen of kopen gewoon een levende vis en laten deze een tijdje (ik geloof een week) in de badkuip zwemmen zonder eten zodat de smaak beter wordt. (Lekker diervriendelijk... ) De karper leeft daar namelijk in vrij vieze wateren dus als je de vis meteen zou eten zou dat niet echt lekker en gezond zijn.

Nou weet ik natuurlijk niet de omstandigheden van het meer waar jouw karper vandaan komt maar je hebt kans dat het misschien niet de lekkerste vis is die je ooit hebt gegeten.

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje, ik vind hem steeds minder leuk Ik geloof niet dat het meertje waar hij uitkwam ongezond water had, zelf hebben ze in ieder geval de snoeken gegeten, en niet ziek geworden...(er komt ook geen riool op uit)

Weet je nog hoe ze hem verder klaarmaakten?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik geloof dat Rudolph (de kok en presentator) in plaats van karper snoekbaars gebruikte omdat dat beter te verkrijgen is in Nederland en dat leidde tot dit recept: http://24kitchen.nl/recepten/snoekbaars-met-aardappelsalade

 

Toen hij bij Tsjechische mensen thuis was verwerkten ze het daar op een andere manier in een ovenschotel geloof ik, maar dat kan ik niet meer terug vinden. Maar misschien als je op recepten zoekt met snoekbaars of een gelijksoortige vis dat je wat ideeën kan opdoen.

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...