Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik houd ook niet van spaghettipompoen. Vlak van smaak vind ik nog heel vriendelijk gezegd zit gewoon kraak noch smaak aan. Dat gezegd hebbende; dan kun je wel heel veel erbij gooien om het op die manier smaak te geven. Maar ben geen fan.

Ook wij aten vooraf pompoen. In de soep en wel een die ik al heel lang niet had gemaakt. Een kruidige met room. Laatste grote pompoen. Ik heb nog 2 mini’s.

Erna uienquiche met de laatste gekochte eitjes en 1 eigen ei. Veel thijm erin. Daar had ik veel zin in en ik wist dat dat gezeik ging opleveren met de kinderen. Soms baal je zo om gelijk te krijgen. Dat gezeik klopte helemaal. Met kokhalzen en al; maar iedereen heeft zijn bord leeg gegeten. Zucht, wat een avond. We gaan het volgende maand ofzo nog een x herhalen. Kijken of dat beter gaat.

Hij was echt lekker. Ik heb net het laatste stuk als lunch verorberd.
4c35a352661fabd910cd832375ed3259.jpg

Vanavond spaghetti met restje soep en een slaoi uit de jardin.

  • Like 1
Geplaatst:

Palmkool, kleine pimpernel en verwilderde winterpostelein. Er was een half uur wassen en troep verwijderen nodig  om te eindigen met dit kleine plukje groen.

IMG_20220214_213311.jpg

  • Like 3
Geplaatst:
Er was een half uur wassen en troep verwijderen nodig  om te eindigen met dit kleine plukje groen.


Wat ik altijd doe als het een zooitje is, lauwwarm water met zout. Drijft alles naar boven. Tenzij je blaadjes ed eruit moest pulken. Dat blijft een half uur werk denk ik
  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Wij aten gisteren een zelfgemaakt brood met eigen kruidenboter, linzensoep, ingemaakt zoetzuur mix -gardinieri noemen de Italianen dat- en een salade met oa eigen rode kool en lente-ui erin.

Geplaatst: (aangepast)

Ik had vandaag een stukje pompoentaart, en ook pompoenfriet uit de oven. En geweckte pruimen, op siroop van aardappelwijn (zelfgemaakte wijn). Ik heb van de pruimen de halve pot leeggegeten. Het vacuüm was zo sterk, dat ik met een waterpomptang de weckring moest lostrekken. Het was het waard.

IMG_20220307_202942.jpg

aangepast door fre3ke
  • Like 2
Geplaatst:

Voor vanavond een roerbak met oa eigen shii-takes. Zo leuk vind ik eigen paddenstoelen altijd. Gevoelsmatig net iets bijzonderder dan andere kweekdingen, terwijl je aan paddenstoelen het minste doet. Voelt gewoon heel exotisch ofzo. Eigen ananas zou ik hetzelfde gevoel hebben. Dat idee

  • Like 1
Geplaatst:

Gisteren een zalm gerookt op eigen hout. Normaal gebruik ik houtskool, dus was gevoelsmatig heel anders. Sla uit de tuin, incl venkelgroen voor over de aardappels en de salade. De venkel die ik had gekocht, had geen groen en dat had ik natuurlijk ook nodig. Gelukkig genoeg in de tuin. Eigen eitjes erbij. Perfect zacht gekookt. Echt gesmuld.

Geplaatst:
15 uren geleden, Jorieke123 zei:

Pasta met gehakt en tomatensaus en peultjes en broccoli. En een salade van witlof, sla, ei en taugé.


Én de laatste vla als toetje! 
Dat at ik al die dagen ook allemaal. Een supercombinatie van Zelhemse en Onze producten. Supergezellig!

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Pompoensoep met suppengewürz en gember. Heb een par potten suppengewürz met gember gemaakt en er hartverwarmend bij geschreven zag ik. Klopte echt. Al vonden de kinderen het te pittig, want had er ook nog een cm of 3 gember bij gegooid… volgende x beter doseren, maar de suppengewürz met gember is een blijvertje.

Geplaatst:

Yoghurt met rabarber aardbei compôte. Belachelijk lekker… en voor de lunch pannenkoeken met eigen eitjes, jam en kweepeer gelei van @mdubbelm. Ben geen fan van pannenkoeken, maar met kaas en kweepeer zelfs voor herhaling vatbaar
Kinderen waren ook erg content. Had mijn grootste koekenpan gebruikt, wat resulteerde in pannenkoeken groter dan onze borden. Iedereen was happy

  • Like 3
  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Er groeit een BOEL sla in onze kas, dus we eten de komende tijd salades als lunch. Gisteren met zelfgebakken croutons en zongedroogde tomaatjes (niet zelfgemaakt trouwens...). Vandaag met geroosterde walnoten en eigen komijnekaas. Morgen: weet ik nog niet... iets met bacon? 

 

Gisteravond aten we stamppot savooiekool met een worstje. Vanavond rode kool met appelmoes en een gehaktbal. 

  • Like 2

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...