Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022


Jorieke123

Recommended Posts

Ik houd ook niet van spaghettipompoen. Vlak van smaak vind ik nog heel vriendelijk gezegd zit gewoon kraak noch smaak aan. Dat gezegd hebbende; dan kun je wel heel veel erbij gooien om het op die manier smaak te geven. Maar ben geen fan.

Ook wij aten vooraf pompoen. In de soep en wel een die ik al heel lang niet had gemaakt. Een kruidige met room. Laatste grote pompoen. Ik heb nog 2 mini’s.

Erna uienquiche met de laatste gekochte eitjes en 1 eigen ei. Veel thijm erin. Daar had ik veel zin in en ik wist dat dat gezeik ging opleveren met de kinderen. Soms baal je zo om gelijk te krijgen. Dat gezeik klopte helemaal. Met kokhalzen en al; maar iedereen heeft zijn bord leeg gegeten. Zucht, wat een avond. We gaan het volgende maand ofzo nog een x herhalen. Kijken of dat beter gaat.

Hij was echt lekker. Ik heb net het laatste stuk als lunch verorberd.
4c35a352661fabd910cd832375ed3259.jpg

Vanavond spaghetti met restje soep en een slaoi uit de jardin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er was een half uur wassen en troep verwijderen nodig  om te eindigen met dit kleine plukje groen.


Wat ik altijd doe als het een zooitje is, lauwwarm water met zout. Drijft alles naar boven. Tenzij je blaadjes ed eruit moest pulken. Dat blijft een half uur werk denk ik
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Er is voor mij in deze periode maar weinig eetbaars op terras. Maar nu het al weer even mooi weer is, staat de bieslook alweer 10cm hoog. Dus was het tijd om tussen de middag een lekkere uitsmeiter op brood te maken met wat verse bieslook. ☺️

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ik had vandaag een stukje pompoentaart, en ook pompoenfriet uit de oven. En geweckte pruimen, op siroop van aardappelwijn (zelfgemaakte wijn). Ik heb van de pruimen de halve pot leeggegeten. Het vacuüm was zo sterk, dat ik met een waterpomptang de weckring moest lostrekken. Het was het waard.

IMG_20220307_202942.jpg

Edited by fre3ke
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Voor vanavond een roerbak met oa eigen shii-takes. Zo leuk vind ik eigen paddenstoelen altijd. Gevoelsmatig net iets bijzonderder dan andere kweekdingen, terwijl je aan paddenstoelen het minste doet. Voelt gewoon heel exotisch ofzo. Eigen ananas zou ik hetzelfde gevoel hebben. Dat idee

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gisteren pizza's met o.a. pesto en tomatenpuree en nog wat van die asperges. En salade er bij. Vla als toetje. 

Vandaag wraps met ingemaakte paprika, sla, maïs, kip, zure room, bonen, enz. En weer vla als toetje. 

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Gisteren een zalm gerookt op eigen hout. Normaal gebruik ik houtskool, dus was gevoelsmatig heel anders. Sla uit de tuin, incl venkelgroen voor over de aardappels en de salade. De venkel die ik had gekocht, had geen groen en dat had ik natuurlijk ook nodig. Gelukkig genoeg in de tuin. Eigen eitjes erbij. Perfect zacht gekookt. Echt gesmuld.

Link to comment
Share on other sites

15 uren geleden, Jorieke123 zei:

Pasta met gehakt en tomatensaus en peultjes en broccoli. En een salade van witlof, sla, ei en taugé.


Én de laatste vla als toetje! 
Dat at ik al die dagen ook allemaal. Een supercombinatie van Zelhemse en Onze producten. Supergezellig!

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Pompoensoep met suppengewürz en gember. Heb een par potten suppengewürz met gember gemaakt en er hartverwarmend bij geschreven zag ik. Klopte echt. Al vonden de kinderen het te pittig, want had er ook nog een cm of 3 gember bij gegooid… volgende x beter doseren, maar de suppengewürz met gember is een blijvertje.

Link to comment
Share on other sites

Yoghurt met rabarber aardbei compôte. Belachelijk lekker… en voor de lunch pannenkoeken met eigen eitjes, jam en kweepeer gelei van @mdubbelm. Ben geen fan van pannenkoeken, maar met kaas en kweepeer zelfs voor herhaling vatbaar
Kinderen waren ook erg content. Had mijn grootste koekenpan gebruikt, wat resulteerde in pannenkoeken groter dan onze borden. Iedereen was happy

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De 1e muntthee!

En we eten veel eieren, want de eenden zijn aardig aan de leg. Gisteren heb ik dus een boel eierwafels gebakken, ook om in te vriezen. We hebben pannenkoeken gegeten, en vanavond foe yong hai. Morgen stamppot winterpostelein, met spekjes. 

  • Like 2

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Er groeit een BOEL sla in onze kas, dus we eten de komende tijd salades als lunch. Gisteren met zelfgebakken croutons en zongedroogde tomaatjes (niet zelfgemaakt trouwens...). Vandaag met geroosterde walnoten en eigen komijnekaas. Morgen: weet ik nog niet... iets met bacon? 

 

Gisteravond aten we stamppot savooiekool met een worstje. Vanavond rode kool met appelmoes en een gehaktbal. 

  • Like 2

Giga-gaas.nl

Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! 

moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...